Skabelondiskussion:Infoboks valg1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Første/andet eller største/næststørste?[redigér wikikode]

Jeg mener ikke, man på dansk normalt taler om første parti og andet parti, men derimod om største parti og næststørste parti, o.s.v. (En Google-søgning bekræfter dette: første parti finder sider om tennis og sætninger såsom det er det første parti, der har samlet stemmer nok.) Jeg foreslår derfor, vi ændrer ordene fra første op til niende med størrelsesbaserede ord. --Twid 19. sep 2011, 18:55 (CEST)

Parti før leder?[redigér wikikode]

Ved parlamentsvalg generelt, og danske folketingsvlg specielt, mener jeg ikke at det giver mening at have partilederen stående over partiet. Det er partiet folk stemmer på - direkte eller indirekte gennem dets kandidater. Jeg vil foreslå, at der tilføjes en parameter - mit forslag vil være at den hedder party_before_leader - som bytter rundt på partiet og de tre "leder"-linjer.. Jeg vil under alle omstænigheder forsøge at refaktorere skabelonen lidt ... NisJørgensen (diskussion) 13. okt 2018, 13:56 (CEST)

Omfaktorering[redigér wikikode]

Jeg har omfaktoreret skabelonen, så den bruger tre underskabeloner. Den samlede størrelse er gået fra over 70KB til ca 35KB, den kan nu tage op til 12 partier, og det burde være lidt lettere at ændre i opsætning/rækkefølge mm. En tidligere bug, hvor der skulle tilføjes "fantompartier" ved 4, 7 og 11 partier er også fjernet. Jeg kigger på det med rækkefølgen lidt senere. NisJørgensen (diskussion) 15. okt 2018, 16:25 (CEST)

Blok eller alliance[redigér wikikode]

Begrebet alliance virker helt misvisende ved danske folketingsvalg. Medierne taler aldrig om alliancer, kun om blå og rød blok. Men også ved mange udenlandske valg er det egentlig forkert at tale om alliancer, med mindre de virkelig findes – f.eks. har de borgerlige partier i Sverige officielt markedsført sig som Alliansen, hvorimod de venstreorienterede partier ikke har. Er det muligt at ændre skabelonens ord "alliance" til "blok"? Hvis samme infoboks også bruges til udenlandske valg, så er der to løsninger, en nem og en mere besværlig: 1) At ændre ordet til "Alliance/blok". 2) At indføre en ny infoboks specifikt til danske valg, hvor det kun hedder "Blok"; det betyder så at en del danske artikler skal ændres til at indeholde den nye infoboks. Ved Europaparlamentsvalg er det også misvisende. Det bør ikke hedde alliance, men "gruppe", og ideelt burde man også tilføje "valgforbund". Ved folketingsvalg kunne man også have to kategorier: "Blok" og (primær) "statsministerkandidat". Se også diskussionssiden til Folketingsvalg 2019. --Sasper (diskussion) 8. maj 2019, 18:40 (CEST)

Ja, men er jo ikke atypisk for dawiki at virke på undersættelser fra engelsk. Men begrebet 'blok' er jo også misvisende, uanset hvad der så bruges i pressen. Hverken De Radikale eller Alternativet er erklæret socialistiske, alligevel er de i 'rød blok'. S er/har været erklæret socialistisk, men fører socialliberal politik. Både Ø og Å har meldt ud at de ikke nødvendigvis støtter Mette F. som statsminister. O bliver ikke nødvendigvis i blå blok. Jeg tror at blokpolitikken er på vej ud, men det ved vi nok bedre d. 6. Mon ikke vi skal leve med 'blokpolitik' så længe? Men 'alliance' bør vi udrense med det samme. --Madglad (diskussion) 9. maj 2019, 07:29 (CEST)
Rent teknisk er det nemmeste nok at ændre feltets navn fra "Alliance" til "Blok" et enkelt sted i hjælpeskabelonen {{Infoboks valg1/row}} og desuden tilføje en ny parameter, der kan indeholde et vilkårligt feltnavn, f.eks "Gruppe" eller "Valgforbund". Den nye parameter skal så tilføjes Europa-Parlamentsvalget 2014 i Danmark og Europa-Parlamentsvalget 2019 i Danmark. Så vidt jeg kan se bruges parameteren "alliance1" på disse sider.--Weblars (diskussion) 9. maj 2019, 14:50 (CEST)