Forskel mellem versioner af "Vedvarende energi på Ærø"

Spring til navigation Spring til søgning
Lidt wiki, edit og link
 
(Lidt wiki, edit og link)
UdviklingenOvergang til udnyttelse af '''[[vedvarende energi]]''' er nået langt på '''Ærø''' er nået langt. Vindmøller[[Vindmølle]]r forsynerleverer allerede strøm til dækning af en stor del af øens elforbrug. I [[Marstal]] ligger verdens største solvarmeanlæg. [[Ærøskøbing]]s fjernvarmeværk forsyner sine kunder med el og varme fra vind, sol og halm.
Der er planer om snart at realisere nye projekter: En ny type biogasanlæg, skal producere både [[biogas]] til [[fjernvarme]]værket i Marstal og [[ethanol]] til øens biler.
På lidt længere sigt er der også planer om brintproduktion og om forsøg med brændselsceller til opvarmning iaf de huse, der ikke har fjernvarme.
 
Der er er allerede etableret 3 fjernvarmeanlæg af 4 mulige. De 3 anlæg ligger i henholdsvis Marstal, Ærøskøbing og [[Rise]].
 
Marstal Fjernvarme har siden 1996 og indtil 2001 været kendt for at have verdens største solfangeranlæg[[solfanger]]anlæg. Solen står dog kun for 15% at forsyningen, mens den øvrige forsyning er baseret på spild[[olie]]. Anlægget blev i december 2002 udvidet med yderligere 10.000 m2m<small><sup>2</small></sup> solfangerpaneler og har derfordermed genvundet sin mangeårige position som verdens største solfangeranlæg til fjernvarme.
 
Ærøskøbing Fjernvarme, der er øens ældste anlæg, er 100% baseret på vedvarende energi. Der kan veksles mellem udnyttelsenudnyttelse af [[sol]],varme eller forbrænding af [[halm]] og [[træ]]piller.
 
Rise Fjernvarme blev etableret i 2001. 50% af anlæggetsdette anlægs forsyning kommer fra solenergi, og de øvrige 50% kommer fra træpiller. Den høje soludnyttelse skyldeser opnået ved brugenbrug af en varmtvands-lagertank.
Rise Fjernvarme blev etableret i 2001.
50% af anlæggets forsyning kommer fra solenergi og de øvrige 50% kommer fra træpiller. Den høje soludnyttelse skyldes brugen af en varmtvands-lagertank.
 
==Se også==
----
*[[Ærø]]
 
'''==Eksterne henvisninger'''==
*[http://www.aeroe-ve.dk/ Ærøs Vedvarende Energi Organisation] Kilde
*[http://www.solarmarstal.dk/ Marstal fjernvarme]
*[http://www.aeroe-varme.dk/ Lokalt solenergi firma]
 
[[kategori:energiEnergi]]
[[Kategori:Ærø| ]]
25.014

redigeringer

Navigationsmenu