Rejseholdet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Rejseholdet (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Rejseholdet)
Rejseholdet
Logo Rejseholdet.jpg
Information
Genre Tv-serie
Skabt af Peter Thorsboe
Medvirkende Charlotte Fich
Mads Mikkelsen
Lars Brygmann
Waage Sandø
Erik Wedersøe
Trine Pallesen
Lars Bom
Michael Falch
Lisbet Lundquist
Lykke Sand Michelsen
Spilletid ca. 60 min.
Sprog Dansk
Sæsoner og afsnit
Antal afsnit 32
Produktion
Produktionsår 2000-2004
Produktionsland Danmark
Instruktør Niels Arden Oplev m.fl.
Udsendt
Oprindelig kanal Danmarks Radio
Først sendt 1. oktober 2000
Sidst sendt 1. januar 2004
Musik
Komponist bag
kendingsmelodi
Jacob Groth
Links
RejseholdetIMDb (Engelsk)

Rejseholdet, med den engelske titel Unit One, er en Emmy-belønnet dansk dramaserie, der blev vist første gang på DR1 i 20002004[1]. Serien er udviklet og skrevet af Peter Thorsboe. Flere manuskriptforfattere har medvirket som episodeforfattere – deriblandt Mai Brostrøm, som sammen med Peter Thorsboe har skrevet 14 af seriens 32 afsnit.

Serien var den første danske tv-serie, der vandt en Emmy-pris, hvilket skete i kategorien Bedste Internationale Dramaserie.

Serien er en skildring af det rigtige rejsehold og er løst bygget på rigtige kriminalsager. Tv-serien viser dens hovedpersoner på deres arbejde i rejseholdet, hvor de opklarer mordbrande, drab, mord og bortførelser. Men samtidig ser man dem i deres privatliv, hvor de blandt andet oplever død, skilsmisse, dobbelt forhold, børn og dagligdagen.

Serien er speciel ved at være den eneste danske tv-serie, som geografisk foregår over hele Danmark, da de fleste afsnit foregår i forskellige danske provinsbyer.[2]

Tema og format[redigér | redigér wikikode]

Seriens centrale person, Ingrid Dahl (Charlotte Fich), er en ambitiøs politikvinde, som bliver forfremmet til leder for Rejseholdet i begyndelsen af første sæson. Historien balancerer mellem politiets efterforskning og baggrundshistorien som nogle gange inkluderer ambivalente forhold mellem medlemmer af gruppen, deres familie og dem uden for Rejseholdet. Serien behandler jævnligt sociale spørgsmål, herunder statussen af politiets arbejde, de sociale og følelsesmæssige konsekvenser af brutal kriminalitet, samt politisk og mediers involvering i processen.

Hver episode har en titel, der refererer til en bestemt Assistancemelding, herefter følger en intro, der varer et par minutter. Ofte er det begivenhederne op til forbrydelsen der skildres. I dobbeltafsnit er det i andet afsnit hovedsageligt en opsummering af det foregående afsnit. Ved afhøring af vidner bliver dato og tidspunkt ofte skrevet, så man kan følge med i kronologien. Alle afsnit slutter med at skærmen går i sort, hvorefter udfaldet af anholdelserne bliver opsummeret.

Lokation[redigér | redigér wikikode]

Rejseholdet blev filmet i TV-Dramas filmstudie i TV-Byen i Søborg, samt på mange lokale steder i hele Danmark. Der er også filmet i Sverige, Tyskland og Island.

Storebæltsbroen, som var blevet færdiggjort få år inden, er central i både indledningssekvensen, og er også filmet i flere andre afsnit, når Rejseholdet rejser frem og tilbage over Storebælt.

I små breakers i hvert afsnit vises billeder fra lokationer i byen, som Rejseholdet befinder sig i. Vor Frue Kirke i Kalundborg blev brugt til klimaksscenen i afsnit 18 (3. sæson), hvor forbryderne Eik Nielsen og Anja Jespersen har taget gidsler i kirken. Området på Hammerknuden på nordspidsen af Bornholm med Krystalsøen spiller også en central rolle i afsnit 27 (3. sæson), hvor liget af en ung pige findes.

Hæder[redigér | redigér wikikode]

Serien modtog prisen som "Årets Drama" til TV Prisen i både 2001 og 2002. I 2002 modtog Rejseholdet Emmy Awarden for Bedste Internationale Dramaserie af Television Arts and Sciences.[3] Programmet vandt også prisen for Bedste Drama til TvFestival både i 2001 og 2002.[4][5] For sin rolle som Allan Fischer modtog Mads Mikkelsen prisen som Bedste Skuespiller ved TvFestival i 2002.[5]

Distribution[redigér | redigér wikikode]

Serien har været vist på tv i Danmark (DR1), Sverige (TV4), Island (Rúv), Tyskland (ZDF) og Australien (SBS).

Alle sæsonerne er blevet udgivet på DVD med engelske undertekster. Den første sæson blev udgivet i Storbritannien i januar 2013 som en del af Arrow Films' Nordic Noir række af udgivelser.[6][7] Den anden sæson blev udgivet i Storbritannien 27. maj 2013.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Rolle Skuespiller  
Ingrid Dahl Charlotte Fich Hovedperson, udnævnt til chef for Rejseholdet i begyndelsen af første sæson, og har titlen som kriminalkommissær. Hun er alenemor med Tobias (med en tidligere mand) og værge for Gry, der er datter af hendes afdøde partner Søren, der dør i første sæson. Efter at være blevet forfremmet til en lederstilling, kæmper hun med at vinde sin overordnede Ulfs respekt. I løbet af serien afsløres det, at Ulf var en nær ven af Ingrids afdøde far, da han bliver venner med Ingrids mor. Ingrid mistænker at Ulf er hendes far, men han overbeviser hende om, at det ikke er tilfældet.
Allan Fischer Mads Mikkelsen Kriminalassistent. Nogle gange gruppens problembarn, da han til tider er impulsiv og emotional. Fischer er frustreret over mangel på fremskridt, da både Ingrid og Ulf finder ham svær at håndtere.

På trods af hans nogle gange grove karakter, gør hans vedholdenhed, fysik og vilje til at bøje reglerne, ofte med gode resultater, at han er et højt værdsat medlem af holdet.

Thomas La Cour Lars Brygmann Kriminalassistent. Som det mest tænksomme medlem af gruppen, er La Cour bemærkelsesværdig med sin meget intuitive tilgang til efterforskningen, som ofte spiller en afgørende rolle i opklaringen af mysterier. De fleste episoder indeholder en sekvens, hvor La Cour på mystisk vis kanaliserer ofret og/eller gerningsmanden for at genskabe begivenhederne ved forbrydelsen. Skildringen af disse øjeblikke antyder noget overnaturlige, såsom en episode, hvor La Cour fører det lokale politi direkte til gerningsstedet, og dermed placerer sig under mistanke for forbrydelsen.
Jens Peter "I.P." Jørgensen Waage Sandø Vicekriminalkommissær. Seniormedlem af gruppen, som blev tilsidesat, da Ingrid blev forfremmet. Han er gift med Kirsten, men forholdet går op og ned igennem serien både pga. hendes drikkeri og utroskab med Ulf. En til tider livstræt, men tillidsvækkende og stille medlem af gruppen, der stille støtter Ingrid som næstkommanderende. Han har været i styrken i 40 år.
Ulf Thomsen Erik Wedersøe Kriminalinspektør, som Rejseholdet ligger under. Udnævnte Ingrid til kriminalkommissær. Forfremmelsen skete delvist som følge af politisk pres fra rigspolitichefen om at forfremme en kvinde. Ulf udfordre ofte Ingrids beslutningen men hans respekt for hende bliver afsløret over længere tid. Ulfs affære med Kirsten og forfremmelsen af Ingrid har kompliceret hans forhold til kollegaen IP.
Gabriella "Gaby" Levin Trine Pallesen Yngste medlem af gruppen. Udvikler et forhold til Johnny Olsen. Gaby bliver fremstillet som "limen der ofte holder gruppen sammen", idet hun varetager logistik og organisering af rapport mv. og gruppen er meget afhængige af hende.
Johnny Olsen Lars Bom Lasbilchauffør, der har ansvar for at flytte Rejseholdets mobilkontor mellem forskellige lokationer. Kæreste med Gaby. Johnny er tidligere fodboldspillerlandsholdet, og han er ofte uofficielt med i politiets arbejde
Jan Boysen Michael Falch Retsmediciner, der arbejder for politiet. Han obducerer de fleste af de lig, som bliver fundet. Han søger et romantisk forhold til Ingrid.
Tobias Sebastian Ottensten Ingrids teenagesøn. Tobias' kommer på kant med loven, da han ryger hash og kører med i en stjålet bil, og han er blevet brugt til at illustrere Ingrids konflikt som en ambitiøs karrierekvinde og en enlig mor.
Kirsten Jørgensen Lisbet Lundquist Skuespillerinde og IPs partner, men de bliver separeret i første sæson. Som en succesfuld sceneskuespiller lærer vi, at hun kæmper med sin alder og alkoholisme. Udvikler en affære med Ulf, hvilket komplicerer hendes forhold til IP.
Gry Lykke Sand Michelsen Datter af Søren, Ingrids afdøde mand.

Andre medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Handling[redigér | redigér wikikode]

Da Rejseholdets leder, Torben, bliver fundet dræbt, bliver Ingrid indsat som midlertidig drabschef. IP, Gaby, Fischer og La Cour må nu indstille sig på Ingrid som drabchef, selvom de først ikke er lykkelige for situationen. Men efter opklaringen af Torbens drab, forfremmes Ingrid nu permanent til Rejseholdets drabschef, og gruppen får mere og mere respekt for hende. Under opklaringen af mordet på en værtshus-holder, bliver Ingrids mand, Søren, påkørt af en flugtbillist. Han ser ud til at komme sig, og Ingrids søn, Tobias, hjælper med at finde flugtbillisten, der dog nægter sig skyldig. IP, der efterhånden har taget Ingrid under sine vinger, tager en snak med ham, og han er derefter klar til at tilstå. Efter en pludselig hjerneblødning, som følge af ulykken, dør Søren, og Ingrid kommer i en krise og lukker sig inde i sig selv. Sørens datter, Gry, beder Gaby om hjælp, og Gaby besøger Ingrid, og giver hende lidt af modet tilbage. Hun løser gåden om en tredive-årig kvindes forsvinden, og både Gry og Tobias flytter hjem til hende igen.

Fischers problemer med sin kone, Mille, vokser. Ulf indstiller Fischer til en forfremmelse, men da han i Esbjerg får problemer med at styre sit temperament, er han tæt på at blive smidt ud af politiet, og Fischer må se forfremmelsen gå op i røg. Imens bliver Gaby og Johnny kærester. I den næste sag brillierer La Cour med sin evne til at se små ting, da en mand går rundt i en lille by og voldtager gamle damer, og løser sagen. Imens bliver IP's forhold til Kirsten dårligere og dårligere, og IP tvivler på Ulf, der gennem en længere periode har haft et forhold til Kirsten. En kamp om en søn mellem hans to forældre resulterer i en bortførelse af sønnen, så Johnny må tage til England for at hente drengen hjem til moderen, da politiet ikke har ret til at blande sig.

På trods af modvilje, må rejseholdet beskytte en familie, der bliver truet på livet, og det går op for gruppen, at det er svært at finde ud af hvor deres sympati ligger, da faderen i familien er en advokat, der tidligere har hjulpet de mordere Rejseholdet har fanget, med at slippe for dom. I denne sag samarbejder Rejseholdet sammen med Helene, der udover at være psykolog, også er La Cours eks-kæreste. Hun hjælper Rejseholdet med at lave en psykologisk profil af morderen, og får igen kontakt til La Cour. Et mord i et sommerhus får Fischer til at finde sammen med politipigen Ida, og han møder igen sin nemesis, Graff. Fischer afhørte engang Graff under en sag om en narkomans død. Også denne sag handler om en narkoman, og Graff går igen over stregen. Rejseholdet må også opklare en mordbrand, der viser sig at få alvorlige konsekvenser. I Odense møder Fischer igen Ida, da de her skal opklare et indvanderopgør, som tager en overraskende drejning. De ender med at have et kort forhold, inden Ida skal giftes. Da et drengelig bliver fundet i en skov, må La Cour bruge sine drømme og drømmesyn, for at opklare mordet på drengen, men da drengens morder bliver fundet dræbt, bliver La Cour pludselig mistænkt og midlertidigt suspenderet. Imens kan IP ikke klare Kirstens drikkeri, utroskab og problemer mere, og forlader hende. Gaby og Johnny fortæller resten af gruppen, at Gaby venter barn.

De næste par sager rejseholdet kommer ud på, er en forsvinden af en kvindelig studerende , der viser sig at have chattet en del med mange forskellige mænd. Desværre kommer det hele til sidst til at gå ud over Gaby, da hun ufrivilligt aborterer efter en ulykke i forbindelse med den anholdtes flugt. Derefter sker der en tragedie i Ingrids familie, og sagen ender i en gidseltagning af bl.a. Ingrids veninde. Med både Ingrid, Johnny og Gaby nedtrykte, må gruppen klare en besynderlig sag med afskårne dele af et lig og et mord i et badekar. Mille opdager Ida og Fischers forhold, og hun vil skilles. Pga. en mordbrand på et hotel sigtes Otto, der har en hjerne som en femårig, og da Ottos kæreste bliver fundet dræbt, får han igen skylden. Under denne sag får Rejseholdet endnu en gang hjælp af Helene, og der opstår endnu en gang sød musik mellem hende og La Cour. En mærkelig sag med hypnose får IP til at gå i barndommen, og Ingrids søn har røget hash. Sagen om drabet på Ottos kæreste tages op igen, og rejseholdet finder ud af, at Otto er uskyldig.

En mærkelig sag om et mord på en mand i et abebur, får rejseholdet ind i et anderledes miljø, hvor blandt andet byens politimester er involveret, og i en anden sag hvor en hel familie tilsyneladende har udslettet sig selv, må Johnny må endnu engang bevise sine egenskaber i et fly. I den næste sag viser Fischer, at han også kan tænke, da han regner ud at to personer har byttet mord, og La Cour må bruge sit fremtidssyn igen. Ingrid og retsmedicineren Boysen opdager en fælles interesse for hinanden, som Boysen dog har haft gennem flere år, og de ender med at være sammen. På Bornholm må Gaby og La Cour ud i et pillearbejde med at finde huset, der har forbindelse med drabet på en 15-årig pige, og rejseholdet må opklare sagen selv, da folk fra politiet måske er indblandet. Pigens morder viser sig at være hendes onkel, og Ingrid bliver truet på livet af ham. Kan La Cour nå ud til hende? Da Helenes fødsel pludselig går i gang, og Gaby har travlt med at planlæge sit bryllup med Johnny, må resten af grupppen opklare sagen om international kvindehandel og prostitution. Pludselig bliver Johnny dog lidt for interesseret i sagen.

Efter et syn fra La Cour bliver et drengelig fundet i en skov. Dette resulterer i en jagt på Danmarks eneste seriemorder, Indianeren, og Gaby kommer pludselig i fare, da seriemorderen angiveligt har valgt hende som sit næste mål. Indianerens ekskæreste søger skjul hos politiet, da det er hende han er ude efter. Hun bliver etableret i et overvåget safe-house, hvor Indianeren dukker op, og han kan endelig anholdes. Ulf fortæller Ingrid, at han er hendes far, noget hun dog allerede har gættet sig til. Ministeriet beslutter sig for, at rejseholdet skal nedlægges, til allersidst bliver Gaby og Johnny gift.

Efter rejseholdets splittelse bliver de igen samlet for at opklare et mord på en sort prostitueret kvinde, hvor justitsministeren er indblandet. Mordet kan hænge sammen med en rockersag, som La Cour havde, hvor Fischer arbejder undercover, og pludselig ender Johnny og Fischer i en livsfarlig situation, så Gaby må vise sine færdigheder som lastbilchauffør. Derefter går Ulf på pension, og IP og La Cour må finde morderen, inden han begår det næste mord.

Episoder[redigér | redigér wikikode]

Sæson 1 Titel Sendt første gang Synopsis Officiel TNS Gallup
ratings[8]
1 Assistancemelding A-15/99 1. okt 2000 Kriminalkommissær af Rejseholdet, Torben Rønne, bliver fundet myrdet i sit hus sammen med Henning Ravn, en af hans venner, som midlertidigt boede hos Torben. Ingrid Dahl bliver midlertidigt forfremmet til kriminalkommissær for at støtte rejseholdet. På baggrund af information fra en kriminel lokaliserer Rejseholdet Dennis Friis, der er søn af en kvinde, som Ravn var kæreste med for år tilbage. De mangler stadig mordvåbnet, og meddeler via pressen, at de har fundet mordvåbnet og at det kan afsløre morderen, for at lokke Friis til at få fat på våbnet. Fischer og La Cour følger efter ham, da han forsøger at få fat i våbnet, og anholder ham. Han indrømmer mordet under afhøringen med Dahl. 1.241.000
2 Assistancemelding A-21/99, del 1 8. okt 2000 En død værtshusejere fra Horsens og en gammel bekendt af politiet bliver opdaget efter at være blevet druknet. Han har udestående forretninger med en lokal rocker (Timm Vladimir). Ingrid tror dog, at motivet bag mordet er af mere personlig karakter. Et stort mobilkontor bliver brugt for første gang, og chaufføren viser sig at være en overraskelse. Midt under efterforskningen får Ingrid besked om, at hendes mand er blevet påkørt af en flugtbilist i København. Hun bliver også udnævnt til kriminalkommissær. Del et af to. 1.213.000
3 Assistancemelding A-21/99, del 2 15. okt 2000 Fischer og La Cour finder Grue, rockerpræsidenten, som har et oversavet jagtgevær, som minder om våbnet fra deres sag. Det finder diog ud af at det ikke kan være Grue. Ingrid vender tilbage med en plan, der hverken falder Ulf Thomsens eller den lokale politimesters smag. Fischer modtager uventet hjælp, da han kommer i slåskamp med Grue og en anden rocker. La Cour finder et vigtigt spor, der ender med at fælde morderen som er afdødes bodyguard. IP lurer, at der foregår noget mellem Gaby og Johnny Olsen. 1.215.000
4 Assistancemelding A-6/00 22. okt 2000 Da en ældre dame bliver fundet død i Nakskov, dukker der detaljer frem om hendes yngre kvindelige logerende, som siger, at hun så en uekndt mand forlade huset lige efter forbrydelsen. Fischers forhold til de lokale myndigheder bliver kompliceret, da en tidligere sag og konflikt blusser op mellem ham og Graff (Peter Aude). IP er bekymret over Kirstens færden, og Ingrid's mand Søren overrasker hende netop som hun er på vej ud med Boysen. Søren døjer med hovedpine efter ulykken. 1.232.000
5 Assistancemelding A-11/00 29. okt 2000 Et ungt pars bryllupsdag bliver ødelagt, da præsten findes død i kirken i Nøddebo. Mordet synes umuligt, da den eneste dør er låst indefra, og teknikerne er forvirrede, da Rejseholdet ankommer. Flere af byens beboere kommer under mistanke. Ikke mindst præstens mand (Jens Jørn Spottag), der dog viser sig at være uskyldig idet han havde en affære med en lærer på mordtidspunktet. IP's problemer med jalousi vokser og Johnny får hjælp af Gaby til at læse problemer med hans kommende ekskone. Søren og Ingrid aftaler at gifte sig, men dette bliver spoleret af, at Ingrid får besked fra hospitalet om, at hans tilstand er forværret. Han dør efter en operation. 1.519.000
6 Assistancemelding A-15/00 5. nov 2000 Ulla, en lærer fra Roskilde, fejrer sin 30-års fødselsdag med en stor fest med venner og familie. På vej hjem fra festen forsvinder hun uden et spor. Hendes mand tilkalder politiet og Rejseholdet bliver sat på sagen. Beviserne peger på, at der er blevet begået en forbrydelse. Mistanken falder på en kollega, som formodes at have et forhold til hende. Efter en intens afhøring indrømmer han at være homoseksuel, hvorefter mistanken falder på kvindens mand. Han tager sin børn med på en køretur og forsøger at begå selvmord og tage dem med, ved at føre udstødningsgas ind i kabinen på bilen. Rejseholder ankommer i tide til at stoppe det og han tilstår at have dræbt sin kone. Ingrid har det forfærdeligt efter Sørens død og har lukket sig inde. IP får hende til at kommer over det, ved at efterlade sagsmappen til hende, så hun kan tænke på noget andet. Fischer modtager et fristende tilbud om at komme på FBI-kursus i USA af Ulf. 1.527.000
7 Assistancemelding A-17/00 12. nov 2000 Fischer og La Cour er taget på ferie til Vesterhavet med Fischers familie. Ferien bliver dog spoleret, da det lokale politi modtager en anonym anmeldelse om, at der er sket et mord i nabolaget. Morderen dukker pludseligt op i sommerhuset, hvor Fischers kone og barn befinder sig, og da Fischer ankommer anholder han ham på voldsom vis, og får også sparket til ham efter at have lagt ham i håndjern. Dette får Ulf og statsadvokaten til at gå ind i sagen, og Fischer får alligevel ikke mulighed for at komme på FBI-kursus som følge af episoden. 1.576.000
8 Assistancemelding A-19/00, del 1 19. nov 2000 En lille by nær Holbæk er på den anden ende, fordi en maskeret mand overfalder gamle enlige kvinder. Overfaldene bliver stadig mere voldelige. Rejseholdet bliver tilkaldt og La Cour møder sin gamle kæreste Helene, der er psykolog og skal tegne en profil af manden. Mistanken falder på det lokale postbud Per Post. Sønnen til en gammel dame, der er død af kvæstelserne efter et overfald, får fat i en pistol hos sin ven Ole Toft Hansen (Henrik Prip) og tager ud for at gøre det af med postbuddet. La Cour taler ham fra det, og det viser sig, at det ikke er postbuddet alligevel. IP har det svært med Kirsten og får en fristende tilbud, mens Fischer opdager Johnny på vej ud fra Gabys hotelvindue. Del et af to. 1.495.000
9 Assistancemelding A-19/00, del 2 26. nov 2000 Den hætteklædte man der overfalder ældre damer slår til igen, men denne gang er kvinden ikke hjemme. Han bliver næsten fanget, da hun vender hjem med sin søn. Ulf ankommer og kræver resultater, og bliver konfronteret af IP om hans affære med Kirsten. Fischer forsøger at få La Cour til at genoptage sin forhold til Helene. La Cour finder et afgørende spor der peger på Ole Toft Hansen, men hans kone har allerede konfronteret ham med opdagelsen, og han slår hele sin familie ihjel inden han begår selvmord. Johnny er den første på stedet, da han havde en aftale om at være med til et fodboldstævne i den lokale klub, som Ole var formand for. 1.642.000
Sæson 2        
10 Assistancemelding A-24/00 11. mar. 2001 En dreng bliver kidnappet på sin 9-årsfødselsdag, da han er hos bageren efter morgenbrød. Forældrene får besked om løsepenge, men det bliver afsløret som et fupnummer begået en person, der ikke har noget med sagen at gøre. Rejseholdet finder snart ud af at hans rigtige far er i England, og da Ulf, der er i London med Kirsten, bliver sendt ud for at informere faderen om kidnapningen finder han drengen der. Faderen står med en stærk sag i England, og Rejseholdet må frustreret opgive sagen. Johnny flyver til England og bortfører drengen tilbage til Danmark, hvor hans forældre og rejseholdet venter. 1.604.000
11 Assistancemelding A-25/00 18. mar 2001 Forsvaradvokat Hans Henrik Kirschner (Ole Lemmeke), der flere gange har fået sagsøgte til at trække tilståelser bruger, for at få frikendt gerningsmænd fra forbrydelser, og hans familie bliver udsat for mordtrusler og krav om penge. Den umiddelbare mistanke falder på Poul Bachman Hansen (Asger Reher), som advokaten har fået til at gå konkurs. Undersøgelser viser dog, at det ikke kan være tilfældet. I stedet finder Rejseholdet ud af at han har givet oplysninger til en "journalist" om Kirschners gøren og laden. Det viser sig at være morderen, der vil hævne, at Kirschner fik løsladt hans kærestes morder. 1.688.000
12 Assistancemelding A-26/00 25. mar 2001 Buchardt, der er ejer af en chokoladefabrik, bliver fundet myrdet i noget der ligner en sexleg, der er gået galt. Det viser sig, at han havde flere affærer med flere ansatte fra fabrikken, med hans kones vidende. Både konen og den ansatte Signe (Helle Fagralid) kommer under mistanke. De to håndværkere Preben og Brian, der anmeldte mordet og som er far og søn, viser sig at være de rigtige bagmænd. Brian havde psykiske problemer efter sin tid som soldat i Bosnien, hvor han havde set nogle børn blive skudt. Da Buchardt kommer til at tænde ham af, slår han ham ihjel, og faderen hjælper ham med at iscenesætte sexlegen. Da Fischer og den lokale politikvinde Ida forsøger hente dem ind til politigården går Brian amok med en maskingevær og beskyder han dem, og rammer Ida. Fischer lade Preben forsøge at tale våbnet fra Brian, der skyder sig selv. 1.561.000
13 Assistancemelding A-28/00 1. apr 2001 En kvinde dør i en brand. Hendes 8-årige datter overlever branden, men hendes tilstand er kritisk. Mistanken falder først på kvindens mand, Niels (Kristian Halken) bliver først mistænkt. Senere får svenskeren Staffan, som Ingrid får et forhold til, drejet mistanken over på Irene (Karen-Lise Mynster). Det viser sig at Niels og Irene har haft en affære, og Irene ikke kunne acceptere, at Niels gjorde det forbi, hvorefter hun hævnede sig ved at sætte ild på huset. 1.612.000
14 Assistancemelding A-30/00 8. apr 2001 To lokale betjente overhører et skydere og en teenagepige, Yasemin, kommer løbende og råber "De slår mig ihjel, de slår mig ihjel!" Den kvindelige politibetjent Ida, finder ligene af Irana og Fashad Adavi i Osman og Leyla Gürs lejlighed. Motivet bag mordet bliver antaget at være et æresdrab, da Osman fortæller at Fashad voldtog Yasemin, som er Osman og Leylas datter. Deres søn, Dennis, tilstår at have skudt Fashad, da han nægtede at gifte sig med Yasemin. Da Rejseholdet finder ud af, at Dennis ikke kan betjene den pistol, der er blevet brugt, tilstår Yasemin mordene. En gynækologisk undersøgelser viser, at hun er jomfru, hvorfor hun ikke kan være blevet voldtaget. Da gynækologen fortæller det til Dahl, flygter Yasemin fra klinikken. Imens snakker La Cour med Yasemins klasselærer, der fortæller, at hun er blevet misbrugt analt af sin far i flere år. Johnny, der har trænet Dennis på fodboldskole, får ud af ham, at hun måske gemmer sig i et nedlagt gartneri. IP når ud til stedet netop som Osman har fanget Yasemin og skal til at slå hende ihjel med et stykke glas. Under afhøringen fortæller Yasemin, at hun fortalte Irana om sin far, hvorefter hun forsøgte at overtale Osman til at lade børnene gifte sig. Osman dræbte både Irana og Fashad, og forsøgte også at dræbe Yasemin, for at dække over sin forbrydelse. 1.547.000
15 Assistancemelding A-31/00, del 1 15. apr 2001 Liget af en tiårig dreng bliver fundet i et vandløb i skoven uden for Hellebæk. Ingen drenge i hans alder er meldt savnede. La Cour får et syn om en taske, der senere bliver fundet på havnen med præcis det indhold, som han drømte om. Sygesikringskortet afslører, at der er tale om Martin Simonsen, og hans fraskilte forældre (Tammi Øst og Jens Zacho Böye) bliver bragt til stationen for at opklare, hvor han har været. DNA-prøver afslører, at morderen tidligere har dræbt en ung dreng. La Cour taler med togføreren fra Odense, Claus Munk Andersen (Peter Hesse Overgaard), som hævder ikke at have set drengen. Gennem et syn får La Cour dog opklaret, hvordan drengen kan være endt i skoven og efter andre vidner har udtalt sig, bliver Andersen forhørt. Rejseholdet tager hans DNA, men lade ham gå, da de ikke har nok til en anholdelse. Prøven viser, at det er ham, der står bag mordet, men da politiet tager ud for at anholde ham, bliver han fundet hængt, og La Cours fingeraftryk findes i huset, men han kan intet huske. 1.427.000
16 Assistancemelding A-31/00, del 2 22. apr 2001 La Cour bliver anholdt, og beordet til København på afspadsering. I mellemtiden får Rejseholdet fat i Karin, der fortæller at den mand, som Anderson havde besøg af på drabsnatten og havde samleje med, sandsynligvis var Sonny (Lasse Baunkilde), en lokal prostitueret.

Fischer bliver sendt til lossepladsen for at finde Andersens dagbøger, der indeholder information om de myrdede drenge og Cliff "Sonny" Jensen, som Andersen opdrog til prostitution og lånte ud til sine venner. La Cour opdager nogle cigaretskod, og husker pludseligt, hvad der skete i huset og kører ud for at besøge Andersens svoger, Ulrik. Han følger efter ham til lossepladsen, hvor han arresterer ham. I en sort affaldssæk, som han forsøgte at skille sig af med, finder La Cour liget af Sonny, og i et uopmærksomt øjeblik forsøger Ulrik at kvæle La Cour. Fischer kommer til undsætning og de anderholder Ulrik.

1.719.000
Sæson 3        
17 Assistancemelding A-2/01 30. dec 2001 En psykologistuderende mødes for første gang med en ven hun har mødt på en chat og forsvinder. Først seks måneder senere bliver rejseholdet tilkaldt. Hun viser sig at have en meget snæver omgangskreds. Mistanken falder på Flemming (Niels Vigild), som hun havde chattet med. Han var dog i udlandet på mordtidspunktet. Morderen viser sig at være hans søn Mikkel (Thomas Levin), der havde opdaget hans korrespondance med kvinden, og myrdede hende for at beskytte sin mor. 1.757.000
18 Assistancemelding A-3/01 6. jan 2002 Christian og Andreas Dahl bliver skudt, da de konfronterer to eftersøgte kriminelle, som begraver nogle stjålne penge i Kalundborg. Tina Lauritsen, Christians kone, bliver senere fundet med halsen skåret over. De kriminelle bliver hurtigt identificeret, da en udbrændt Mercedes indeholder kaninlort (som Eik Nielsen (Nikolaj Lie Kaas), der foretrækker hvide Mercedeser og Anja Jespersen (Mille Lehfeldt), der altid bærer rundt på en kanin. Rejseholdet sætter området, hvor pengene blev begravet, under overvågning, og lader pressen skrive at Eik og Anja er set i Sverige, for at lokke dem frem. Da parret kommer tilbage for at hente pengene, omringer politiet dem, men de flygter ind i kirken, hvor en mindre gruppe mennesker er i gang med at forberede en barnedåb. Eik lader de voksne forlade kirken, men beholder præsten og barnet som gidsler, og kræver en hvid Mercedes til at flygte i. Præsten, der er gift med politimanden Sørensen (Jesper Lohmann) sms'er til politiet, at de skal åbne norddøren i kirken, hvilket lader Anja flygte med barnet. Specialtropperne formår efterfølgende at anholde Eik uden at præsten kommer til skade, ved a flashgranater. 1.885.000
19 Assistancemelding A-4/01 13. jan 2002 Rejseholdet bliver kaldt til Aabenraa, hvor dele af et kvindelig blive fundet i Knapsø. En lokal betjent kaldet McClane (Ole Thestrup) er meget ivrig for at hjælpe Rejseholder. Da de undersøger listen over forsvundne tyskere, fortæller et vidne, om en sølvfarvet Audi hvorfra der blev kastet en pose i havnen, og en brændende container med personlige papirer, der viser sig at tilhøre Doris Fröse. Ejeren af den sølvfarvede Audi, Manfred Schlosser, mangler enhver information. En sommerhusejer kontakter politiet og fortæller at en lejer har udskiftet alle lagner og betræk og rengjorde huset meget grundigt. I huset finder man blod, der stammer fra Doris Fröse, men huset viser sig at være lejet under flask navn. En af Doris Fröses venner bekræfter at Fröse besøgte Manfred Schlosser i Danmark. I mellemtiden finder Schlossers kone, Pernille, knive og fotoalbum af myrdede kvinder på loftet. Manfred opdager det og slår hende bevidstløs, for derefter at drukne hende i badekaret. Manfred bliver anholdt, men afviser anklagerne. 1.884.000
20 Assistancemelding A-6/01 20. jan 2002 Der bliver sat ild til et hotel i Nyborg, i en længere række af påsatte brande, og 32 mennesker omkommer. Den lokale pyroman Henning Jørgensen (Steen Stig Lommer), der blev set ved branden og har boet på hotellet samme nat, bliver afhørt og påtager sig skylden, men han kan ikke svare på, hvor branden startede, og får derfor lov at gå. Et barn har været alene var alene på et hotelværelse tæt på, hvor branden startede. Hans forældre (Puk Scharbau og Lars Simonsen) bliver forhørt om hans forhold til ild, da receptionisten husker, at han har været forbi og låne tændstikker. I en sidehistorie ser en lille dreng en mand (Søren Sætter-Lassen), der efterlader liget af en kvinde på en bænk på en rasteplads i skoven. Rejseholdet opdager en person, der har filmet branden, på et pressebillede fra begivenheden. De sporer ham til at være den mentalt retarderede Otto Lykke Larsen (Nicolas Bro). Otto bliver afhørt, og videobånd, der bliver fundet i hans lejlighed, viser optagelser fra alle de påsatte brande i området. På et andet bånd har han optaget sig selv og sin kæreste Britt Hjort Jespersen, der har samleje. Under forhøret indrømmer Otto, at det var ham, der startede branden på hotellet og de andre steder på videobåndene. I mellemtiden bliver liget i skoven identificeret som Jespersen, og Otto indrømmer at have dræbt hende. 2.028.000
21 Assistancemelding A-7/01, del 1 27. jan 2002 Lige efter at være blevet løsladt fra fængsel bliver entreprenøren kaldet "Farmand" fundet myrdet i et tog til Aarhus. Han lygter kraftigt af tyrkisk barbersprit, og mistanken falder på en person med indvandrebaggrund, som han kendte i fængslet. Det er dog et koldt spor, da vedkommende sidder fængslet i Tyskland. En anden af Farmands bekendteskaber, Kåre (Thure Lindhardt) bliver løsladt kort efter. Hans beskytter Ivan (Lars Mikkelsen) viser ham en kvinde, der kommer på præcis samme tidspunkt hver dag, for at aflevere et stort pengebeløb til banken. Via hypnose får Ivan Kåre til at begå røveri dagen efter, hvor han skyder både kvinden, den mand der kørte hende derhen i bil og en forbier rammer en kvinde i en nærliggende opgang. Fischer og Johnny er tæt ved, og det lykkes Fischer at anholde Kåre, der påtager sig skylden, og siger at det var hans skytsengel, der fik ham til at gøre det. Rejseholdet er overbevist om, at Ivan har planlagt det, men han sad til middag under røveriet og kan ikke umiddelbart knyttes til forbrydelsen. Efter et forhør af Ivan fortaget af IP og den lokale betjent Robert (Anders Nyborg) fortsætter Robert forhøret, og får Ivan til at tilstå medvirken til forbrydelsen. Under grundlovsforhøret tilstår han medvirken, men er tydeligt beruset og tilstår også mordet på Oluf Palme. Han ridser et tegn i bordet, der får Kåre til at tilstå forbrydelsen alene, da han ser det. Fischer har en dårlig fornemmelse med at Otto (Nicolas Bro) blev dømt for mordet på sin kæreste. Ingrid opdager at Staffan har et forhold til en anden kvinde og lægger ham på is. Del et af to. 1.961.000
22 Assistancemelding A-7/01, del 2 3. feb 2002 Rejseholdet rekonstruerer røveriet med Kåre på åben gade, hvilket får kvinden til den mand, som han myrdede, til at bryde ind. Helene bliver inddraget for at finde ud af, at Kåre kan have begået forbrydelsen under hypnose. For at vise at hypnose virker, får hun IP til at gå i barndom, men seancen bliver afbrudt, da den lokale politimester, Mathis (Dick Kaysø), kommer ind i rummet. IP vil ikke lade Helene få ham under hypnose igen og får barnlige tilbagefald fra tid til anden. Robert bliver afsløret i, at have drukket Ivan fuld under forhøret, hvorfor hans tilståelse ikke kan bruges, hvorfor han bliver midlertidigt afskediget. Teknisk afdeling finder ud af, at et cigaretskod fundet ved den afdøde "Farmand" stammer fra Ivan. Under afhørelsen tilstår han at have slået til ham, men ikke at have slået ham ihjel. Obduktionen af ham viser dog, at han døde af et hjertesvigt som følge af åreforkalkning. Helene snakker med Kåre og kommer frem til, at han er meget nem at manipulere med. Ivans kæreste Betty (Birgitte Simonsen) smugler mobiltelefoner ind til både Kåre og Ivan, så de kan kommunikere i arresten. Kåre får det dårligere og dårligere over sin forbrydelse og forsøger at kontakte Ivan, der bliver forstyrret af en fængselsvagt og derfor ikke kan hjælpe ham. Til sidst indtaler han en besked på Ivans telefonsvarer, mens han forbløder af et sår i halspulsåren, han har skåret med et barberblad. Rejseholder, der aflytter telefonerne, regner ud, af at han begår selvmord, men ankommer for sent til at kunne redde ham. Betty udleverer et kort til Robert, der knytter Ivan til røveriet, hvilket måske kan redde Roberts karriere.

Da Staffans kone ankommer, gør Ingrid det forbi mellem hende og Staffan. Ulf fortæller IP, at Kirsten har brug for ham. Helene får til sidst lov at bringe IP korrekt ud af hypnosen. Obduktionsrapporten fra Britt Jespersen viser sig at være meget ringe.

1.828.000
23 Assistancemelding A-9/01 10. feb 2002 Dahl bliver ringet op, af sin fars gamle læge, Bertel Kjeldsen (Henning Moritzen), der beder hende komme til Fredensborg, hvor han har slået sin kone ihjel. I mellemtiden bliver Britt Jespersens sag taget op igen, da obduktionen af liget var meget mangelfuld. DNA-prøver viser DNA fra en anden mand. Dahl forsøger at finde Keldsen i hans hjem, hvor hun møder hans søn Knud (Søren Sætter-Lassen). Hun finder ham til sidst på toppen af en høj bygning i færd med at begå selvmord. Han fortæller hende, hvordan han slog sin kone ihjel, fordi hun ikke ville kunne klare at finde ud af at Knud dræbte Jespersen. Knud lyver under afhøringen, men DNA-materialet viser på Jespersen viser sig at stamme fra hans biologiske bror, den mentalt retarderede Robin, der er på samme anstalt som Otto (Nicolas Bro), der har begået mordet. Knud forsøgte at dække over sin bror, for at beskytte ham. 1.799.000
24 Assistancemelding A-12/01 17. feb 2002 Den lokale narkoboss, Bob, bliver fundet myrdet i sin egen SM-kælder, i et specialfremstillet abebur i Fredericia, af venneparret Carsten og Heidi (Ken Vedsegaard og Christine Albrechtslund). Nogle billeder fundet i huset, viser at den lokale politimester Rask (Henrik Noél Olesen) har været i kælderen, og Ingrid presser ham til at udlevere navnet på fotografen, der kalder sig Caligula (Morten Suurballe). Da Fischer skal afhøre smeden Jeff (Jimmy Jørgensen), der har lavet buret, bliver han slået til jorden, og Jeff bliver anholdt. Den lokale SM-dronning Regitze (Hanne Hedelund) bliver også afhørt. Til sidst finder Rejseholdet ud af, at det er Bobs kæreste Nanna (Maria Stokholm), der har begået mordet. 1.890.000
25 Assistancemelding A-13/01 24. feb 2002 Den lokale politimester Bagger (Peter Mygind) tilkalder Rejseholdet, da en hel familie findes brutalt myrdet. Første ser det ud til, at det er faderen, der er gået amok og har dræbt sin datter og barnebarn for til sidst at skude sig selv, men de finder hurtigt ud af, at der har være en fremmed person inde i huset. Bedstemoderen har overlevet og ligger på hospitalet. Hun lagde tarot de mordet skete, og IP undersøger betydningen af kortene, som hun havde fremme. Datterens mand, Hansson (Gerard Bidstrup) befinder sig på Læsø og er derfor uden for mistanke. La Cour finder et stykke af etiketten fra en ølflaske, og mener at flaske er vigtig at finde, da den kan knytte morderen til gerningsstedet. Efter at have gennemgået tusindvis af flasker på et lager finder Fischer den bemeldte flaske i en baggård, hvor en kvinde (Mette Agnete Horn) hiver ham ind, for at vise, hvor hendes cykel blev stjålet. Retsteknikerne finder spor af en anden mand i sengen på den afdøde kvinde. Efter en samtale med husets tjenestepige (Rita Angela) får La Cour at vide, at faderen misbrugte sin datter seksuelt. Ingrid afhører datterens psykolog (Hans Henrik Clemensen), der under pres afslører, at faderen var far til datterens barn. Da Ulf ankommer påpeger han, at der er en flyveplads tæt ved de afdødes hjem, og at han har været professionel soldat i flyvevåbnet, og at han derfor har det mest oplagte motiv. Johnny og Fischer, der er midt en fodboldkamp med oldboys-holdet, bliver straks sendt til Læsø og La Cour følger efter. Da de ankommer og kører ud mod hans hus, opdager de ham kørende i den anden retning. Han flygter i et lille propelfly og Johnny sætter efter i et forsøg på at få ham ned. Han forsvinder dog pludseligt, og ingen kan finde ham. I hans hus finder de barnet og et afskedsbrev, hvor han tilstår forbrydelsen.

Ingrid falder og forstuver foden på vej ud af mobilkontoret. Kirsten er på afvænning og meddeler IP, at hun ikke flytter hjem til ham bagefter.

2.072.000
26 Assistancemelding A-15/01 3. mar 2002 Jette Møller bliver fundet myrdet i en fiskebutik i Vordingborg. Det er sat op, så det ligner et røveri, der er gået galt, men Boysen er overbevist om, at det er en likvidering. Hendes mand, Finn Møller (Allan Olsen), bliver afhørt, men de får intet ud af ham. Hans telefon bliver aflyttet, og da et mystisk opkald minder Fischer og La Cour om filmen Farligt møde, hvor to mænd mødes på et tog, og aftaler at bytte mord, så ingen af dem bliver opdaget. Finns kæreste Miriam (Stine Stengade) bliver skræmt da Bertram (Flemming Enevold) får listet et hajhoved i hendes seng, for at få Finn til at overholde sin del af aftalen. Han tager derefter afsted under påskud af stange ål. Politiet, der skygger ham, mister ham da han tager afsted i sin båd. Han tager ud til Bertrams hjem og skruer op for varmen i saunaen hvor Bertrams kone befinder sig, og sætter en stol for døren. Efter nogle time vender han tilbage og sætter temperaturen tilbage til normal, fjerner stolen og flytter hende, så hun liggere mere naturligt. Boysen og La Cour gennemskuer hurtigt, hvordan mordet er gået til, da de kommer ud på gerningsstedet. Finn bryder sammen og fortæller Miriam, hvad han har gjort, og at Bertram lovede ham 2,5 mio. kr for at udføre drabet. Bertram lokker dem begge ned på havnen, under påskud af at ville betale ham. Fischer og IP dukker også op, men kan ikke finde ud af, hvor Bertram er. I et syn ser La Cour Bertram køre Finn og Miriam ned, og beordrer Fischer at køre i vejen for ham, og de anholder Finn og Bertram.

Boysen konstaterer at Ingrids fod er brækket og de har et one night stand. Ingrid siger, at de ikke skal lægge noget i det, og til slut sejler Boysen afsted i sin båd, mens Ingrid forsøger at få ham tilbage på kajen.

2.130.000
27 Assistancemelding A-16/01 10. mar 2002 Den unge pige Kath (Neel Rønholt) bliver fundet død i Krystalsøen på HammerknudenBornholm, efter at være taget hjem fra en fest. Ofret er politimanden Sørensens (Jesper Lohmann) niece. Vidner har set taget af en sort bil køre i samme retning som Kath, kort efter hun forlod festen. Først tyder det på, at det er Danmarks eneste seriemorder, kaldet Indianeren fordi han klipper kønshårene af sine ofre. Boysen finder imidlertid ud af, at det nærmere er én, der vil ligne Indianeren for at lede politiet på vildspor. Da kun en ganske begrænset gruppe kender til Indianeren og hans praksis, rettes mistanken mod den lokale politimester Rud (Morten Lützhøft) og fire af hans ansatte. IP lader via Trine (Benedikte Hansen) pressen vide, at der er en seriemorder løs, og Ingrid bruger dette til at igangsætte en intern undersøgelse af, hvem der har lækket det til pressen. De sporer betjentenes mobiltelefoner og udspørger dem, men ingen af dem kan være morderen. Rud, der kører i en sort der havde vagt på mordnatten, indrømmer under en afhøring, at han var i Allinge, hvor han havde en affære med sin kones søster. La Cour finder en affaldssæk med Kath blod og noget haveaffald tæt ved mordstedet. Sækkens indhold fortæller dem, at de skal lede efter et rødt hus med hvide vinduer, et drivhus, og en række planter i haven. Efterfølgende tager han afsted mod København, da han ikke kan få fat i Helene, der snart skal føde. Fischer og IP finder det hus, som passer til sækkens indhold, og finder ud af, at det tilhører Sørensens søster Selma (Charlotte Sieling). Det går op for dem, at det må være Sørensen, som har slået Kath ihjel. Samtidig opsøger en oprørt Sørensen Ingrid på hendes hotelværelse. Ingrid, der har fundet ud af at Sørensens kone for nylig er gået fra ham, prøver at tale ham til ro, men han overfalder hende. Hun trækker sin pistol, men han fravrister den ved at vride rundt i hendes dårlige fod, som er brækket. Han truer hende, mens han snakker om, hvordan han skal se sin søster i øjnene. La Cour bliver ringet op af Helene på vej til lufthavnen i Rønne. Efter at hun har forsikret ham om, at alt er fint, får han et syn, hvor han ser situationen og kører straks tilbage mod hotellet, hvor han ankommer få sekunder efter, at Sørensen har skudt sig selv. 2.158.000
28 Assistancemelding A-17/01 17. mar 2002 Johnny finder et par lettiske piger i en kølevogn. Han bliver slået ned med et boldtræ af chaufføren Viggo (Nicolaj Kopernikus). Pigerne er søstre, og den ene pige er død, mens den anden, Aldona (Sonja Richter) kommer på hospitalet. Johnny for efterretninger fra andre lastbilchauffører, der forsøger at hjælpe ham med at spore Viggo, og da han forsøger at finde ham selv, bliver Gaby rasende. Rejseholdet kommer på sporet af organiseret menneskehandel. De taler med vognmanden Ebbe Salling (Flemming Jensen) og placerer aflytningsudstyr i hans hjem, da de mistænker at han via sin sviger søn, Faulius Martinkus (Thomas W. Gabrielsson), er involveret. IP snakker med Viggos mor Joy (Tina Gylling Mortensen), der er prostitueret i byen, men hun ved ikke, hvor Viggo befinder sig. Rejseholdet finder ud af, at Matinkus står bag et luksubordel i byen, og de afhører en sekretær og konfiskerer computere og papirer på adressen, men kan ikke få adgang til filerne. Ingrid prøver at overtale Aldona til at vidne mod Matinkus, men hun nægter, af frygt for at han skal finde hende, når han bliver løsladt. Viggo afleverer en diskette til Joy, inden han siger farvel, da Matinkus har lovet, at få ham ud af landet. Johnny finder ud af dette, og kører ned på et nedlagt havnanløb, hvor han ser to mænd med våben. Han forsøger at stoppe Viggo i at køre derned, men det mislykkes og Viggo bliver dræbt. Joy afleverer disketten, der indeholder Matinkus' regnskaber, til IP. Fischer, der er i lufthavnen for at hente kæresten Ida, bliver sat til at anholde Matinkus, der prøver at bestikke ham. Da det ikke lykkes flygter han, men han bliver stoppet af Ulf, der er ved at pakke sin bil. 2.227.000
29 Assistancemelding A-19/01, del 1 24. mar 2002 La Cour får et syn og finder liget af en forsvunden student fra Sorø Akademi. Det viser sig, at han er blevet dræbt af seriemorderen kendt som Indianeren. På hans værelse finder de tegninger, af makabre situationer, der minder om det som Indianeren er kendt for. Han viser sig at have forbindelse til den makabre tegneserietegner Ruben (Niels Vendius), der forguder ham, men ikke ved noget om, at situationerne er fra det virklige liv. De finder ud af, at eleven har korresponderet med en indsat kaldet Simon Friis (Jens Jacob Tychsen). Det er overbevist om, at det er ham, som er Indianeren. Gaby mener, at have set ham et sted, men kan ikke huske hvor. Elevens søster, Caroline (Anne Christina Bech) bliver også forhørt, og det viser sig, at hun har været gift med Simon. Hun er tydeligt rystet og bliver indlagt.

Gaby er ved at gøre sig klar til brylluppet med Johnny. Hendes veninde, der arrangerer polterabend for hende, får Ingrid til at sende Fischer afsted på løbetur med hende, så hun kan blive "anholdt". Da han stopper under påskud af at have vredet om, sender han Gaby videre. Pludseligt er Indianeren lige i hælene på hende. Palsby (Henning Jensen) meddeler Ulf, at de vil nedlægge Rejseholdet og lægge de forskellige funktioner ind i andre afdelinger. Del et af to.

1.982.000
30 Assistancemelding A-19/01, del 2 1. apr 2002 Indianeren har kidnappet Gaby, og Fischer og Ida er lige i hælene på ham. Det lykkes dem at få fat i Gaby, men Indianeren slipper væk. Gaby kommer i tanke om, at hun har set Indianeren på værelset ved siden af hendes på hotellet. På værelset finder de snesevis af billeder af Gaby, samt et album med Indianerens tidligere ofre. Indianeren formår at aflevere blomster til Caroline (Anne Christina Bech) på trods af, at hen politimand stod vagt foran hendes stue. Hun får et safehouse hos IP, der skal beskytte hende. Ulf meddeler de andre, at Rejseholdet skal nedlægges. Han beder Ingrid om at fortsætte som drabschef i den nye afdeling. Palsby vil forfremme hende til vicekriminalinspektør. Simon opsøger Ruben og bruger hans computer til at finde IP, og ringer til ham og siger, at han aldrig vil slippe hende. Fischer og La Cour sporer opkaldet til Ruben og tager ud til ham. Han fortæller at Simon har været der, og at han stjålet hans bærbare computer. IP og Caroline begiver sig mod et nyt safehouse i et sommerhus ved Glumsø. Undervejs ringer Ulf til ham, og siger meddeler at Rejseholdet skal nedlægges. Kort efter ringer Simon og siger, at han altid vil være to meter bag dem. Det går op for dem, at Carolines har en GPS, som han kan spore vha. Rubens computer. IP smider telefonen ud af vinduet, og de kører til sommerhuset. Johnny, der er opsat på at få fat i Simon oven på bortførelsen af Gaby, kommer frem til mobiltelefonen tids nok til at se Simon hente den og køre væk. Fischer og La Cour ankommer til sommerhuset, og La Cour får et syn, hvor Simon dræber IP. De stormer ind og Fischer jagter Simon til en mark, hvor han overmander ham.

Ingrid meddeler Ulf, at hun vil fortsætte som drabschef, og Gaby og Johnny bliver gift. Dette skulle oprindeligt have været den sidste i serien, men senere blev yderligere to episoder tilføjet.

2.196.000
Sæson 4        
31 Assistancemelding A-05/03, del 1 25. dec 2003 Da en sort prostitueret bliver fundet myrdet, og noget tyder på, at folk i justitsministeriet er indblandet, bliver Rejseholdet atter samlet for at opklare forbrydelsen. En rockergruppe er også involveret. Fischer og Johnny går undercover for at opklare forbrydelsen. Del et af to. 1.798.000
32 Assistancemelding A-05/03, del 2 1. jan 2004 Johnny og Fischer finder pludseligt dem selv i stor fare hos rockerne i en lade i en skov, hvor der ikke er mobilsignal, da deres dække er blevet afsløret. 2.198.000

Parodi[redigér | redigér wikikode]

"De sammensvorne rider fra Finderup efter mordet på Erik Klipping 1286" malet af Otto Bache 1882.

I 2002 blev der lavet en parodi af serien til satireprogrammet De Uaktuelle Nyheder med Mikael Bertelsen, der blev sendt på DR2. Afsnittet, der varer ca. ni minutter følger seriens opbygning med samme intro, musik, kamerastil, og Mads Mikkelsen og Lars Brygmann som henholdsvis Allan Fischer og Thomas La Cour.

Afsnittet, der hed Assistancemelding A-38/1286, følger Fischer og La Cour, der bliver sat til at opklare Mordet i Finderup Lade fra år 1286. De tager til Finderup, hvor et tip-tip-...-tipoldebarn har arvet et vidneudsagn. Ud fra signalementet i dette udsagn bliver der lavet en fantomtegning af morderen, som ligner Otto Baches maleri fra 1882. Fischer tager hen på den lokale kro, hvor han viser forskellige billeder til bartenderen. Han udpeger manden på maleriet som Stig og siger, at han havde snakket om at han havde slået en konge ihjel, men at han "ikke har set ham i 100 år". La Cour tager ud til gerningsstedet, men der er bygget en svømmehal på stedet, og en lokal bonde fortæller ham, hvor laden nogenlunde stod mens de begge står i børnebassinet. Han får et af sine syn, og dykker ned under vandet, hvor han finder et sværd. I svømmehallen ser han en mystisk mand i ringbrynje og med skjold, der forlader stedet, da La Cour får øje på ham. Fischer og La Cour snakker i telefon lige ved siden af hinanden og aftaler at tage ud og hente Stig. Fischer og La Cour tager ud og overvåger hans adresse. Da Stig (Oliver Zahle) kommer hjem stiger de ud af bilen for at anholde ham, men han flygter trækkende på en kærre uden registreringsnummer. De eftersætter ham i bilen, og stopper ham. Da de anholder ham tilstår han mordet, og fortæller hvorfor han gjorde det. Efterteksten afslører, at han slipper med en bøde for "uagtsom kørsel med åben kærre" pga. god opførsel siden 1286.[9]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Rejseholdet afsnit 1 fra Internet Archives Wayback Machine (arkiveret 23. april 2007)
  2. ^ Rejseholdets locations | tvdrama.dk fra Internet Archives Wayback Machine (arkiveret 3. februar 2011)
  3. ^ Awards: Previous Winners, International Academy of Television Arts and Sciences, www.iemmys.tv, Hentet 13. november 2015
  4. ^ Vinderne af tvprisen 2001, Archive, tvfestival.dk fra Internet Archives Wayback Machine (arkiveret 12. september 2007)
  5. ^ a b Vinderne af tvprisen 2002, Archive, tvfestival.dk fra Internet Archives Wayback Machine (arkiveret 14. september 2007)
  6. ^ Nordic Noir
  7. ^ Unit One on DVD fra Internet Archives Wayback Machine (arkiveret 15. december 2012)
  8. ^ TNS Gallup TV ratings Hentet 2012-02-12
  9. ^ Assistancemeleing A-38/1286youtube. Hentet 22/2-2014

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]