Forskel mellem versioner af "Museum Vestfyn"

Spring til navigation Spring til søgning
42 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
m
Dreyer-udstillingen efterfølger udstillingen ''4 + 4 Kultur + Landskab'' i 2015, hvor museet som del af et samarbejde med Tobaksgaarden i Assens viste et udsnit af Museum Vestfyns landskabsmalerier. Man forsøgte sig desuden med et interaktivt element, idet alle med adgang til Instagram skulle kunne tage og sende et fotografi af et landskab i Assens Kommune til #kulturoglandskab, hvorefter fotoet ville komme til syne på en skærm i udstillingen.
 
Navnet på museet skyldes søhelten [[Peter Willemoes]], der blev født den [[11. maj]] [[1783]] i dette hus, hvor hans far var amtsforvalter. Som kun 12-årig blev Peter Willemoes elev på Søkadet-akademiet i København. I [[Slaget på Reden]] i [[1801]] stod han som ung søløjtnant som øverstkommanderende for det "Gernerske Flaadebatteri nr. 1", der deltog i kampen mod den engelske overmagt. Ved sin modige og engagerede indsats blev han med et slag berømt, og Willemoesgården har haft flere af hans personlige genstande udstillet. Peter Willemoes døde allerede som 24-årig i [[1808]] om bord på [[linjeskib]]et [[Prinds Christian Frederik (linjeskib)|Prinds Christian Frederik]], der kom i kamp med overtallige engelske krigsskibe i søslaget ved Sjællands Odde.
 
Assens har antagelig været købstad fra omkring år [[1200]]. Byens historie går altså langt tilbage, og det har været afspejlet i Willemoesgårdens udstilling om byens huse, håndværk, handel og ikke mindst søfart, herunder den århundredgamle færgesejlads til Aarøsund, der har haft stor betydning for Assens by. Nogle af disse temaer berøres i den nye udstilling i [[Toldbodhus]].
2.697

redigeringer

Navigationsmenu