Spring til indhold

Tyske mulatbørn: Forskelle mellem versioner

77 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
Småret og wikilinks
m (Tilføjede Kategori:Racisme ved hjælp af Hotcat)
(Småret og wikilinks)
'''Tyske mulatbørn,''' er børn af tyske kvinder og sorte amerikanske soldater ''(også kaldt '''Mischlingkinder''' (blandingsbarn), '''Negermischling''' (negerblanding), '''bisatcungeskinder''' (besætningsbarn), '''amikinder''' (amerikansk barn), '''afrodeutcher''' (afro-tysker) og '''brown babies)''').
 
Efter Anden[[anden Verdenskrigverdenskrig]] var interrace forhold stadig ulovligt i mange stater, i [[USA]], men de udsendte sorte måtte gerne være sammen med hvide. Det var langt fra velset at få blandetrace barn i [[Tyskland]], selvom naziernesden [[nazist]]iske [[ideologi]] om racerenhed var slut.
I Sydtyskland blev de mere ildeset da de var født udenfor ægteskab og [[katolicismen]] var mere udbredt.
 
I løbet af de 10 første år blev der født ca. 5000 mulatbørn[[mulat]]børn. Et andet studie viser at der blev født op mod 100.000 børn af tyske kvinder og udenlandske soldater, men hvor mange af dem er mulatbørn, siger studiet ikke noget om. Mødre blev kaldt ting som: 'Negerhure’ eller 'ami-flittchen'
 
Det amerikanske militær gjorde hvad de kunne for at adskille denne slag familie før de kunne etablere sig, ved at enten flytte soldaterne til en anden tysk base eller flytte dem hjem. Mulat Børnene blev sendt til udlandet pga “deres besynderlige race”, som tyskerne mente ikke at kunne integreres ind i det tyske samfund.
Der var en meget streng udelukkelses proces så dem der kasseret ved dansk adoptivbarn kunne få et mulatbarn. De danske adoptiv fik plejetilladelse hentede børnene hjem og derefter søgte om adoption tilladelse. Nogle så det som en humanitær hjælp til mulatbørn, andre ville tage afstand fra nazisterne.
 
1950-1970 blev der adopteret ca. 3000 mulatbørn til [[Danmark]] (mange var illegale så der er ingen god Statistik)
Der var stor risiko for at mulatbørnene endte i dårlige hjem på grund af den illegale proces.
 
Anonym bruger