Skabelondiskussion:Infoboks lægemiddel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stock post message.svg Huskeliste for Skabelon:Infoboks lægemiddel: rediger · historik · overvåg · opdater

I forbindelse med omskrivningen af denne infoboks til at indeholde alle de engelske parametre er der følgende udeståender:

  • Parameteren "pKa" (Syrestyrkekonstant) er midlertidigt udgået, da den ikke ser ud til at være i den engelske infoboks og jeg ganske enkelt ikke ved nok om hvad det er til at vide hvor det ville give mening at placere i den omskrevne infoboks
  • Parameteren "Formel" udgår til fordel for et system der angiver hvert grundstof for sig. Så for ketamin skal parameteren der lige nu er "Formel= C<sub>13</sub>H<sub>16</sub>ClNO" skal ændres til | C=13 | H=16 | Cl=1 | N=1 | O=1 Nevermind, {Formel} bibeholdes således at man kan vælge mellem de to. Vi kan overveje at fjerne den på et tidspunkt

...og resultatet vil blive det samme. Dette skal gøres for alle de eksisterende anvendelser af den gamle parameter (der derefter bør fjernes helt fra koden, hvor jeg vist ved et uheld har placeret den)

  • Nogle steder skal manuelt indtastet enhed fjernes. Dette gælder f.eks. for smeltepunkt, massefylde og opløselighed i vand, der alle nu har hardcoded enhed så man skal bare angive tallet Yes check.svg Gjort
  • Med tiden bør navngivningen af parametre ensrettes. De gamle parameternavne er bibeholdt for bagudkompatibilitet og står fortsat i CamelCase. I modsætning hertil er de fleste af de nye parametre med småt, og i øvrigt på engelsk, mens nogle få er oversat. Jeg er fortsat i tvivl om hvorvidt parameternavnene bør oversættes eller ej for jeg ser folk argumentere for begge dele.
  • Som tidligere nævnt udgår parameterne 'Fremtræden' og 'OplAndre'. De er ikke at finde i den engelske infoboks fordi de blev vurderet irrelevante, arbitrære eller direkte vildledende i forhold til infoboksens formål, og jeg er umiddelbart enig
  • De gamle billedstørrelses-parametre udgår da billed nu håndteres på en mere standardiseret måde. De bør fjernes fra eksisterende artikler, da der ellers advares om ugyldig parameter Yes check.svg Gjort

--Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 9. nov 2020, 21:40 (CET)

For bred infoboks[redigér wikikode]

Jeg har dd. omskrevet skabelonen til at anvende {{Infoboks}}, men var ikke sikkert på hvordan man laver en collapsible i et data-felt, så InChI og InChI-nøgle er altså blevet til almindelige felter. Hvis det nogle steder gør infoboksen grim (for InChI-variabler er ENORMT lange) så sig til, så må vi finde en anden løsning... --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 21. nov 2016, 19:18 (CET)

Se {{WikiprojektBannerSamling}} Metalindustrien A/S. Så har du en god eksempel. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 21. nov 2016, 22:30 (CET)
Æhh... på hvad? --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 22. nov 2016, 14:40 (CET)

Se på Amlodipin, infoboksen skal på en eller anden måde afgrænses i hvor meget den breder sig. TherasTaneel (diskussion) 21. maj 2017, 22:24 (CEST)

Mit forsøg her var ikke helt godt. Måske en eller anden kan finde en bedre måde at få 'vis/skjul' til at virke – jeg afprøvede med inspiration fra fx Figaros Bryllup. Det kan måske kombineres med en måling på strengens længde, så vis/skjul kun bruges hvis stengen er for lang, se Modul:String#len. Måske Rodejong kan ordne det når han kommer tilbage?
-- Mvh PHansen (diskussion) 22. maj 2017, 09:50 (CEST)
@PHansen: Rodejong er (nu) bandlyst fra at redigere, men problemet er der stadig. Er der andre som du håber kan ordne det i stedet? TherasTaneel (diskussion) 9. mar 2019, 04:34 (CET)
@Metalindustrien, TherasTaneel og PHansen: Jeg har puttet InChI og SMILES i sammenklappelige lister. Udseendet er måske ikke helt perfekt, men bedre end før synes jeg. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. maj 2019, 09:10 (CEST)

Endnu en omskrivning undervejs[redigér wikikode]

Til info er jeg i gang med at prøve at få omskrevet denne infoboks til at kunne håndtere alle parametrene fra den væsentligt mere avancerede en:Infobox drug. Omskrivningen foregår på Skabelon:Infoboks lægemiddel/sandkasse og diskussionen om den sammesteds --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 9. nov 2020, 11:33 (CET)