Forskel mellem versioner af "Vincent Cable"

Spring til navigation Spring til søgning
4 bytes tilføjet ,  for 2 år siden
Foretrækker alligevel erhvervsminister, da den samlede portefølje dækker den tilsvarende danske post nogenlunde, og 'trade' kan have en bredere betydning. Desuden indsat link til Underhuset.
(Englænderne kombinerer åbenbart gladeligt Sir med det uformelle 'Vince', så da vi er nået til de personlige noter, må 'Sir Vince' være formen.)
(Foretrækker alligevel erhvervsminister, da den samlede portefølje dækker den tilsvarende danske post nogenlunde, og 'trade' kan have en bredere betydning. Desuden indsat link til Underhuset.)
Cable studerede på universitetet i Cambridge og opnåede ph.d.-grad i økonomi fra universitetet i Glasgow i 1973 og var derefter forelæser i sit fag samme sted og siden ved London School of Economics (LSE) med et omfattende forfatterskab om emner som globalisering, udvikling, integration og udenrigsinvesteringer. Cable blev udnævnt til æresprofessor i 2016 ved universitetet i Nottingham. Mellem 1990 og 1997 var Cable ansat hos [[Royal Dutch Shell|Shell]], fra 1995 som cheføkonom.
 
Oprindeligt aktiv i liberal studenterpolitik, blev han opstillet for [[Labour]] ved parlamentsvalget i 1970 uden at opnå valg, men blev siden valgt til byrådsmedlem i Glasgow. Han gik i 1982 over til udbryderne i Social Democrats, som fra 1988 blev del af Liberal Democrats. Cable har været medlem af [[Underhuset]] 1997-2015 og igen fra 2017. Som sit partis næstformand 2006-2010 var han fungerende partileder i efteråret 2007 forud for valget af [[Nick Clegg]]. I perioden 2010-2015 var Cable handelsministererhvevsminister i den konservativt-liberaldemokratiske koalitionsregering og medlem af [[Kabinet_(Storbritannien)|kabinettet]]. Som minister forestod Vince Cable salget af Royal Mail. Ved sin afgang som minister blev han slået til ridder.
 
Sir Vince har tre voksne børn. Efter sin første hustrus død i 2001, giftede han sig på ny i 2004. Han deltog i 2010 med stor succes i en særlig juleudgave af briternes 'Vild med dans'.
Anonym bruger

Navigationsmenu