Spring til indhold

Kong Christian IX's og Dronning Louises Jubilæumsasyl: Forskelle mellem versioner

m
link
m (→‎top: der forekommer at være bred enighed om markering af problemer ved brug af AWB)
m (link)
 
 
[[File:Kong Christian IXs og Dronning Louises Jubilæumsasyl.JPG|thumb|Kong Christian IX's og Dronning Louises Jubilæumsasyl.]]
'''Kong Christian IX's og Dronning Louises Jubilæumsasyl''' er en [[børnehave]] (asyl) beliggende [[Valdemarsgade]] 21 i [[København]], oprettet [[15. november]] [[1888]] af [[Det kgl. københavnske Skydeselskab og danske Broderskab]]. I [[1980]] blev den [[selvejende institution]] overtaget af [[Københavns Kommune]]. Bygningen, der er opført i [[palæstil]] i 2 etager ved arkitekt [[Ludvig Knudsen]], blev indviet [[11. august]] [[1894]].
 
Asylets tilblivelse skyldtes Det kgl. københavnske Skydeselskab og danske Broderskab, som i [[1888]] skænkede en grund til et asyl til minde om [[Christian 9.]] og dronning [[Louise af Hessen|Louises]] regeringsjubilæum, der fandt sted [[15. november]] 1888. I anledning af kongeparrets guldbryllup [[26. maj]] [[1892]] gav skydeselskabets medlemmer 30.000 kr. til opførelse af asylbygningen. De praktiske forhold omkring oprettelsen blev administreret af [[Dronning Louises Asylselskab]] i samarbejde med [[Asylselskabet for Frederiksberg, Vesterbro og Omegn]]. At der gik nogle år, indtil man kunne bygge et hus, skyldtes, at den oprindeligt skænkede grund, der bestod af ca. 2000 [[kvadratalen]] af matr. nr. 659 Udenbys Vester Kvarter, Ny Stormgade, blev anset for at være uattraktiv. I stedet købte man en bedre beliggende grund, nemlig matr. nr. 634 Udenbys Vester Kvarter, Valdemarsgade nr. 21-25, på ca. 2449 kvadratalen.
139.922

redigeringer