Nordsjælland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Nordsjælland (Danmark)
Nordsjælland
Nordsjælland (Danmark)

Nordsjælland er den almindelige betegnelse for det nordøstlige Sjælland. Nordvestsjælland og København betragtes normalt ikke som en del af Nordsjælland. Kommunerne i Nordsjælland er som følgende:

De største byer i Nordsjælland er Helsingør, Hørsholm, Hillerød, Ølstykke-Stenløse, Birkerød og Farum, opstillet efter størrelse [1].

Afgrænsningen af Nordsjælland mod syd og vest er ikke klart defineret. En mulig alternativ afgrænsning mod syd er en linje fra Roskilde til Hellerup. Mod vest kan grænsen enten være Roskilde Fjord eller sjældnere set Isefjorden, og Hornsherred kan så regnes med.

Indtil 1. januar 2007 var Nordsjælland administrativt delt mellem Frederiksborg Amt og tilstødende kommuner (Ledøje-Smørum, Værløse og Søllerød) i Københavns Amt. De nuværende Egedal, Furesø og Rudersdal kommuner indeholder områder fra både Frederiksborg Amt og Københavns Amt. Resten af Nordsjælland inklusive den nordlige del af Hornsherred hørte til Frederiksborg Amt.

Nordsjællands kyststrækning er angiveligt et særligt tiltrækkende område for turister på grund af mulighederne for naturoplevelser, med strande og skove, som strækker sig fra Hundested til Helsingør.[2] Mellem Hornbæk og Ålsgårde ligger flere bunkere fra besættelsen, mens en række andre bunkere på nordkysten er blevet fjernet. [3]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kommuner i Region Hovedstaden Stub
Denne artikel om geografi i Region Hovedstaden er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi