Skabelondiskussion:Sjællandsserien

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Skabelon Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Skabelon på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Fuldstændig oversigt ikke anvendelig[rediger kildetekst]

Bruger:Infobesity har udvidet skabelonen til at indeholde alle serierne (eller er der også i SBU serie 6?). Det er efter min mening ikke anvendeligt; skabelonen er stor og grim, og den indeholder kun links til serierne, når man kommer til serie 1 og nedad. Denne type skabeloner skal gøre det nemt hurtigt at navigere til andre artikler, men her er det meste information nummer og holdantal på puljerne, som ikke er (og ikke må!) blive til selvstændige artikler. Da de oven i købet står under hinanden, giver det en grotesk lang skabelon.

Tidligere indeholdt skabelonen klubberne i Sjællandsserien, Serie 1 og Serie 2. Jeg har det helt fint med, at dette er indskrænket til Sjællandsserien; klubberne under er næppe notable i almindelighed, så det kan retfærdiggøre opstilling i sådan en skabelon. Så hvad med at beholde Sjællandsserien, som den ser ud og derpå lave en liste på formen: "Serie X: Antal puljer (antal hold pr. pulje)"? Eksempel: "Serie 1: 2 puljer (14 hold)". Det kan være på én linje, og så er det langt mere anvendeligt og ikke mindst overskueligt. --Arne (Amjaabc) 5. aug 2011, 08:27 (CEST)

På nuværende tidspunkt er der ingen serie 6 under DBU Sjælland — antallet af tilmeldte hold til de sjællandske turneringer afgør jo antallet af niveauer og underliggende puljer. Dit forslag er ganske udmærket og jeg har implementeret det med det samme.
Ja, der er mange klubber i de lavere rangerende lokale serier, som vi af "resultatmæssige" grunde ikke bør have artikler om, men der er skam også mange, som tidligere har spillet i de højere rangerende rækker (hvoraf tidligere divisionsklubber) og af forskellige grunde nu er havnet i de lavere lokale serier med deres førstehold. Her kan blandt andre nævnes Ølstykke FC, Måløv Boldklub, Kastrup Boldklub og Idrætsklubben Aalborg Chang m.m. Dem så jeg meget gerne, at man kunne navigere sig frem til på en eller anden måde.
Kunne det derfor være en ide, at flytte denne skabelon til Skabelon:Sjællandsserien (det tilsvarende skal også ske for de andre seks lokale mesterrækker), fjerne den nederste liste over serier og i stedet tilføje en ekstra række med en oversigt over tidligere klubber, som har deltaget i Sjællandsserien? På den måde undgår vi at liste unotable lavere rangerende klubber, men samtidig nævne klubber, der tidligere har som minimum har spillet i den sjællandske mesterrække. — Froztbyte 13. sep 2011, 22:21 (CEST)

Afgrænsning af skabelonernes kluboversigter[rediger kildetekst]

Der lader ikke til at være den større interesse (eller viden?) i at holde navigationsboksene over de lavere rangerende serier - udover lokalunionernes mesterrækker - opdateret. Det kunne man vel lige så godt drage konsekvensen af og kun lade de enkelte skabeloner (Skabelon:Serier under Sjællands Boldspil-Union, Skabelon:Serier under Jydsk Boldspil-Union, Skabelon:Serier under Bornholms Boldspil-Union, Skabelon:Serier under Fyns Boldspil-Union, Skabelon:Serier under Københavns Boldspil-Union og Skabelon:Serier under Lolland-Falsters Boldspil-Union) omfatte de lokale øverste rækker og som nævnt ovenfor vedlægge en liste over tidligere deltagere i de lokale mesterrækker. På den måde inspireres/opfordres skribenter ikke direkte til at oprette artikler om unotable klubber (set rent resultatmæssigt), men samtidig viser man en liste over klubber, som har deltaget i den lokale mesterrække eller højere (notable i mine øjne) og giver mulighed for en skabelon til brug i artikler omhandlende "mindre klubber". Hvad mener I? Det betyder flytning af de enkelte navigationsbokse til henholdsvis Skabelon:Sjællandsserien, Skabelon:Jyllandsserien, Skabelon:Bornholmsserien, Skabelon:Fynsserien, Skabelon:Københavnsserien og Skabelon:Lolland-Falsterssserien. — Froztbyte 14. sep 2011, 01:38 (CEST)

Rart at se, at ingen har protesteret imod ovenstående forslag. Skabelonerne er i øvrigt blevet flyttet og tilrettelagt af andre. — Froztbyte 8. okt 2011, 22:44 (CEST)

Ang. tidligere hold i SS, fra de øvre rækker[rediger kildetekst]

Jeg tænkte på om det ikke er mest 'fornuftigt', at udelukke at nævne klubber der deltager på 1-4 niveau? Vi nævner dem jo også netop på de lokale unioners sider. Kun tidligere deltagere der for nuværende spiller i serierne under, altså. Gælder for SS såvel som de andre mesterrækker, mit forslag her. Dog er jeg lidt både og overfor at nævne klubber, der har spillet under et andet navn, og som altså ikke eksisterer i den form mere. Men som givetvis spiller videre på samme licens, men med nyt navn. --Sine Cera, Infobesity 9. okt 2011, 11:25 (CEST)

Kunne godt tænke mig at høre en anden fodbold-bidragende wikipedianer omkring ovenstående^--Sine Cera, Infobesity 5. nov 2011, 19:11 (CET)
Jeg må indrømme at jeg ikke rigtigt forstår hvad du mener? Hvad er 1. og 4. niveau?? Tøndemageren 5. nov 2011, 20:10 (CET)
Mener Superligaen, 1. division, 2. division og Danmarksserien. Altså, at de klubber der deltager her, ikke skal nævnes som tidligere deltagere i Sjællandsserien, hvis det er tilfældet. --Sine Cera, Infobesity 5. nov 2011, 21:34 (CET)
Der er vel slet ikke grund til at nævne de hold der ikke er en del af den nuværende sæson i den pågældende række?? mvh Tøndemageren 5. nov 2011, 22:17 (CET)
Det er i mine øjne yderst relevant at medtage tidligere klubber, som har deltaget i en ligaturnering med deres førstehold/reservehold. Ikke blot af historiske grunde, men også for bidrage med at nedbringe den enorme mængde tidsspild, der foregår hver sæsonstart, når diverse navigationsbokse fjernes og tilføjes i artikler omhandlende klubber, der ikke længere spiller i en bestemt turnering eller som netop har kvalificeret sig til turneringen. Ved blot at nævne holdet i en anden gruppering (over "tidligere deltagere") i eksakt samme navigationsboks bibeholdes skabelonen i de enkelte artikler og så kan ens bidrag koncentrere sig om at forbedre artikler med reelt indhold :-) En underliggende liste/række over tidligere deltagere i en eller anden sammenhæng er ikke et helt ukendt begreb, det ses allerede under eksempelvis Skabelon:Danske politiske partier. Hvad angår udelukkelsen af højererangerende hold i listen, mener jeg det skaber mere forvirring (og mere unødvendig diskussion) end det gavner, samt en masse ekstra arbejde, da man i så fald skal forholde sig til flere lister end blot listen over kommende deltagere i en enkel ligaturnering. Det drejer sig jo trods alt om en navigationsboks, så lad os holde det simpelt og overskueligt så muligt, så alle (inklusiv ikke fodboldkyndige) kan følge med :-) — Froztbyte 6. nov 2011, 22:10 (CET)
Jeg har forsøgt at demonstrere min ide under Skabelon:Danmarksserien for herrer (se i øvrigt det relaterede diskussionsindlæg). Navigationsbokse vil primært kun skulle tilføjes artikler om klubber, som ikke tidligere har deltaget i turneringen. — Froztbyte 8. nov 2011, 21:02 (CET)
Super godt arbejde med Skabelon:Danmarksserien for herrer. Jeg finder det funktionelt og overskueligt. Dermed er der også en prioriteringsliste, over hvilke klubber der er vigtigst og mest notable at oprette artikler om. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor du har kilderne fra? Så jeg kan komme i gang med arbejdet selv. ;-) --Sine Cera, Infobesity 9. nov 2011, 12:39 (CET)
Har du bemærket den kolonne, jeg har tilføjet yderst til højre under Danmarksserien for herrer-artiklen kaldet "Kilde(r)" ? Hovedparten af mine kilder ligger ikke online, men skal findes i bøger, som du muligvis kan låne på biblioteket. — Froztbyte 9. nov 2011, 13:16 (CET)

Tidligere deltagere i den bedste sjællandske seniorrække[rediger kildetekst]

Alle klubber, som deltager eller på et tidspunkt har deltaget i Sjællands Boldspil-Union/DBU Sjællands bedste række (Mesterskabsrækken og Sjællandsserien siden 1927/28-sæsonen) er medtaget samt så vidt muligt alle vinderne/deltagerne fra Nordre Birks Boldspil-Union (1921-1925) i SBU’s Førsteholdsrække og A-rækken (1919-1927) og SBU’s kredsfinalekampe (1902-1919). Fra 1902 til og med 1918/19-sæsonen er den samlede holddeltagelse i SBU’s øverste seniorturnering (cup-format) temmelig sparsommeligt dokumenteret i det kildemateriale, jeg p.t. sidder inde med og klubnavngivningen er flere steder meget fejlbehæftet, så der vil unægtelig mangle nogle klubber fra denne periode. Et kvalificeret estimat ville være, at over 95% af alle klubber p.t. er nævnt i skabelonens oversigt.

Et par bemærkninger til kluboversigten: Ølstykke FC ser jeg som en direkte fortsættelse af Ølstykke IF (Fodbold). Ligeledes ser jeg Greve Fodbold som en fortsættelse af Greve IF Fodbold, Allerød FK som en fortsættelse af Lillerød IF Fodbold samt Ballerup IF som en fortsættelse af Ballerup Boldklub af 1927, som alle har deltaget i den bedste sjællandske række. Møns Fodbold Klub (MFK) er nævnt i oversigten, eftersom klubben har spillet i Sjællandsserien under det tidligere navn Stege-Lendemark Idrætsforening (SLI). Efter mit bedste vidende er Holte IFs nuværende fodboldafdeling (FC Holte) ikke en fortsættelse med Holte IF Fodbold, som spillede i Sjællandsserien i bl.a. 1960’erne. Der eksisterede tilsyneladende ikke en fodboldafdeling i klubben omkring årtusindeskiftet og "FC Holte" blev først en del af Holte IF derefter, så Holte IF Fodbold er nævnt i oversigten (og ikke FC Holte). Der eksisterer flere klubber med navnet “Ejby”, heriblandt Ejby Idrætsklub (på Vestfyn, stiftet 1933), Ejby IF 68 (i Glostrup, stiftet 1968) og Ejby IF (ved Køge, stiftet 1906). Af 100 års jubilæumsskriftet “Ejby Idrætsforening 1906-2006 - En levende forening i 100 år” (side 37) fremgår det, at det drejer den sidstnævnte klub i Køge Kommune, selv om det ikke direkte fremgår af adskillige andre kilder (hvoraf flere skriver klubnavnet forkert). I sommeren 1972 blev Haslev Idræts Forening (tidligere navne: Haslev Boldklub, Boldklubben Skjold Haslev og Haslev Idræts Klub) til Haslev FC. Jeg har ikke en kilde (alle skøjter meget hurtigt hen over begivenheden) på om det alene skyldes et navneskift eller en fusion med en anden klub, men da Haslev FC (HFC) regner sig som en videreførelse af Haslev IF (læs: stiftelsesdato og 100 års jubilæum) er HFC nævnt i oversigten eventuelt indtil en mere præcis kilde lokaliseres. Selv om Gentofte-Vangede IF og Skovshoved Idrætsforening i dag begge er medlemmer af DBU København deltog klubberne i 1920’erne og 1930’erne i SBU’s bedste række og derfor også nævnt her. Boldklubben Veto (fra Hellerup), deltog i 1923/24-sæsonen af SBU’s bedste seniorturnering, stiftedes i/omkring 1913 og skiftede i 1923 navn til Hellerup Boldklub (anvendtes førhen af to tidligere klubber), før klubben i 1928 blev indlemmet i Skovshoved Idrætsforening. Derfor er Hellerup BK nævnt i oversigten (med tidsangivelse), selv om Boldklubben Veto optræder i kilderne. Jeg er ikke bekendt med relationerne mellem Præstø Gymnastikforening og Præstø Idræts Forening, men det er påfaldende, hvor identisk stiftelsesårene (begge 1898) er. Indtil videre har jeg indkluderet PGF i oversigten. — Froztbyte 20. mar 2012, 01:40 (CET)