Wikipedia:Beskyttelser: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
MerlIwBot (diskussion | bidrag)
m Robot fjerner ja:Wikipedia:保護の方 針 (missing), en:Help:Protection policy (missing)
m tankestreger
Linje 7: Linje 7:
<small>Du kan på nogle sider støde ind på disse ikoner, der vises til højre for sidetitlen. En sølvlås symboliserer en semibeskyttelse, en guldlås symboliserer en fuld skrivebeskyttelse, og en rød lås symboliserer en fuld skrivebeskyttelse af en skabelon.</small>
<small>Du kan på nogle sider støde ind på disse ikoner, der vises til højre for sidetitlen. En sølvlås symboliserer en semibeskyttelse, en guldlås symboliserer en fuld skrivebeskyttelse, og en rød lås symboliserer en fuld skrivebeskyttelse af en skabelon.</small>
|}
|}
Wikipedia er en [[frit indhold|fri]] og [[wiki|åben]] encyklopædi, hvorfor alle kan [[Hjælp:Redigering|bidrage]] til de fleste sider. Du er formentlig kommet hertil på grund af en henvisning på en '''beskyttet side''' som p.t. ikke kan redigeres, eller et beskyttet billede som p.t. ikke kan overskrives. Vi beklager ulejligheden det måtte medføre - vi gør os umage med, kun at beskytte sider når det er absolut nødvendigt, samt at ophæve beskyttelsen så hurtigt som muligt. En beskyttelse kan være nødvendig, hvis siden f.eks. ofte er blevet udsat for [[Wikipedia:Hærværk|hærværk]]. Da hærværk ikke er den eneste begrundelse, kan man ved hjælp af [[Hjælp:Historik|historikken]], [[Speciel:Loglister/protect|beskyttelsesloggen]] eller [[Hjælp:Diskussionssider|diskussionssiden]] finde en uddybende begrundelse. Hvis du er en ny bruger af Wikipedia, ønskes du [[Hjælp:Velkommen nybegynder|velkommen]]! Ønsker du at eksperimentere med at redigere Wikipedia, kan du prøve [[Wikipedia:Sandkassen|Wikipedias sandkasse]].
Wikipedia er en [[frit indhold|fri]] og [[wiki|åben]] encyklopædi, hvorfor alle kan [[Hjælp:Redigering|bidrage]] til de fleste sider. Du er formentlig kommet hertil på grund af en henvisning på en '''beskyttet side''' som p.t. ikke kan redigeres, eller et beskyttet billede som p.t. ikke kan overskrives. Vi beklager ulejligheden det måtte medføre vi gør os umage med, kun at beskytte sider når det er absolut nødvendigt, samt at ophæve beskyttelsen så hurtigt som muligt. En beskyttelse kan være nødvendig, hvis siden f.eks. ofte er blevet udsat for [[Wikipedia:Hærværk|hærværk]]. Da hærværk ikke er den eneste begrundelse, kan man ved hjælp af [[Hjælp:Historik|historikken]], [[Speciel:Loglister/protect|beskyttelsesloggen]] eller [[Hjælp:Diskussionssider|diskussionssiden]] finde en uddybende begrundelse. Hvis du er en ny bruger af Wikipedia, ønskes du [[Hjælp:Velkommen nybegynder|velkommen]]! Ønsker du at eksperimentere med at redigere Wikipedia, kan du prøve [[Wikipedia:Sandkassen|Wikipedias sandkasse]].


Med undtagelse af nogle få sider som er permanent beskyttet - nemlig dem i [[Hjælp:MediaWiki-navnerummet|MediaWiki-navnerummet]], der leverer tekster til brugergrænsefladen, samt sider til systemadministration og ophavsret/licens - kan du redigere siden når beskyttelsen om forhåbentlig nogle få dage bliver ophævet. I mellemtiden kan du på den pågældende artikels diskussionsside diskutere de ændringer, du ønsker at foretage.
Med undtagelse af nogle få sider som er permanent beskyttet nemlig dem i [[Hjælp:MediaWiki-navnerummet|MediaWiki-navnerummet]], der leverer tekster til brugergrænsefladen, samt sider til systemadministration og ophavsret/licens kan du redigere siden når beskyttelsen om forhåbentlig nogle få dage bliver ophævet. I mellemtiden kan du på den pågældende artikels diskussionsside diskutere de ændringer, du ønsker at foretage.


Der findes flere typer beskyttelser:
Der findes flere typer beskyttelser:

Versionen fra 26. sep. 2012, 03:53

Anonyme og nyligt registrerede brugere kan ikke redigere denne artikel

Kun administratorer kan redigere denne artikel. Den nuværende version af artiklen er ikke særligt udvalgt. Brug historikken til at se andre versioner

Kun administratorer kan redigere denne artikel. Den nuværende version af artiklen er ikke særligt udvalgt. Brug historikken til at se andre versioner

Du kan på nogle sider støde ind på disse ikoner, der vises til højre for sidetitlen. En sølvlås symboliserer en semibeskyttelse, en guldlås symboliserer en fuld skrivebeskyttelse, og en rød lås symboliserer en fuld skrivebeskyttelse af en skabelon.

Wikipedia er en fri og åben encyklopædi, hvorfor alle kan bidrage til de fleste sider. Du er formentlig kommet hertil på grund af en henvisning på en beskyttet side som p.t. ikke kan redigeres, eller et beskyttet billede som p.t. ikke kan overskrives. Vi beklager ulejligheden det måtte medføre – vi gør os umage med, kun at beskytte sider når det er absolut nødvendigt, samt at ophæve beskyttelsen så hurtigt som muligt. En beskyttelse kan være nødvendig, hvis siden f.eks. ofte er blevet udsat for hærværk. Da hærværk ikke er den eneste begrundelse, kan man ved hjælp af historikken, beskyttelsesloggen eller diskussionssiden finde en uddybende begrundelse. Hvis du er en ny bruger af Wikipedia, ønskes du velkommen! Ønsker du at eksperimentere med at redigere Wikipedia, kan du prøve Wikipedias sandkasse.

Med undtagelse af nogle få sider som er permanent beskyttet – nemlig dem i MediaWiki-navnerummet, der leverer tekster til brugergrænsefladen, samt sider til systemadministration og ophavsret/licens – kan du redigere siden når beskyttelsen om forhåbentlig nogle få dage bliver ophævet. I mellemtiden kan du på den pågældende artikels diskussionsside diskutere de ændringer, du ønsker at foretage.

Der findes flere typer beskyttelser:

Semibeskyttelse

En semibeskyttelse blokerer alle redigeringer fra anonyme brugere og nyligt oprettede brugere. Kun de bekræftede brugere kan redigere de semibeskyttede sider.

Skrivebeskyttelser

Skrivebeskyttelser er beskyttelser, der kun tillader administratorerne at redigere siden. De bruges i ganske få tilfælde.

Nedarvende skrivebeskyttelser

Nedarvende skrivebeskyttelser er skrivebeskyttelser, som samtidig skrivebeskytter alle skabeloner inkluderet i den pågældende side, så kun administratorerne kan redigere dem. Den nedarvende skrivebeskyttelse overlapper enhver anden beskyttelse.

Flytningsbeskyttelser

Flytningsbeskyttelser blokerer flytninger af siden. Flytningsbeskyttelser træder som regel altid i kraft med semi- eller skrivebeskyttelsen. Flytningsbeskyttelser kan teknisk set godt udføres uden en redigeringsbeskyttelse, men foretages utrolig sjældent.