Skabelondiskussion:Infoboks undervisningsinstitution

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Mulighed for oversigtskort i infoboks?[redigér wikikode]

Kunne det have interesse, og vil det blive brugt, hvis jeg arbejder med at indsætte muligheden for, at man kan indsætte et oversigtskort som f.eks. på {{Infoboks herregård}} og flere andre. --Royal Export 15. jun 2016, 22:19 (CEST)

Jeg synes i virkeligheden vi burde have oversigtskort i alle infobokse, der benyttes til geografiske lokaliteter, der er sikkert en stribe af dem, så go for it! mvh Per (PerV) (diskussion) 15. jun 2016, 22:27 (CEST)
Jeg vil gøre et forsøg, og når jeg har testet og lært en masse om koderne, vil jeg sætte kortet ud i den virkelige verden. --Royal Export 15. jun 2016, 23:03 (CEST)
@Royal Export: OK, men du kan prøve at høre Bruger:PHansen eller Bruger:EileenSanda de opfører sig som humlebier, en af de der tingester, der ikke kan flyve, men fordi den ikke ved det, gør det alligevel. De plejer altid at være venlige til at hjælpa, altså hvis du ikke selv er udstyret med det der humlebigener.mvh Per (PerV) (diskussion) 15. jun 2016, 23:18 (CEST)
PS, der er også Bruger:Steenth, han har været involveret i de flest infobokse på da wiki, og arbejder med at sikre udfyldelsen af infoboksene fra wikidata.mvh Per (PerV) (diskussion) 15. jun 2016, 23:18 (CEST)
Tak for navnene. Jeg kendte kun Bruger:PHansen, da han før har bistået med god kode-hjælp ved en skabelon. Du kan tro jeg henvender mig, når jeg har forsøgt alt og forhåbentligt lært noget, inden jeg sætter min, garanterede, fejl i luften. Jeg har lært meget med koder, efter jeg begyndte at kigge på infobokse. - men er kun på 5%. :-) --Royal Export 15. jun 2016, 23:26 (CEST)
Hej, jeg vil gerne hjælpe, hvis jeg kan, men er bange for, at jeg ikke har så megen kodeforståelse, som PerV måske tror :) Jeg er slet ikke fortrolig med, når der bruges danske parametre, jeg klarer det bedst, når der er noget der kan kopieres fra engelsk Wikipedia og få det til at virke her, og så kun oversætte det som kommer til at ses i selve artiklen. Specielt når der er moduler, der er meget indviklet, synes jeg at det kan være en fordel, at beholde engelske parametre. Men her ser man helst, at parametrene er på dansk. Når I siger oversigtskort, mener I så et geografisk kort, som viser hvor undervisningsinstitutionen ligger? Er der andre Wikipedia der bruger det i denne skabelon? Jeg kan ikke se det på den engelske, heller ikke den svenske, de bruger bare adressen og på engelsk evt. også koordinater i infoboksen. Der er et problem med Infoboks herregård angående kortet. PerV spurgte mig for nylig, om jeg mon kunne løse problemet. Jeg forsøgte med fandt ikke ud af det. Det er det, der står nederst på siden, om at kortet lægger sig til højre, når det er i en mindre størrelse. Så pas på med ikke at overtage fejlen derfra i dit forsøg med at indsætte oversigtskort i denne her skabelon. Mvh. EileenSanda (diskussion) 16. jun 2016, 06:33 (CEST)
Så vidt jeg har kunnet finde ud af, kommer problemet med centrering af kortet i bunden fra {{Infoboks by/Kort}} og den #switch i toppen der regulerer 'float'.
I HTML (http://www.w3schools.com/cssref/pr_class_float.asp) findes der til 'float' kun:
none    The element is not floated, and will be displayed just where it occurs in the text. This is default     
left    The element floats to the left   
right    The element floats the right    
initial   Sets this property to its default value. Read about initial     
inherit   Inherits this property from its parent element. Read about inherit 
.. og altså ingen 'center'
Firefox, Chromium/Chrome og Internet Explorer viser kortet i bunden forskelligt. Prøv {{Infoboks verdensarvsområde}} hvor jeg ikke har forsøgt med en 'workaround' som på {{Infoboks herregård}} hvor kortet er sat ind en table-konstruktion med to 'tomme' kolonner på hver side af kolonnen med kortet. Man er ved denne metode nødt til at tilpasse {{mellemrum|x}} i de to 'tomme' kolonner efter den kortstørrelse der vælges. Da jeg lavede det, var den 300px som gav et tåleligt resultat i Firefox (som jeg bruger) med det dengang valgte antal mellemrum (indsat som  ), mens PerV satte det ned til 250px fordi kortet ganske rigtigt blev for stort i hans Chrome.
Eksemplet med de 50px var blot for at overbevise PerV om at det ikke var browseren, men koden. (Om kirkeskabelon)
Det er nok enten Bruger:Weblars og/eller Bruger:Steenth der er de bedste til at give et bud på hvordan det bliver koden og ikke den browser man bruger der styrer centreringen, billedet øverst er jo ok uanset størrelse - Måske skal der laves et modul?
I praksis er vel kun brugere af Firefox der ser en tydelig skæv placering med de 250px, så hvis Royal Export vil tilføje kort i bunden rundt omkring, vil en pragmatisk tilgang vel være blot at tilføje som i {{Infoboks verdensarvsområde}}, altså uden 'workaround', og så vente på at koden i Infoboks by/Kort ender med at kunne styre centreringen på et tidspunkt.
PS.
Skabeloner med kort der bygger på {{Infoboks}}; de ses tit med et 'V·D·R' : {{Infoboks verdensarvsområde}} – {{Infoboks herregård}} – {{Infoboks holocaustbegivenhed}} – {{Infoboks bebyggelse}} – {{Infoboks vandfald}}
Skabeloner med kort der bygger anden grundkode: {{Infoboks by}} – {{Infoboks fyr}} – {{Infoboks Natura 2000-område}} – {{Infoboks bydel}}
-- Mvh PHansen (diskussion) 16. jun 2016, 10:59 (CEST)

Virker det?[redigér wikikode]

Så fik jeg testet og testet, og jeg tror det virker. Eneste fejl jeg ikke har fundet en løsning på, er at man ikke selv kan styre label-teksten med "right, bottom, osv." Desuden har jeg forsøgt på at hente billede og billedtekst fra Wikidata. Men der kiksede jeg et eller andet med "#if", så den både tog billede fra WD og skabelon, hvis der i forvejen var indsat billede på skabelon. Den kunne ikke overrule skabelonen, og hentede også WD. Hilsen 94.191.186.161 21. jun 2016, 19:58 (CEST)

ekstra problem. 
-) Den kan åbenbart ikke finde ud af at hente label-tekst fra "PAGENAME" her, og ovennævnte eksempel på styring af label-tekst kan ses her. 94.191.186.161 21. jun 2016, 20:25 (CEST)
Problemet med mangel på label-styring er løst. Bare mig der sov lidt. :-) 94.191.186.161 21. jun 2016, 20:59 (CEST)
Alt OK nu. Lidt test og leg gav ny lærdom. 94.191.186.161 21. jun 2016, 22:11 (CEST)
der er i øvrigt samme problem på "Infoboks virksomhed", hvor jeg ofte har stødt på at der der to ens billeder eller logoer, hvis/når efter at en bot har importeret oplysninger til wd. --94.191.186.161 21. jun 2016, 22:21 (CEST)

Kunne være smart hvis koordinater var opdelt på Wikidata.[redigér wikikode]

Jeg tænkte på. Det kunne være ufatteligt smart hvis der på Wikidata blev lavet separate rubrikker med henholdvis længde, min, sek og retning. Så kan man nemt få kort på en masse artikler, uden meget manuelt arbejde. For det tager trods alt noget tid at indtaste de mange oplysninger. Hilsen 94.191.186.161 21. jun 2016, 20:35 (CEST)