Snake (computerspil)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
snake.

Snake (også kaldt slange eller orm) er et computerspil hvor man skal styre en slange horisontalt og vertikalt indenfor et afgrænset område. Maden den spiser gør at slangen vokser, og man får flere point. Udfordringen er at undgå at kollidere med sin egen hale og eventuelle vægge eller forhindringer. Når slangen vokser bliver det vanskeligere at manøvrer den rundt om sig selv og forhindringene, og til slut bliver det umuligt. Den som klarer det på længst tid vinder.

Spillet er udgivet i utallige versioner siden hjemmecomputerne blev almindelige i 1970-tallet. Det regnes for et klassisk computerspil i al sin enkelhed. Achtung, die Kurve! er et spil som ligner Snake. Snake (eller Orm) var også et af de første spil som blev udviklet til mobiltelefoner.

Et af de første danskudviklede snakespil blev udviklet i 1988 af Steen Jensen. Han kaldte det for "Ormespil". Du kan finde en klon af det originale spil på ormespil.dk. Steen Jensens originale spil kan du downloade på http://www.dosspil.slehm.dk/

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
computerspil Stub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.