Brugerdiskussion:Mtlarsen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dette er Mtlarsens diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Mtlarsen.

Fantastisk med så hurtig reaktion fra din side!

Tak for det!

Nu har jeg jo ingen idé om, hvor du bor, men jeg synes der kunne være et meget bedre billede på artiklen, men det der er, er det eneste der med nogen rimelighed kunne anvendes fra commons. Har du mulighed for at finde et andet?

Og så lige, hvor fandt du oplysningerne om karakter og synlighed?

I øvrigt vil jeg gerne have du tænker over om Vorupør Fyr ikke skal flyttes til Vorupør Bagfyr, jeg var lige ved at flytte artiklen selv, men vidste ikke hvad andre ville sige?

mvh Per (PerV) 19. apr 2011, 18:53 (CEST)

Jeg kørte en lille kampagne med at give samtlige fyr i fyr-kategorien en infoboks og rette dem der allerede havde en infobokse lidt til.
Fyrkarakteren slog jeg det op i den danske fyrliste, jeg glemte vist kildeangivelsen, den kommer på lige om to sekunder :)
Mht til flytningen af Vorupør havde jeg også til hensigt at lave flytningen, men kom fra det igen af uvisse årsager, du kan også se at jeg ændrede navnene i selve artiklen, men kom bare aldrig videre. - Mvh MTLarsen 19. apr 2011, 19:10 (CEST)
Jeg så du havde rettet i artiklen om Vorupør Fyr, men eftersom jeg ikke før har rørt ved nogle fyrtårnsartikler, valgte jeg IKKE at flytte den, selvom jeg synes den skal flyttes. Såvidt jeg har kunnet finde ud af, er det i hvert fald det fyrtårnet hedder.
Vi redigerede samtidigt på Hals Barre Fyr. Jeg indsatte bifyret ... er det ok? (Jeg fandt i øvrigt fyrtårnet på fyrlisten). mvh Per (PerV) 19. apr 2011, 19:42 (CEST)
PS: (nok engang) Har du mulighed for at "finde" et andet billede af Hals Barre Fyr? Ellers bor Bruger:Brask i Hou, 8 km nord for Hals. Han har ganske vist ikke været aktiv siden sommeren 2009, men måske kan han lokkes til at tage et billede. mvh Per (PerV) 19. apr 2011, 19:42 (CEST)
Jeg kommer nok ikke lige forbi foreløbig, jeg bor selv i Århus, det er altså lige langt nok på min cykel :) Jeg må indrømme at jeg har ikke den store tilknytning til Fyr-artiklerne, jeg tilføjede bare de detaljer/infobokse jeg kunne finde. Men umiddelbart synes jeg artiklen ser ganske fin ud, men spørgsmålet er om den fede skrift til Bifyret trækker lidt for meget opmærksom i forhold til hovedfyret, eller om der også skal noget fed skrift til hovedfyret? Mvh MTLarsen 19. apr 2011, 19:54 (CEST)

Arh come on ... kun 143 km på cykel, ser du nogensinde TdF ;)
Jeg forsøger at kontakte Bruger:Brask, måske virker det. Jeg har iøvrigt heller ingen tilknytning til fyrtårne, men så din indsættelse af infoboks på Bovbjerg Fyr og blev ansporet. Har nu flytter Vorupør Fyr, men har du tænkt dig at gennemgå om alle vigtige fyrtårne er beskrevet her på wikipedia, så kan jeg jo forsøge indimellem at nuppe nogle stykker (normalt skriver jeg om Skåne og Litauen, men lidt afveksling er rart). mvh Per (PerV) 19. apr 2011, 20:40 (CEST)

Ja man siger jo aldrig nej til en lille cykeltur... hvis det da er i Århusområdet ;) Mht. fyrene, så vil jeg grave ned i fyrlisten og finde mig nogle interessante fyr, hvilket må være dem der ligger op af rute tango og delta Mvh MTLarsen 19. apr 2011, 22:41 (CEST)

Aner så ikke hvad rute tango og delta er, men det lyder da spændende. Laver du en liste over fyr der skal skrives om, så hopper jeg til engang imellem! mvh Per (PerV) 20. apr 2011, 01:46 (CEST)

Rute T og D er de to primære sejladsruter gennem danske farvande, de starter begge ved Skagen og går igennem henholdsvis Storebælt og Øresund, de vigtigste fyr ligger nok i nærheden af disse to ruter. Dette er selvfølgelig også en idé til en ny artikel. Mht til fyrlisten kan vi nok få noget inspiration fra billederne på commons. Mvh MTLarsen 20. apr 2011, 16:13 (CEST)
Hej med jer (MT jeg svarer her i stedet for på min egen diskussionsside). Jeg synes det er et lidt svært spørgsmål, da alle fyr jo er vigtige når man befinder sig i pågældende område. F.eks. er fyrene ved Hals Barre jo uundværlige ved anduvning af Hals og det samme er Hatter Barn, så man undgår grundstødning på Hatter Rev. Mange af fyrene ved vestkysten har jo nok også en særlig historie og har igennem tiderne reddet mange søfolk fra druknedøden. Hvad angår Hals Barre, er det så ikke det forkerte fyr, der er afbilledet? Fyret på billedet er forfyret til anduvning af Hals, Hals Barre står længere ude og er kun et enkelt fyrtårn (billede). Det er lidt længe siden, at jeg har været der, så er lidt i tvivl. De danske hovedruter ses i søkortene over det pågældende område og ellers udgiver Farvandsvæsenet publikationen "Navigation Through Danish Waters" som hjælp til gennemsejling. Puha, det blev en længere smøre ;) --DanNav 20. apr 2011, 18:31 (CEST)

Angående Hals Barre Fyr: Fyret har gennem tiden haft afgørende betydning for besejlingen af Aalborg havn, som, så vidt jeg ved, var den næst mest trafikerede havn i DK indtil 1970-80. Jeg er således enig med DanNav i at betydningen af fyrene også skal ses historisk. Et af de fyr, der tidligere er skrevet om, Vorupør Bagfyr, topper nok ikke listen over "betydende" fyr, men en del af fyrene i de indre danske farvande er betydende.
Om det er det rigtige billede: Al den tid jeg er kommet i Hou/Hals fik jeg fortalt at "salt og peber" var Hals Barre Fyr. Når jeg nu ser på kortet, koordinaterne kommer fra Farvandsvæsenet.dk: Dansk Fyrliste 2009, synes jeg også det passer med billedet. På Dansk Fyrliste kan jeg i øvrigt ikke finde et andet fyr, der passer med det tvillingefyr, vi kan se på billedet, men jeg vedgår, at jeg aldrig har set de røde og hvide bånd, der er omtalt på fyrlisten, og som er vist på billedet her.
mvh Per (PerV) 20. apr 2011, 22:02 (CEST)

Hej PerV, Fyret på billedet er Egense N-lige og S-lige Forfyr (fyr 700b og 700c), de står på samme fundament og fungerer på den måde, at der et godt stykke bagved dem står et fyr (Egense bagfyr 700a). Når lyset fra det hvide bagfyr befinder sig mellem de to røde lys på forfyrene, betyder det, at man ligger i den gravede rende og altså ikke går på grund.
Hals Barre (1460) har et bifyr (1462) - det benyttes hvis hovedfyret er ude af drift (man kan se tre meters forskel på højden af lyset), bifyr bruges ofte på meget betydningsfulde fyr. Håber det bringer lidt lys over sagen :) Fandt du ud af hvad anduvning betyder? Ellers kan jeg sige, at ordet bruges om både bøjer og fyr. En "midtfarvandsbøje", der ligger uden for en havn, benyttes som anduvning af havnen - altså som et slags pejlemærke, som man sejler til før man sætter kursen ind mod selve havnen. Visse fyr bruges på samme måde :) --DanNav 20. apr 2011, 22:35 (CEST)
Argh godaw do, jeg kunne jo have sagt mig selv at det var "Navigation Through Danish Waters", sikke sløv man bliver af at holde for lang påske :) men tak skal du da have. Mvh MTLarsen 21. apr 2011, 11:36 (CEST)

SHT / Esk. 723[rediger kildetekst]

Hej MT, Jeg kan se, at du har genoprettet SHT, da enheden ikke er (helt) identisk med Esk. 723. Hvor er det du mener, at forskellen er? -- Vh. DanNav 30. apr 2011, 18:28 (CEST)

Hej, jeg genoprettede artiklen med tanken på at det var en selvstændig enhed i et andet værn og vel egentlig burde have sin egen artikel til at holde kontinuiteten, på samme måde som vi stadig beholder artiklerne om Danske- og Sjællandske Livregiment selv om de er slået sammen med Gardehusarregimentet. Mvh MTLarsen 1. maj 2011, 10:43 (CEST)[svar]

Tak for dine smårettelser og tilføjelser på artiklen om hurtigfærgen Leonora Christina.--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 13. jun 2011, 00:46 (CEST)

Jamen det var da så lidt :) Mvh MTLarsen 13. jun 2011, 12:18 (CEST)
Forresten, måske det var en idé at ensrette navnene på færgeartiklerne så de kom til at hedde noget ens?
Her er den foreløbige bornholmerskibsliste med et par forskellige navne:
Mvh MTLarsen 13. jun 2011, 12:29 (CEST)
Ja jeg er enige i at dette kategori ikke er i orden endnu. Jeg har været travlt med at skrive de Bornholmske skibe på nl.wikipedia.
Der er flere der, end her på da.wiki. Jeg har ændret Dueodde til Dueodde (skib fra 2005). Da der er flere skibe med samme navn, synes jeg at det er best at kalde dem alle sammen med årstal. Jeg tænkte først på IMO-en, men ikke alle skibe har haft et IMO nummer i starten. Bornholm for eksempel, der er der mange af. I det kommende tid vil jeg koncentrere mig igen på at skrive videre på færgerne fra Bornholm.
Hvis du har lyst, så check op på mig, da mit danske ikke er helt fejlfrit. (Stavekontrol virker, men ikke grammatikkontrollen).
Jeg håber at skabelonen for IMO også bliver brugt på andre skibe end de Bornholmske.--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 14. jun 2011, 12:27 (CEST)
Det lyder dejligt med fokus på bornholmerfærgerne. Mit danske er ej heller på nogen måde fejlfrit - så ingen ko på isen der :) Mht. IMO-numrene er det en ganske brugbar skabelon, jeg arbejder dog mest med krigsskibe der som bekendt ikke bliver udstyret med IMO-numre. Mvh MTLarsen 15. jun 2011, 18:56 (CEST)

FYI: Ændringsforslag for WP:N navngivning: skibets navn --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 19. jun 2011, 00:47 (CEST)

Aleksej Grigorjevitj Stakhanov[rediger kildetekst]

Tak for hjælpen. Med venlig hilsen --Ultraman 3. feb 2012, 12:26 (CET)

Det var da så lidt, Mvh MTLarsen 3. feb 2012, 16:33 (CET)

WikiProjekt Militær[rediger kildetekst]

Hej!

Lad mig gøre dig opmærksom på WikiProjekt Militær, som jeg netop har igangsat. --Palnatoke (diskussion) 7. apr 2012, 18:13 (CEST)

Det lyder ganske interessant, det vil jeg da gerne deltage i! Mvh MTLarsen (diskussion) 9. apr 2012, 16:43 (CEST)

Fortjensttegn[rediger kildetekst]

Hej.

Jeg kan se, at du har lavet en artikel fra hhv hær og flyvevåben vedr. deres udgaver af fortjensttegn. I FLVs har du skrevet, at den bærer Chr. IX's navnetræk. Ved du hvorfor? Det ville da have været mere naturligt såfremt det havde været Fr. IX's navn, eftersom det var i hans tid man dannede flyvevåbnet. Mange hilsner og tak for mange gode bidrag her på siderne BKP (diskussion) 5. okt 2012, 15:37 (CEST)

Godt set, jeg er ved at blive helt rundforvirret af alle disse medaljer/tegn sammenblandet med kongerækken - selvfølgelig skal der da stå Frederik 9.
God weekend til dig :) Mvh MTLarsen (diskussion) 6. okt 2012, 00:05 (CEST)
Jeg må erkende, at den mulighed havde jeg også overvejet. Og ligeledes go' weekend til dig. Mvh BKP (diskussion) 6. okt 2012, 10:07 (CEST)

Hej, vil du evt. kigge på[rediger kildetekst]

Mærsk_Mc-Kinney_Møller_(skib) (ctrl-click)">Mærsk_Mc-Kinney_Møller_(skib) (ctrl-click)">''Mærsk Mc-Kinney Møller (skib)'' mvh Per (PerV) (diskussion) 10. aug 2013, 11:39 (CEST)

Hej Per, fin artikel, dog peger klasse-linket i infoboksen mod Mærsk E-klasse, som er forgængeren til Triple-E-klassen der desværre ikke har sin egen artikel endnu. Mvh MTLarsen (diskussion) 11. aug 2013, 18:54 (CEST)
Rettet, det står dig iøvrigt frit for at rette og udbygge artiklen, jeg har NUL forstand på skibsartikler, jeg fik bare en opfordring til at påbegynde den på IRC. Der findes, som du kan se, både en artikel om Mærsk Mc-Kinney Møller (skib) og Triple-E-klassen på engelsk wikipedia. Den danske artikel kan sikkert udbygges derfra. Det er vel naturligt, at den danske wikipedia har mindst lige så udbygget artikel om Mærsk skibe, som på engelsk. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. aug 2013, 22:56 (CEST)

"CTF 151's operationsområde er Adenbugten og ud for Somalias østkyst, et område på omkring 2.8 kvadratkilometer." - jeg fik en mail om at det ikke var ret meget plads, men i kilderne finder jeg ikke umiddelbart tal, som kunne være fejlskrevet på den måde. Kan du komme det nærmere? --Palnatoke (diskussion) 13. aug 2013, 21:29 (CEST)

Ja, det var sørme ikke et stort område. Jeg har rettet området til den korrekte størrelse, omkring 6,5 millioner kvadratsømil, samt flyttet siden til dens officielle navn. Mvh MTLarsen (diskussion) 14. aug 2013, 15:20 (CEST)

Krig mod Rusland?[rediger kildetekst]

Hej Mtlarsen. Du har tilføjet noget om at den danske hær har været i krig mod Rusland [1]. Det er der nogen der undrer sig over på Diskussion:Hæren#Krig mod Rusland? --Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 30. dec 2013, 01:57 (CET)

Den er lidt tynd, men den holder i min optik Mvh MTLarsen (diskussion) 30. dec 2013, 11:26 (CET)

Hammershus[rediger kildetekst]

Hej, jeg så dit fokusområde - måske du havde noget at tilføje på Hammershus som fæstningsværk mod svenske skibe? På forhånd tak. TherasTaneel (diskussion) 14. mar 2015, 03:45 (CET)

Hej. Jeg beklager virkelig det sene svar, jeg har været på farten med meget begrænset internet i en længere periode. Mht. Hammershus er min umiddelbare tanke at borgens aktive periode er lidt tidligt for aktiv kystbefæstning. Eksempelvis blev Københavns kystbefæstning først påbegyndt i 1700-tallet hvor borgen blev opgivet, men jeg vil da lige undersøge sagen lidt mere. Mvh MTLarsen (diskussion) 30. maj 2015, 20:36 (CEST)[svar]

Hej, USA's invasion af Panama skal staves uden apostrof, eller hur?--Bornsommer (diskussion) 30. maj 2017, 12:18 (CEST)[svar]

Hej @Bornsommer:, jeg blev helt selv i tvivl, men den er vist god nok jfr. sproget.dk :) Mvh MTLarsen (diskussion) 30. maj 2017, 14:33 (CEST)[svar]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger kildetekst]

WMF Surveys, 29. mar 2018, 20:40 (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[rediger kildetekst]

WMF Surveys, 13. apr 2018, 03:38 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger kildetekst]

WMF Surveys, 20. apr 2018, 02:47 (CEST)

Wassermann radar[rediger kildetekst]

Vil du ved lejlighed kigge den nye artikel om Wassermann efter. Du ved jo åbenbart, hvad tingene hedder og betyder. Ditlev Petersen (diskussion) 21. aug 2018, 22:45 (CEST)

Det vil jeg meget gerne @Ditlev Petersen:. Jeg synes din oversættelse ser rigtig fin ud, jeg har kun nogle smårettelser som jeg får sat ind når jeg får bedre tid. Jeg har dog lidt forståelsesproblemer med de informationer artiklen formidler jfr. den skrevne kilde (Gebhard Aders: Geschichte der deutschen Nachtjagd 1917 – 1945). Jeg kan desværre ikke finde denne kilde online for at verificere de nævnte karakteristika. Men her er mine to primære problemstillinger:
- En strålebredde på ¼ i det horisontale plan og ¾ i det vertikale plan er væsentlig bedre end de fleste moderne systemer. Kan der menes 1-4 og 3-4 graders pejlenøjagtighed? Det ville give bedre mening.
- Frekvensområdet jfr. den ene af de to kildelinks i artiklen siger 120-158 MHz i begyndelsen og senere hen 250 MHz. Den anden kilde siger 120-250 MHz, så der er kilderne nogenlunde enige afhængig af hvordan man vælger at skrive tallene. Ud fra disse kilder giver bølgelængderne nævnt under jammingafsnittet ikke mening, da frekvensområdet som bølgelængderne 2,4-4 meter svarer til, er 75-125 MHz - altså lavere end det i kilderne nævnte frekvensområde.
Men det er småting som vi forhåbentlig kan få klarhed over ved lidt efterfølgende dybdegående internetresearch. Det er som sagt en interessant artikel, dem må du gerne oprette flere af :) Mvh MTLarsen (diskussion) 23. aug 2018, 21:34 (CEST)
Jeg studsede også over de stråledata (og jeg har forsømt at regne bølgelængder om til Hz). "Oplysningerne" stammer fra den tyske wikiartikel (den engelske ligner meget). Du kan jo bare fjerne dem, hvis de er åbenlyst vrøvl. Vi burde også nævne, hvor den radar har stået i Danmark, men jeg har ikke lige en liste. Muligvis har de en bog på biblioteket, jeg læste for en del år siden. Hvis jeg ellers kan finde den, mener forfatteren var dansk kaptajn. Ditlev Petersen (diskussion) 23. aug 2018, 21:51 (CEST)
Det lyder spændende med de bøger. Under en hurtig google søgning fandt jeg følgende side der lyder ret lovende: [2]
Jeg har desværre ikke tid til at læse i dybden og lave større korrigeringer, da min fritid desværre er ret begrænset i disse dage. Mvh MTLarsen (diskussion) 24. aug 2018, 16:17 (CEST)

Ny artikle om hæren på engelsk[rediger kildetekst]

Hej Mtlarsen, jeg prøvede at skrive på WikiProjekt Militær, men jeg ved ikke lige om du har set den der, så jeg tænkte at jeg også ville prøve her. Jeg er i gang med at skrive en artikle på den engelske wiki om uniformerne i den danske hær. Jeg er dog ved at gå lidt død i projektet, og kunne godt bruge et par friske øjne. Jeg ville sætte pris på det, hvis du lige ville kigge på artiklen. Mvh. Skjoldbro (diskussion) 21. nov 2018, 13:04 (CET)

Hej Skjoldbro, det er en rigtig interessant artikel du har gang i, fedt arbejde!
Jeg har lavet lidt rettelser i din tekst til hvad jeg synes lyder bedre, men du er mere end velkommen til at rette det tilbage, mit engelske er ikke verdens bedste. Der er også nogle kilder der står uden referencetegn og nogle navne der står sådan lidt midt i det hele, men det kan jo være noget arbejdstekst du bruger så jeg ville ikke fjerne det.
Jeg har nogle umiddelbare kommentarer som jeg studsede over i teksten, dem vil jeg ridse op her:
  • walking-out uniform: Du mener udgangsuniform, men findes der ikke et bedre ord på engelsk? Det klinger ikke helt godt i min verden.
  • Kan du uddybe forskellen på tjenesteuniform og kampuniform, ikke så meget hvornår de bliver brugt, det giver lidt sig selv, men hvad forskellen er på dem? (jeg er søpølse, så jeg aner det ikke)
  • "side cap was mostly phased out": Mostly? Hvem bruger dem ellers? Synes ikke jeg faldt over det i teksten længere nede, men okay, jeg har nok overset det.
Ellers synes jeg som sagt at det er en rigtig fed artikel. Mvh MTLarsen (diskussion) 23. nov 2018, 17:09 (CET)::
Hej Mtlarsen, tak for feedback, det var tiltrængt. Ja, jeg rodder lidt i artikle, med kilder som jeg regner med at bruge på et tidspunkt, og navne på personer som har billeder som kan bruges til illustration. Men tak for hjælpen.
  • Ja, det var det jeg mente, men nej jeg har heller ikke lige et bedre ord for, selvom jeg er enig at det lydder lidt sært. På en:Swagger stick, bliver ordet walking out uniform dog brugt, så tænker at det er et rigtgt ord.
  • Det var planen at, så snart at jeg for uddybet hvad kampuniformen er, at det så skulle nævnes hvad tjeneste også er. Det største problem er dog at finde kilder det nævner hvad forskellen er.
  • Det er nok dårlig sprog fra min side. Det bløde skråhue blev udfaset fra normal tjeneste da M/69 uniformen blev introduceret, dog bliver den stadigvæk brugt i galla for GHR og LG. Ligeledes blev den hårde skråhue beholdt til officere.
Mange tak. Skjoldbro (diskussion) 26. nov 2018, 15:56 (CET)

Kaman H-2 Seasprite[rediger kildetekst]

Hej Mtlarsen. Jeg er ved at rydde op i artiklerne med fejl i fodnoter. På artiklen om Kaman H-2 Seasprite mangler der information til henvisning 8, da der til oplysningen om digital avionik blot står et ref name (Frawley Military). Jeg har uden held kigget på nogle af de andre wikier efter en oplysning/henvisning til digital avionik. Kan du hjælpe? Mvh. PHE77 (diskussion) 24. mar 2019, 11:54 (CET)

Hej, beklager det langsomme svar, jeg har været udenbys i en periode. Jeg har erstattet den problematiske kilde med et alternativ. Mvh MTLarsen (diskussion) 3. apr 2019, 15:15 (CEST)

Hej Mtlarsen. Mange tak for rettelsen i Draken. Jeg er begyndt at skrive på en iPad, og den er nævenyttig i sin “stavekontrol” - den havde aldrig hørt om ordet “sømål”, så den “rettede” det automatisk til “sømil” ☹️ Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 13. aug 2019, 19:23 (CEST)

Hej NE, jeg tænkte nok at det var noget i gærde. Det er første gang at jeg erindrer have set en tyop fra din side, det må jo betegnes som en ret stabil indsats i løbet af årene :) Mvh MTLarsen (diskussion) 14. aug 2019, 15:27 (CEST)