Michael Rasmussen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Fjerner på ny tilføjelse i største resultater - den er altså til sejre, ikke til udsmidninger
Linje 33: Linje 33:
* [[2007]] Vinder af 8. etape af Tour de France d. [[15. juli]] efter at have kørt alene op af den sidste stigning til Tignes. Samtidigt erobrede han både den prikkede bjergtrøje og den gule førertrøje.
* [[2007]] Vinder af 8. etape af Tour de France d. [[15. juli]] efter at have kørt alene op af den sidste stigning til Tignes. Samtidigt erobrede han både den prikkede bjergtrøje og den gule førertrøje.
* [[2007]] Vinder af [[16. etape af Tour de France 2007|16. etape af Tour de France]] d. [[25. juli]] - løbets kongeetape i Pyrenæerne - hvor han på den lange opstigning til målet i Col d'Aubisque kørte fra alle de nærmeste konkurrenter til den samlede sejr og kom alene til mål 35 sekunder foran nr. 2.
* [[2007]] Vinder af [[16. etape af Tour de France 2007|16. etape af Tour de France]] d. [[25. juli]] - løbets kongeetape i Pyrenæerne - hvor han på den lange opstigning til målet i Col d'Aubisque kørte fra alle de nærmeste konkurrenter til den samlede sejr og kom alene til mål 35 sekunder foran nr. 2.
*Blev 25. juli trukket ud af Tour de France af sit hold Rabobank for at have givet misledende informationer om en træningslejr. Michael Rasmussen selv sagde han var i Mexico, mens en italiensk journalist sagde Rasmussen befandt sig i Italien.


===Kontrovers===
===Kontrovers===

Versionen fra 26. jul. 2007, 03:41

Denne artikel beskriver en aktuel sportsbegivenhed
Informationerne kan blive ændret hurtigt, som begivenheden skrider frem.
Michael Rasmussen
Michael Rasmussen
Personlig information
Fulde navn Michael Rasmussen
Kælenavne Kyllingen fra Tølløse
Født 1. juni 1974
Tølløse Rediger på Wikidata
Land Tølløse, Danmark
Højde 175 cm
Holdinformation
Nuværende hold Ingen
Disciplin Landevejscykling
Mountainbike
Rolle Rytter
Ryttertype Bjergrytter
Professionelle hold
År
1995–1996
1997–1998
1999
2000–2001
2001
2002
2003-2007
Hold
Scott International (MTB)
Trek-Volkswagen (MTB)
Gary Fisher (MTB)
Haro-Lee (MTB)
Dungarees (MTB)
CSC-Tiscali
Rabobank
Store sejre
Tour de France, bjergtrøjen (2005, 2006)
Tour de France, 4 etaper
Vuelta a España, 1 etape
Verdensmester i mountainbike (1999)
Del af Portal:Cykling
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Michael Rasmussen på den 20. etape af Tour de France 2005 iført den prikkede bjergtrøje.

Michael Rasmussen (født 1. juni 1974 i Tølløse) er en dansk professionel cykelrytter. De hidtidige højdepunkter i karrieren kom, da han vandt verdensmesterskabet i Mountainbike (1999) og senere den prikkede bjergtrøje i Tour de France (2005 og 2006).

Han begyndte karrieren i Holbæk Cykle Ring, hvor han blev medlem som 8-årig. I karrierens løb har han bl.a. kørt for Mix-TrodatResch (2001) og Team CSC-Tiscali (2002). Siden 2003 har han kørt for Rabobank. Michael Rasmussen bor i Monaco. [1]

Største resultater:

  • 1999: Verdensmester i mountainbike.
  • 2002: Vinder af fjerde etape af Vuelta Ciclista a Burgos. Samlet tredjeplads i Giro d'Emilia.
  • 2003: Vinder af syvende etape af Vuelta a España. Samlet syvendeplads i Spanien Rundt.
  • 2004: Vinder af sjette etape af Dauphiné Liberé. Samlet 14. plads i Tour de France.
  • 2005: Vinder af niende etape af Tour de France efter at have kørt alene i udbrud over 75% af etapen og kørte med den prikkede bjergtrøje resten af touren, og blev dermed den første dansker nogensinde, der vandt den prikkede bjergtrøje. Michael Rasmussen blev samlet nummer 7 efter at have ligget nummer tre før den afsluttende enkeltstart, der blev vundet af Lance Armstrong.
  • 2006: Vinder af sekstende etape af Tour de France efter et udbrud kun 8 km efter start på den 182 km lange kongeetape. Samtidig erobrede Michael Rasmussen også bjergtrøjen, som han beholdt resten af løbet. Michael Rasmussen vandt etapen med 1 minut og 41 sekunder ned til nr. 2, Carlos Sastre fra Team CSC og 1 minut og 54 sekunder ned til Oscar Pereiro Sio.
  • 2007 Vinder af 8. etape af Tour de France d. 15. juli efter at have kørt alene op af den sidste stigning til Tignes. Samtidigt erobrede han både den prikkede bjergtrøje og den gule førertrøje.
  • 2007 Vinder af 16. etape af Tour de France d. 25. juli - løbets kongeetape i Pyrenæerne - hvor han på den lange opstigning til målet i Col d'Aubisque kørte fra alle de nærmeste konkurrenter til den samlede sejr og kom alene til mål 35 sekunder foran nr. 2.

Kontrovers

19. juli 2007 blev det kendt at Rasmussen ikke vil komme i betragtning til det danske landshold, fordi han ikke har levet op til de danske anti-doping bestemmelser om altid at fortælle dopingmyndighederne hvor han er.[2]. Ifølge Rasmussen havde han trænet i sin kones hjemland Mexico og sendt brev til dopingmyndighederne om det, men brevet var blevet forsinket i posten. Sent onsdag den 25. juli, dagen hvor han sejrede på Col d'Aubisque, blev Rasmussen trukket ud af årets Tour de France af sit hold, Rabobank. Årsagen er angiveligt, at han har løjet om stedet for hans træning op til touren. Til ledelsen af Rabobank-holdet meddelte han, at han var i Mexico, men han er blevet set i Italien af en cykelkommentator.[3] Reuter har viderebragt forlydender om at Rasmussen er fyret, men Rabobanks pressechef, Jacob Bergsma, har oplyst at Rasmussen er suspenderet.[4] Michael Rasmussen indrømmede, da han blev konfronteret med oplysningerne af Rabobanks manager Theo De Rooy, at han havde løjet om sit opholdssted[5]

Kælenavn

Michael Rasmussen går under kælenavnet "kyllingen fra Tølløse" eller blot "kylling". Der verserer forskellige historier om hvorfor han har fået netop det kælenavn, ofte med udgangspunkt i hans lette kropsbygning (især de tynde ben). Den historie han selv har givet i TV 2 under 2005 Tour de France er, at han var til en fest, hvor en af deltagerene blev kaldt Bamse, og at han ved den lejlighed selv fik øgenavnet Kylling som en reference til børne-tv-programmet Bamse og Kylling. Den lange form, "Kyllingen fra Tølløse", kan ses som en medieskabt reference til Bjarne Riis' medienavn, "Ørnen fra Herning".

Kilder

Eksterne links

Wikimedia Commons har medier relateret til:

Skabelon:RAB