Laser (jolle): Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
4 bytes fjernet ,  for 4 år siden
m
simpel > enkel; 2008 er ikke fremtid længere
m (bot:Konvertere tag font til tag span - WPCW fejl 40; kosmetiske ændringer)
m (simpel > enkel; 2008 er ikke fremtid længere)
|}
 
'''Laseren''' er en [[jolle]] designet af [[Bruce Kirby]] i 1970. Idéen med laseren var, at den skulle være simpelenkel. Derfor er masten simpelthen to aluminiumsrør, der sættes sammen, hvorefter sejlet trækkes ud over den. Oprindeligt var der intet [[trim]], så det kom an på, hvordan man sejlede, i stedet for hvordan man trimmede jollen. Der er dog senere tilsat lidt trim.
 
Jollen er stabil og solid, og derfor både en god jolle til den uerfarne og til at have liggende ved sommerhuset. Samtidig er den med de nye trimsystemer blevet mere populær, og [[Laser Standard]] er en [[Olympiske Lege|olympisk bådklasse]] for mænd. Detog bliversiden [[Laser2008 Radial]]også for kvinder, ihvor 2008,[[Laser når denRadial]] erstattererstattede [[europajolle]]n.
 
Udover at laserjollen er simpelenkel og nem at rigge til, kan den også bruges som en familiebåd, i og med, at der er lavet flere forskellige rigge til den samme båd. Standard-riggen sejles af de tungeste over 60 kg. Radial-riggen sejles oftest af kvinder, da idealvægten er mellem 55-70 kg. Til børnene findes en endnu mindre rig, [[Laser 4.7]], og den kan derfor sejles helt ned til 35 kg. Det kan være nogen af årsagerne til, at jollen er så populær, at der er produceret over 180.000 skrog.
 
Forskellen mellem de tre ovenfor nævnte laserjoller er udelukkende bundmasten og sejlet.
3.728

redigeringer

Navigationsmenu