Nordsjælland: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Tre af de nuværende kommuner krydser den tidligere amtsgrænse.
Halsnæs tilføjet til listen over kommuner.
Linje 7: Linje 7:
}}
}}


'''Nordsjælland''' er den almindelige betegnelse for det nordøstlige [[Sjælland]]. [[Nordvestsjælland]] og [[København]] betragtes normalt ikke som en del af Nordsjælland. Kommunerne i Nordsjælland er ifølge [[Nordonline.dk]] <ref>[http://nordonline.dk/?page=kommuner Kommuner i Nordsjælland - Nordonline<!-- Bot genereret titel -->]</ref>
'''Nordsjælland''' er den almindelige betegnelse for det nordøstlige [[Sjælland]]. [[Nordvestsjælland]] og [[København]] betragtes normalt ikke som en del af Nordsjælland. Kommunerne i Nordsjælland er som følgende:


* [[Allerød Kommune]]
* [[Allerød Kommune]]
Linje 15: Linje 15:
* [[Furesø Kommune]]
* [[Furesø Kommune]]
* [[Gribskov Kommune]]
* [[Gribskov Kommune]]
* [[Halsnæs Kommune]]
* [[Helsingør Kommune]]
* [[Helsingør Kommune]]
* [[Hillerød Kommune]]
* [[Hillerød Kommune]]

Versionen fra 13. okt. 2014, 02:22

Nordsjælland (Danmark)
Nordsjælland
Nordsjælland (Danmark)

Nordsjælland er den almindelige betegnelse for det nordøstlige Sjælland. Nordvestsjælland og København betragtes normalt ikke som en del af Nordsjælland. Kommunerne i Nordsjælland er som følgende:

De største byer i Nordsjælland er Helsingør, Hørsholm, Hillerød, Birkerød og Farum.

Afgrænsningen af Nordsjælland mod syd og vest er ikke klart defineret. En mulig alternativ afgrænsning mod syd er en linje fra Roskilde til Hellerup. Mod vest kan grænsen enten være Roskilde Fjord eller sjældnere set Isefjorden, og Hornsherred kan så regnes med.

Indtil 1. januar 2007 var Nordsjælland administrativt delt mellem Frederiksborg Amt og tilstødende kommuner (Ledøje-Smørum, Værløse og Søllerød) i Københavns Amt. De nuværende Egedal, Furesø og Rudersdal kommuner indeholder områder fra både Frederiksborg Amt og Københavns Amt. Resten af Nordsjælland inklusive den nordlige del af Hornsherred hørte til Frederiksborg Amt.

Nordsjællands kyststrækning er berømt for sin smukke natur[kilde mangler] med strande og skove, som strækker sig fra Hundested til Helsingør. Mellem Hornbæk og Ålsgårde ligger flere bunkere fra besættelsen.

Noter

Se også

Eksterne henvisninger

Kommuner i Region HovedstadenSpire
Denne artikel om geografi i Region Hovedstaden er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi