Randersvej (Aarhus): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
"aa"
No edit summary
Linje 4: Linje 4:


==Linjeføring==
==Linjeføring==
Randersvej er hovedvejen mellem [[Randers]] og Aarhus. På landet er den mest tosporet landevej, men flere steder i Aarhus er det en firesporet vej. Nogle steder har den [[busbane]]. Randersvej fører forbi [[Skejby]] og fortsætter gennem [[Christiansbjerg]] med det [[Vandtårnet på Randersvej|smukke vandtårn]] og slutter med udmunding i [[Nørrebrogade (Aarhus)|Nørrebrogade]] ved [[Nobelparken]] og [[Aarhus Universitet]]. Uden for [[Ring 2 (Aarhus)|Ring 2]] er det tilladt at køre 70 km i timen, hvorimod det mellem Ring 2 og [[Ring 1 (Aarhus)|Ring 1]] kun er tilladt at køre 60 km i timen.
Randersvej er hovedvejen mellem [[Randers]] og Aarhus. På landet er den mest tosporet landevej, men i Skejby mødes den med Søftenvejen i en ottesporet sammenfletning, der udmunder i en firesporet Randersvej, ind mod Århus. Fra og med 2013 vil der være etableret [[Busbane|busbaner]] i begge retninger fra lyskrydset Nehrus Allé/Nydamsvej og helt ind til [[Nørreport (Aarhus)|Nørreport]] i Centrum. Randersvej fører forbi [[Skejby]] og fortsætter gennem [[Christiansbjerg]] med det [[Vandtårnet på Randersvej|smukke vandtårn]] og slutter med udmunding i [[Nørrebrogade (Aarhus)|Nørrebrogade]] ved [[Nobelparken]] og [[Aarhus Universitet]]. Uden for [[Ring 2 (Aarhus)|Ring 2]] er det tilladt at køre 70 km i timen, hvorimod det mellem Ring 2 og [[Ring 1 (Aarhus)|Ring 1]] kun er tilladt at køre 60 km i timen.


==Eksterne henvisninger==
==Eksterne henvisninger==

Versionen fra 29. apr. 2012, 19:46

Randersvej i Aarhus Nord, februar 2011. I midten af billedet ses Blodbøgen fra 1898
Randersvej vist med grønt på kort over Aarhus Kommune.

Randersvej er en af de otte radiale hovedveje Grenåvej, Randersvej, Viborgvej, Silkeborgvej, Århus Syd Motorvejen, Skanderborgvej, Gl. Horsens Landevej og Oddervej, der fører ind til Aarhus. Vejen er en del af Sekundærrute 180. I løbet af 2007 blev flere af krydsene på Randersvej forbedret i et forsøg på at håndtere belastningen i myldretiden. [1]

Linjeføring

Randersvej er hovedvejen mellem Randers og Aarhus. På landet er den mest tosporet landevej, men i Skejby mødes den med Søftenvejen i en ottesporet sammenfletning, der udmunder i en firesporet Randersvej, ind mod Århus. Fra og med 2013 vil der være etableret busbaner i begge retninger fra lyskrydset Nehrus Allé/Nydamsvej og helt ind til Nørreport i Centrum. Randersvej fører forbi Skejby og fortsætter gennem Christiansbjerg med det smukke vandtårn og slutter med udmunding i Nørrebrogade ved Nobelparken og Aarhus Universitet. Uden for Ring 2 er det tilladt at køre 70 km i timen, hvorimod det mellem Ring 2 og Ring 1 kun er tilladt at køre 60 km i timen.

Eksterne henvisninger

Fodnoter

  1. ^ "Krydsforbedringer på Randersvej i Aarhus". Hentet 8. februar 2009.

56°12′55.06″N 10°10′10.11″Ø / 56.2152944°N 10.1694750°Ø / 56.2152944; 10.1694750