Forskel mellem versioner af "Frederik 2. af Hessen-Kassel"

Spring til navigation Spring til søgning
Ingen ændring i størrelsen ,  for 11 år siden
m
Bot: Kosmetiske ændringer
m (defaultsort)
m (Bot: Kosmetiske ændringer)
Frederik var eneste overlevende søn af [[Vilhelm 8. af Hessen-Kassel]]. Efter uddannelse på skoler i [[Genf]] og [[Lausanne]] blev han i [[1740]] gift med den engelske prinsesse [[Marie af Storbritannien|Marie]]. Han kæmpede herefter i den [[østrigske arvefølgekrig]] på kejser [[Karl 7. (Tysk-romerske rige)|Karl 7.]]'s side og konverterede til [[katolicisme]]. Da dette blev kendt i 1754, flyttede hans kone fra ham sammen de 3 overlevende børn. Ægteskabet blev ikke formelt opløst, hvilket hindrede Frederik i at gifte sig igen. Hans far befalede i et aktstykke Frederik at lade den protestantiske tro uantastet i Hessen, og til sin fraskilte svigerdatter Marie gav han grevskabet [[Hanau]], der herved blev udskilt af Hessen-Kassel. Frederik genså aldrig Marie, men børnene så han igen i [[1782]].
 
Efter Maries død i 1772 giftede han sig igen. Denne gang med prinsesse Phillipine, der var datter af markgreve Friederich Wilhelm af Brandenburg-Schwedt og Sophie af Preussen (søster til [[Frederik den Store af Preussen|Frederik den Store]]). Det var Philippine, der i 1782 arrangerede en forsoning mellem Frederik og hans børn.
 
== Ægteskaber ==
Gift 1. gang den [[28. juni]] 1740 med [[Marie af Storbritannien]]. Ægtefællerne levede adskilt fra 1754.
 
Gift 2. gang i [[1773]] med prinsesse [[Philippine af Brandenburg-Schwedt]] (1745-1800). På bryllupsdagen meddelte Phillipine sin kommende ægtemand, at hun af medicinske grunde aldrig kunne risikere at blive gravid. Ægteskabet forblev således barnløst. Dette hindrede dog ikke landgrevinden i at føde en søn, Georg Philippson, i [[1777]] under diskret ophold hos sin søster, hertuginden af Würtemberg, Friederike Sophie Dorothea. Faderen til dette barn var Georg Ernst Levin af Wintzingerode, som Philippine giftede sig med i 1796, da deres respektive ægtefæller var døde.
 
=== Børn ===
I sit første ægteskab fik Frederik 2. fire børn.
# Vilhelm, Prins af Hessen-Kassel, [[1741]]-[[1742]].
 
{{FD|1720|1785|Frederik 2. af Hessen-Kassel}}
 
[[kategoriKategori:Huset Hessen-Kassel]]
 
[[de:Friedrich II. (Hessen-Kassel)]]
621.185

redigeringer

Navigationsmenu