Forskel mellem versioner af "Bonnier"

Spring til navigation Spring til søgning
60 bytes tilføjet ,  for 12 år siden
m
+ BNY
m (robot Tilføjer: et:Bonnier)
m (+ BNY)
'''Bonnier AB''' (også kendt som '''Bonniers''' eller '''Bonnier Group''') er en privatejet [[Sverige|svensk]] [[medie]]koncern, der består af i alt 150 selskaber, som opererer i 21 lande, hovedsagligt i det nordlige [[Europa]]. Selskabet blev grundlagt af [[Gerhard Bonnier]] i København i [[1804]]. Den første udgivelse var bogen ''"Underfulde og sandfærdige kriminalhistorier"''. Senere flyttede Gerhard Bonniers sønner til [[Sverige]] og koncernens hovedsæde er i dag placeret i [[Stockholm]].
 
Aktiviteterne i dag omfatter blandt andet de [[Danmark|danske]] magasinforlag [[Bonnier Publications A/S]] og [[Forlaget Benjamin]], ''[[Dagbladet Børsen]]'' og Bogklubben 12 Bøger. Frem til [[2007]] ejede Bonnier også bogforlagene [[Forlaget Carlsen|Carlsen]] og [[Lindhardt & Ringhof]]., og frem til [[2002]] tillige ''[[Børsens Nyhedsmagasin]]''.
 
I Sverige ejes Albert Bonniers förlag samt Wahlström & Widstrand, filmproducenten [[Svensk Filmindustri]], aviserne ''[[Dagens Nyheter]]'', ''[[Expressen]]'', ''[[Sydsvenska Dagbladet]]'', ''[[Göteborgs-Tidningen]]'' og ''[[Dagens Industri]]'', ligesom Bonnier ejer en del af [[TV4]]. I [[Norge]] ejes Cappelens forlag. I [[Finland]] ejes Tammi. På det tyske marked er Bonnier markedsledende indenfor børnebøger. Derudover har Bonnier selskaber i [[Storbritannien]], [[Frankrig]], [[Australien]] og [[USA]].
30.591

redigeringer

Navigationsmenu