Forskel mellem versioner af "Twilight-sagaen"

Spring til navigation Spring til søgning
860 bytes fjernet ,  for 5 år siden
lidt flere skønheds ret
(lidt flere skønheds ret)
(lidt flere skønheds ret)
}}
'''Twilight sagaen''' er [[titel (værk)|titlen]] på en serie af fire [[Bog|bøger]] skrevet af den [[USA|amerikanske]] forfatter [[Stephenie Meyer]]. Bøgerne har vundet stor popularitet, især hos unge.
I novembermarts 2009[[2015]], havde bøgerne i serien solgt 120 millioner eksemplarer i 47 lande.<ref>{{cite news |url=http://www.gyldendal.no/Forfattere/Meyer-Stephenie |title=Stephenie Meyer er et fenomen verden over. |work=Gyldendal Norsk Forlag|date=2014 |accessdate=2015-03-09 }}</ref> Bogen Breaking Dawn kom ud med en første udgave i [[USA]] på 3,2 millioner eksemplarer. Således var det den bog, som blev trykt med den højeste oprindelige oplag i USA i 2008.
 
Bøgerne handler om [[Isabella Swan]] en teenagepige, der flytter hjem til hendes far [[Charlie Swan]] i byen Forks, Washington, og forelsker sig i en 104-årig vampyr ved navn [[Edward Cullen]]. Hver af de fire bøger følger Isabella gennem hendes forvandling fra [[menneske]] til [[vampyr]].
== Bøgerne i Twilight sagaen==
===Twilight (Tusmørke)===
Den første bog i serien handler om Isabella "Bella" Swan, der flytter til den dystre og regnfulde by Forks. Her bor hun sammen med sin far, da hendes mor og stedfar rejser meget. Allerede den første dag på den nye skole møder Bella nye venner, og hun får også øjnene op for en mystisk dreng ved navn Edward Cullen.
den handler om en pige ved navn Bella (som bliver spillet af Kristen Stewart) som flytter og til sin far i forks.
hun møder en meget mystisk O.o dreng ved navn Edward Cullen (som bliver spillet af Robert Pattinson) Bella begynder at syntes der er noget mærkelig over ham og under søger det og det ender med hun finder ud af at han er en vampyr O.O men det skiller dem ikke ad de bliver kærste og går igennem ild og vand for hinanden. Så kommet der tre andre vampyrer som vil drikke Bellas blod. Men det vil Edward og hans familie ikke lade ske, fordi det har taget 90 år for Edward at finde sin ægte kærlighed. Den ene er rigtig god til at jage mennesker han hedder James. Han har en mage (kæreste/kone) som hedder Victoria. De har også en ven med i gruppen som hedder Laurent. Da James kan lugte ar Bella er et menneske begynder jagten. Det ender med at James bider Bella men ikke når at drikke hendes blod. Så ville hun blive vampyr, men Edward bliver nød til at drikke giften ud af hendes blod, men det er svært for vampyre at lade vær med at drikke når de først har smagt blod. Edward klare det lige, og Bella overlever. Det var de der skete i 1´er (twilight)
 
===New Moon (Nymåne)===
39.228

redigeringer

Navigationsmenu