Spring til indhold

Skabelondiskussion:Infoboks lægemiddel/sandkasse

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Omskrivning af Infoboks lægemiddel[rediger kildetekst]

Jeg er i gang med en rewrite af {{Infoboks lægemiddel}} på denne side. Målet er at understøtte alle de samme parametre som en:Infobox drug. Længere nede af vejen vil jeg også gerne have omdøbt nogle af de eksisterende felter da deres CamelCase ikke er normal infoboks-syntaks længere. Bemærk derudover:

  • Omskrivningen understøtter, ligesom den engelske infoboks, ikke 'AndreNavne' længere. Jeg skal lige finde ud af hvor det overhovedet bruges i øjeblikket og om det er situationer hvor det egentlig hører under handelsnavne Nevermind, en-infoboksen har 'synonyms'. Den omdøber jeg til 'AndreNavne' og så burde det være bagudkompatibelt
  • 'Forkortelser' fjernes som udgangspunkt også. Bliver nødt til at se en use-case for at vide om den er værd at bevare
  • 'Udlever' ændres til i stedet at skulle fungere gennem {{Infoboks lægemiddel/lov}} som 'lov_DK' og 'lov_DK_kommentar' ligesom de andre 'legal'-parametre. Der vil nok skulle bottes nogle fixes der.
  • 'Fremtræden' udgår. Jeg har i øvrigt svært ved at se relevansen af feltet.
  • 'OplVand' udgår. Som beskrevet i den engelske infoboks' dokumentation er opløselighed af begrænset interesse til de fleste læsere og bør kun inkluderes hvor det er relevant for lægemidlets virkning (såsom med Aspirin). I stedet bør man anvende feltet 'opløselighed', der er en oversættelse af det engelske felt 'solubility'. 'OplAndre' udgår også, da den engelske infoboks deler det i flere felter. Der skal muligvis bottes nogle ting på plads. Nevermind, solubility ==> OplVand
  • 'pKa' (Syrestyrkekonstant) udgår, måske midlertidigt, fordi jeg ikke umiddelbart kan finde den på den engelske infoboks så jeg har brug for en use-case til at forstå relevansen. Det kan sagtens være den kommer tilbage (helst med et lidt mindre indforstået parameternavn)
  • more to come...

--Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 9. nov 2020, 10:44 (CET)

Jeg har et par bemærkning af praktisk art.
Det vil være en god ide at flytte til Skabelon:Infoboks lægemiddel/sandkasse. Den er ledig til formålet. Det gør også at du kan bruges testcases i arbejdet, hvor en række hjælpescripts kan bruges. Se fx Skabelon:Infoboks film/testcases og Skabelon:Taksoboks/testcases, som bruger {{testcase table}} som hjælpeskabelon. Der skal bruges lidt tid i starten, men det gør det lettere at udvikle den nye version.
Diskussionen her, burde have været i Skabelondiskussion:Infoboks lægemiddel. Men det er en mindre ting. --Steen Th (diskussion) 9. nov 2020, 11:25 (CET)
Tak, det gør jeg. Har aldrig helt kunnet finde ud af de nye regler omkring skabelonomskrivninger, men mon ikke det kommer før eller siden --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 9. nov 2020, 11:27 (CET)