Skotsk Terrier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Skotsk Terrier

Skotsk Terrier er en hunderace der findes i enten hvedefarvet, sort eller brindlet udgave. De er kendt for deres stædighed.[kilde mangler] I daglig tale kaldes den ofte for en "Nettohund" da butikskæden Netto har en skotskterrier som logo.

Skotten vil gerne deltage i de fleste aktiviteter, men har også brug for at være sig selv. Skotten er en lærenem hund og ofte ved den godt hvor fx maden gemmer sig henne. De fleste Skotten er loyale og trofaste kammerater for familen, og siger aldrig nej til en god gang bold. Skotten er en meget nysgerrig hund af natur, og vil gerne være en del af alt - især hvis det gælder mad.

Skotten er oprindeligt skabt til at jage både rotter, grævlinger og mus. Den elsker at ruske i sit bytte da det ligger i dens natur. En god leg for Skotten er derfor også at trække tov - da den får brugt både sine "ruske"- og jagtevner.

Skotten bliver mellem 25-30 cm høj og vejer (når fuldt udvokset) mellem 8 og 11 kg.

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
DyrSpire
Denne artikel om dyr er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.