Skabelondiskussion:Forside interwiki

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Udvælgelse af sprog[rediger kildetekst]

Jeg er helt enig i at listen er alt for lang lige nu, hvilket er uoverskueligt og går ud over forsidens layout. Men vi bliver nødt til at opnå en konsensus om hvilke andre lande der skal linkes til fra forsiden. Hvor mange der skal linkes til i alt, og efter hvilke kriterier. Som udgangspunkt kunne vi måske bruge dem der er udvalgt på engelsk wiki, men med tilføjelse af islandsk og evt. andre relevante sprog. Mvh, --Danmuz (diskussion) 30. jun 2012, 10:38 (CEST)

Jeg synes ikke, at der skal laves afkortninger i listen. Jeg bruger den fx, hvis jeg skal finde et andet lands wiki (kodesystemet er ikke altid lige logisk). Principielt mener jeg desuden, at det er urimeligt at lave udvælgelse. Behold den hellere som den er. --Rmir2 (diskussion) 30. jun 2012, 11:12 (CEST)
Andre sider er har alle iw'er med. Hvorfor skal forsiden behandles anderledes?
- Sarrus (db) d. 30. jun 2012, 12:04 (CEST)
Listen er voldsomt lang, men gør det noget? --Palnatoke (diskussion) 30. jun 2012, 12:29 (CEST)
Jeg finder det naturligt at der er iw-link til alle sprogsugaver af wiki. Hvis forsiden ikke skal have iw-link til alle sprog udgaver forsiden, hvilke andre artikler skal så heller ikke have iw-link til alle de sprogudgaver af den pågældende artikel findes på? Forsiden skal vel behandles som alle andre sider. --Wholle (diskussion) 30. jun 2012, 13:23 (CEST)
Hvis man tager f.eks. den engelske, så er der et link til "complete list" nederst. Det fører dog til en lidt uoverskuelig liste, men man kunne jo oprette en alfabetisk liste på dansk. Blot et forslag. --Danmuz (diskussion) 30. jun 2012, 17:34 (CEST)

Det var mig der førte listen tilbage til ca. den længde den har haft frem til februar, hvor den blev voldsomt forlænget. Grunden til at jeg rullede tilbage var at den nuværende liste er fuldstændigt uoverskuelig og det er nærmeste umuligt at finde det sprog man søger. Samtidigt synes det at være kutyme at have mindre iw-lister på forsiden. Det i hvert fald er tilfældet på enwiki, nowiki, svwiki og dewiki. Det har i øvrigt også altid været praksis på her - altså indtil den blev forlænget i februar. --Harthacnut (diskussion) 30. jun 2012, 14:38 (CEST)

Hvis det sprog man søger, ikke er der, er det fuldstændig umuligt at finde det, så det må være på sin plads at vi får en snak om hvilke sprog, der skal med, og hvis ikke det er alle, hvordan vi så tydeligt får linket til den komplette liste. --Palnatoke (diskussion) 30. jun 2012, 17:43 (CEST)
For os, der bruger muligheden for at finde oplysninger på det sprog, som en konkret artikel findes mest fyldestgørende fremstillet på, vil det være meget uheldigt, hvis vi skal kastes ud i et detektivarbejde. Som det er nu, kan man bare løbe listen igennem for at finde det konkrete sprog. Hvorfor skal sproglig ukundskab belønnes af bekvemmelighedshensyn? Hvis der kan laves en sammenklappelig liste, synes jeg, at denne løsning kan komme på tale, ellers bør vi fastholde, at alle sprog skal med. --Rmir2 (diskussion) 30. jun 2012, 18:06 (CEST)
Måske bør vi inddrage iw'erne på Seneste ændringer (MediaWiki:Recentchangestext) i denne diskussion?.
- Sarrus (db) d. 30. jun 2012, 18:26 (CEST)
Jeg er helt enig med Rmir2. Fernbom2 (diskussion) 30. jun 2012, 23:11 (CEST)
Nu ved jeg ikke om der er forskel i de forskellige 'skins', men udover mylderet på iw-pladsen er der også links til alle wikipediaer efter størrelse andetsteds på siden. Måske man bare her kunne indføre at man kan sortere efter størrelse, alfabetisk, alfabet, hvad-ved-jeg. mvh --Jørgen (diskussion) 2. jul 2012, 11:32 (CEST)

Diskussionen er irrelevant..[rediger kildetekst]

fordi Forsiden nu interwikistyres fra Wikidata, hvor den er d:Q5296. --Palnatoke (diskussion) 12. mar 2013, 13:30 (CET)