Ministeriet for magi: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Synthebot (diskussion | bidrag)
Linje 26: Linje 26:
[[bs:Ministarstvo magije]]
[[bs:Ministarstvo magije]]
[[cs:Ministerstvo kouzel]]
[[cs:Ministerstvo kouzel]]
[[el:Υπουργείο Μαγείας]]
[[en:Ministry of Magic]]
[[en:Ministry of Magic]]
[[es:Ministerio de la Magia]]
[[es:Ministerio de la Magia]]

Versionen fra 9. maj 2009, 14:10

Ministeriet for Magi er et ministerium for den magiske befolkning i Harry Potters univers. Det er en pendant til statsministeriet. Første gang ministeriet optræder er Cornelius Fudge minister for magi, der er det højeste embede man kan bestride i ministeriet.

Ministeriet har til opgave at varetage den magiske verdens ve og vel, og deres vigtigste opgave er, at sørge for at almindelige mennesker (såkaldte mugglere) ikke blive klar over eksistensen af den magiske verden. Derfor er der oprettet en lang række afdelinger, der på forskellig vis forsøger at hemmeligholde magi for mugglere. Derudover er der også afdelinger for mere almindelige ting, med undtagelse af, at det hele er magisk.

Af andre kontorer og afdelinger kan nævnes

  • Afdelingen for Magiske Spil og Sportsgrene
  • Afdelingen for Magiske Katastrofer
  • Afdelingen for Magisk Transport
  • Afdelingen for Overvågning af Magiske Væsner
  • Departemantet for Magisk Lovgivning, der har lavet Troldmandsloven
  • Kontoret for Uautoriseret brug af Magi
  • Mysteriedepartementen

Højmagiratet, der er troldmændendes højesteret, har også til huse i ministeriet. Aurorhovedkvarteret ligger ligeledes i ministeriet. Aurorne er universets politi, og både den lovgivende, udøvende og dømmende magt er således samlet i ministeret. Dette bryder med princippet om magtens tredeling.

Ministeriet bliver første gang nævnt i Harry Potter og De Vises Sten, men optræder først i Harry Potter og Fønixordenen.

Afdelingen for Misbrug af Mugglergenstande

Afdelingen består af 2 personer, hvoraf den ene er Ron's far Arthur Weasley. Deres kontor beskrives som at det skulle være på størrelse med et kosteskab. Deres arbejde består i, at finde og konfiskere mugglergenstande, der har været udsat for magi, og derefter ved et uheld eller med vilje har fundet vej til mugglernes verden. Dette omfatter alt fra aggresive skraldespande til toiletter, der skyller den forkerte vej.