Forskel mellem versioner af "Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU)"

Spring til navigation Spring til søgning
ingen ændringskommentar
(Lidt opdatering på DPU-navnet, professionshøjskoler og den nye bachelor i uddannelsesvidenskab)
'''Danmark Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet''' ('''DPU''') ([[engelsk (sprog)|eng.]]: ''School of Education, University of Aarhus'') er et selvejende overbygnings[[universitet]] under [[Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling]]. I forbindelse med universitetsreformen 1. juni 2007 blev det daværende Danmarks Pædagogiske Universitet en del af [[Aarhus Universitet]].
 
== Historie ==
DPU blev oprettet i [[juli]] [[2000]] ved at fusionere [[Danmarks Lærerhøjskole]], [[Danmarks Pædagogiske Institut]], [[Danmarks Pædagoghøjskole]] og [[Center for Teknologistøttet Undervisning]].
Danmarks Lærerhøjskole fungerede som uddannelsesinstitution indtil 2000. Uddannelsen var rette til studerende fra Danmark, herunder Færøerne og Grønland.
 
DPUDanmark Pædagogiske Universitetsskole blev oprettet i [[juli]] [[2000]] ved at fusionere [[Danmarks Lærerhøjskole]], [[Danmarks Pædagogiske Institut]], [[Danmarks Pædagoghøjskole]] og [[Center for Teknologistøttet Undervisning]].
 
== Danmark Pædagogiske Universitetsskole ==
 
På DPU forskes og undervises der på højeste videnskabelige niveau inden for det [[pædagogik|pædagogiske]] område. DPU skal samtidig udbrede dets arbejdsmetoder og resultater, bl.a ved at gøre den nyeste viden inden for fagområderne tilgængelige for [[professionshøjskole|professionshøjskolerne]] og [[Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse]]. Forskningen omfatter alle uddannelsesområder, men har særligt fokus på [[didaktik]] inden for hele uddannelsessystemet, pædagogik i forhold til grupper med særlige behov, uddannelse af lærere og pædagoger, udvikling af pædagogiske forskningsmetoder, sammenlignende international uddannelses[[politik]] og kompetenceudvikling med vægt på voksen- og efteruddannelse.
9.608

redigeringer

Navigationsmenu