Forskel mellem versioner af "Carsten Kressner"

Spring til navigation Spring til søgning
18 bytes fjernet ,  for 12 år siden
ingen redigeringsopsummering
'''Carsten Kressner''' (f. [[1957]]), [[Danmark|dansk]] [[skuespiller]], [[manuskriptforfatter]], samt teater- og teaterskoleleder. Han blev i [[1981]] uddannet fra [[skuespillerskole]]n ved [[Odense Teater]] og [[Den Danske Filmskole]] i 1993. Efteruddannet i New York 1995. Privat danner han par med [[Anne Dorte Michelsen]] med hvem han har to børn.
 
Som skuespiller har han bl.a. spillet Athos i ''[[De Tre Musketerer]]'' (Det Danske Teater), men er nok mest kendt for sin rolle som den taktiske leder Bjarne Fromberg i [[tv-serie]]n ''[[P.I.S.]]'' (''Politiets IndsatsStyrke'' [[2000]]-[[2006|06]]). Har desuden medvirket i en række mindre roller i de seneste års Tv-serier og film: ''[[Rejseholdet]]'', ''[[Klovn]]'', ''[[Anna Pihl]]'', ''[[Deroute]], ''[[Ørnen]] m.fl.
 
Siden [[2001]] leder af Danmark og Skandinaviens eneste metode-skuespillerskole [[Ophelia (skuespillerskole)|Ophelia]], der baserer sig på amerikaneren [[Sanford Meisner|Meisner]]s teknik.
 
Han er er initiativtager til og siden 2003 leder af det lille teaterteatret OPHELIAs, der især anvender doku-dramatik som udtryksform.
 
Som forfatter har han bl.a. skrevet doku-dramaet ''[[Den danske tragedie]]'' (2005) om mordet på en [[italien]]sk rygsækturist i [[København]]. DetHan erhar også blevetoversat til oversættelse af ShakespearesShakespearestykkerne 'En skærsommernats drøm' og 'Stor ståhej for ingenting'
 
Privat danner han par med [[Anne Dorte Michelsen]] med hvem han har to børn.
Som forfatter har han bl.a. skrevet doku-dramaet ''[[Den danske tragedie]]'' (2005) om mordet på en [[italien]]sk rygsækturist i [[København]]. Det er også blevet til oversættelse af Shakespeares 'En skærsommernats drøm' og 'Stor ståhej for ingenting'
 
{{Skuespillerstub}}
65

redigeringer

Navigationsmenu