Agnes Lunn: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
2.282 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
ingen redigeringsopsummering
(oprydning)
No edit summary
 
Hun blev i 1941 begravet på slægtskirkegården i [[Sønder Jernløse Kirke]]gård.
 
Agnes Lunn har fortrinsvist efterladt sig mindre statuetter, fx børne- eller kvindefigurer, nogle i regulært brevpresserformat. Dyreskulpturer i bronze, der meget praktisk blot bærer navn efter det, de forestiller ”Frø” fx fra 1912. Flere er efterladt i flere kopier- fx Hoppe med Føl (1912), der står i Knabstrup Slotspark der findes i to eksemplarer.
 
Agnes Lunn bliver i 1941: Den gyldne Bog Om danske kvinder omtalt således:
 
»Viste allerede som 3-årig ganske særlige Egenskaber for Tegning. Uddannet i Tegning og Maling af F.C. Lund. Studeret i Paris i 1870 på Bonnats Atelier under Gerome og Bastièn Lepage. Har været paa Studieophold i Italien og Grækenland (…). Har indført og leveret Monumentet for Guvernør Limpricht på S:t Thomas (Granit med Portræt i Marmor).«
 
Udstillede første gang på Charlottenborg Forårsudstilling 1875, tillige på Den Frie, Kunstnerforeningen af 18. november. I 1889 rejser Agnes Lunn sammen med Anne Marie Carl Nielsen til Holland og Belgien for at male og besøge Verdensudstillingen i Paris.
Hun udstiller ved Kvindernes Udstilling 1895 og på Salonen i Paris 1904 og 1905. Medstifter af Kvindelige Kunstneres Samfund i 1916.
 
På Kvindelige Kunsternes Retrospektive Udstilling 18. september -14. oktober 1920 var hun repræsenteret med ni værker:
 
Ko (1905) Tilh. Fru Carl Nielsen
Hest. Island (1902), tilh. Grosserer T.A. Letfolu.
Gabende islandsk hest, tilh. Fru Hasle
 
Islandske Heste tilh. Højesteretssagfører C.L. David:
a. ”Heftet”
b. ”Lasthest”
c. ”Stander op”
 
Ged, sølv. (C.L. David)
 
Islandske Heste, Skitsebogsblade
Græske vaser, vandfarve.
 
Hun opholdt sig i 8 somre på Island, hvor hun tegnede og malede. Hun solgte 1904 ”Liggende Islandsk Lasthest” til Statens Museum for Kunst. På Landbohøjskolen hænger En islandsk Hest. Eyrarbakka (1902). Modtager i 1934 Den Eckersbergske Medalje efter en Udstilling af Dyreskulpturer.
 
Agnes Lunn har fortrinsvis efterladt sig mindre statuetter, fx børne- eller kvindefigurer, nogle i regulært brevpresserformat. Dyreskulpturer i bronze, der meget praktisk blot bærer navn efter det, de forestiller ”Frø” fx fra 1912. Flere er efterladt i flere kopier- fx ”Hoppe med Føl” (1912), der står i Knabstrup Slotspark.
 
Efter hendes død indstiftede hendes gudbarn, [[højesteretssagfører]] [[C.L. David]] Legatet til Minde om Billedhuggerinde Agnes Lunn, der stadig uddeles til billedhuggere.
Anonym bruger

Navigationsmenu