Lejre Museum: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
310 bytes tilføjet ,  for 14 år siden
billede mm
(billede mm)
[[Billede:Lejre-Museum Hestebjerggaard.jpg|thumb|350px|right|Lejre Museums hovedbygning, Hestebjerggård fra 1800-tallet]]
'''Lejre Museum''' er et kulturhistorisk museum, der præsenterer hele [[Lejre Kommune]]s historie fra oldtiden til nutiden. Museet er et ideelt udgangspunkt for en tur rundt i det unikke kulturlandskab, som omgiver [[Gl. Lejre]]. Lejre Museums faste udstilling beskriver områdets historie ved hjælp af genstande, landskabsmodeller og interaktive medier.
 
'''Lejre Museum''' er et kulturhistorisk museum, der præsenterer hele [[Lejre Kommune]]s historie fra oldtiden til nutiden. Museet, der ligger i [[Gammel Lejre]], er et ideelt udgangspunkt for en tur rundt i det unikke kulturlandskab, som omgiver [[Gl. Lejre]]. Lejre Museums faste udstilling beskriver områdets historie ved hjælp af genstande, landskabsmodeller og interaktive medier.
Udstillingens design er forestået af kunstnerparret Maja Lisa Engelhardt og Peter Brandes, og kunstværker indgår i udstillingen sammen med de historiske genstande.
 
Lejre Museums faste udstilling beskriver områdets historie ved hjælp af genstande, landskabsmodeller og interaktive medier. Udstillingens design er foreståetudviklet af kunstnerparret [[Maja Lisa Engelhardt]] og [[Peter Brandes]], og kunstværker indgår i udstillingen sammen med de historiske genstande.
 
Lejre Museum har skiftende særudstillinger.
Det kuperede landskab omkring museet er et levende aftryk af Danmarkshistorien, fra sagnkongernes gravmæler til nutidens idylliske Gl. Lejre.
 
Museets bygninger er selv del af landskabet, og hovedbygningen Hestebjerggård fremstår som fineet fint eksempler på landbohuseten gård fra 1800-tallet og den endnu ældre Gl. Kongsgård (der ligger 200 m nord for Hestebjerggård) er fra omkring år 1700.
==Ekstern henvisning==
{{Commonsbilleder|Category:Lejre Museum}}
*[http://www.lejremuseum.dk/ Lejre Museums hjemmeside]
 
{{Commonsbilleder|Category:Lejre Museum}}
 
[[Kategori:Museer i Danmark]]
19.755

redigeringer

Navigationsmenu