Skorstensgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Skorstensgaard
Virksomhedsinformation
Grundlagt 2009
Grundlægger Anders Skorstensgaard, Martin Skorstensgaard
Åbnet 2009; 13 år siden (2009) i Fredericia
Hovedsæde Danmark Kolding, Danmark
Antal salgssteder
25
Eksterne henvisninger
www.skorstensgaard.dk
CVR-nummer 32290264
OpenCorporates dk/32290264 Rediger på Wikidata

Skorstensgaard er en danskejet kæde af bilværksteder, som omfatter 24 værksteder fordelt rundt i Danmark. Kæden foretager service og reparation af brændstofdrevene, hybrid- og elbiler samt reparation og opretning af skadede biler.

Hovedkontoret ligger på trianglen i Kolding, men havde sin begyndelse i Fredericia i 2009[1] hvor det første værksted lå i forbindelse med ALD Carmarket.

Virksomheden blev grundlagt i 2009 af brødrene Martin og Anders Skorstengaard, som i dag fortsat fungerer som administrerende direktører for virksomheden. Brødrene er selv uddannede mekanikere, men har efter endt uddannelse videreuddannet sig som produktionsteknolog med speciale i drift og havde i flere år ledende stillinger hos autoriserede mærkeværksteder, inden de selv blev iværksættere.

Skorstensgaard vandt årets værksted i 2016, 2017, 2018 og blev nomineret til årets værkstedskæde i 2021.[2] De har derudover modtaget en Gazelle pris og er blevet indstillet til EY Entrepreneur of the Year 5 gange.

Koncept[redigér | rediger kildetekst]

Under finanskrisen i 2007-2009 kørte flere danskere over grænsen for at spare penge på værkstedsregningen. Skorstengaard markerede sig derfor med et priskoncept om at matche Tyske Værkstedspriser, for at bibeholde arbejdet i Danmark, og for at spare danske bilejere turen over grænsen.

Værksteder[redigér | rediger kildetekst]

Allerede året efter værkstedet startede i Fredericia, åbnedes et nyt værksted i Kolding, og løbende er der udvidet til andre byer. Værkstederne ligger i følgende byer, hvor Kolding udgør hovedsædet:

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Michael Fibiger Nørfelt (15. januar 2016), Tvillinger med turbo på, Motor-magasinet, hentet 26. november 2021
  2. ^ Auto Awards (20. december 2021), Årets vinder og nominerede, Auto Awards, hentet 20. december 2021

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]