Forskel mellem versioner af "Mangaka"

Spring til navigation Spring til søgning
33 bytes tilføjet ,  for 14 år siden
Småret
m (robot Tilføjer: vi:Mangaka)
(Småret)
'''Mangaka''' (漫画家, ''Mangaka'') er det japanske ord for en tegneserieskaber. Udenfor [[Japan]] bruges det normalt om skaberne af [[manga]]er - japanske tegneserier.
 
En typisk japansk mangaka er både forfatter og tegner af sin serie. Dette i modsætning til f.eks. Europa, hvor opgavernede to opgaver ofte erligger delthos mellemhver tosin personerperson. Noget der ikke nødvendigvis gør arbejdet hurtigere - en europæisk tegneserietegner kan således kun lave en halv A4-side om dagen, hvilket selv sagt begrænser udgivelsestempoet en hel del. I Japan, hvor efterspørgslen er stor, løser mange mangaka det problem ved at have en eller flere assistenter. De tager sig typisk af baggrunde og farvelægning og i nogle tilfælde bestemte detaljer, mens mangakaen selv tager sig af hovedpersonerne og plottet. Nogle mangaka klarer dog det hele selv, men kun få har succes med det.
 
== At blive mangaka ==
== Bag kulisserne ==
{{Commons|Category:Mangaka|Mangaka}}
MangeEn del mangaka giver gerne læserne et kig bag kulisserne i form af særlige sider sidst i deres mangabind. Herhvor de giver de udtryk for deres tanker bag den foreliggende historie og, andres påvirkning, ligesomog delæsernes reaktioner. Nogle giver desuden et indblik i deres aktuelle privatliv.
 
 

Navigationsmenu