Anthony Fokker: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
456 bytes tilføjet ,  for 16 år siden
Tilskrivning. Fjerner QA
m (Fokker flyttet til Anthony Fokker: fornavn + efternavn; efternavn alene er nok flertydigt)
(Tilskrivning. Fjerner QA)
'''Anton Herman Gerard 'Anthony' Fokker''' ([[6. april]] [[1890]] – [[23. december]] [[1939]]), blev født i [[Kediri]] ([[Hollandsk Ostindien]], nu [[Indonesien]]) og blev en [[Holland|hollandsk]] producent af [[flyvemaskine]]r.
{{QA}}
'''Anthony Herman Gerard Fokker''' (1890-1939) var mand der arbejdede mad fly og han havde mange ideer. Han var hollænder og han tilbød først de allierede, at lave fly, men de afslog. han spurgte derefter tyskerne og de tog imod hans tilbud. Fokker fabrikken var den første fabrik der lavede et mono fly (et fly med en vinge på hver side). Fokker døde af komplikationer efter en [[næseoperation]].
 
Som 20-årig byggede Fokker sit første fly — ''Spin'' (Edderkoppen) — i [[Tyskland]]. I sit eget land blev han berømt på at flyve rundt om [[Sint-Bavokerk]]s tårn i [[Haarlem]] [[31. august]] [[1911]].
De fleste af de fly, Fokker lavede, er opkaldt efter ham.
 
* Fokker DR.1
* Fokker D.VII
* Fokker T.II
 
Fokker blev kendt på at bygge flyvemaskiner til tyskerne under [[1. verdenskrig]]. På grund af [[Versaille-freden|Versaille-traktaten]] måtte Tyskland efter krigen hverken bygge flyvemaskiner eller motorer til flyvemaskiner. Fokker flyttede tilbage til Holland og startede et nyt flyvemaskineproducerende selskab i [[1919]]. Han fokuserede nu mere på civile fly, frem for militære. I [[1922]] flyttede han til [[USA]] og fik senere amerikansk statsborgerskab.
 
Hans [[øgenavn]] var [[Den Flyvende Hollænder]].
 
[[de:Anton Herman Gerard Fokker]]
[[fi:Anthony Fokker]]
[[fr:Anthony Fokker]]
[[ja:アントニー・フォッカー]]
[[nl:Anthony Fokker]]
[[ja:アントニー・フォッカー]]
[[no:Anthony Fokker]]

Navigationsmenu