Spring til indhold

Brugerdiskussion:PalnaBot

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Stub med stort

[rediger kildetekst]

Hej. Kan botten ikke lave denne redigering om over hele linjen, da "Stub" er skrevet med lille... med det resultat at linket i skabelonen forbliver rødt. God weekend. --Pixi Uno (diskussion) 17. jan 2014, 16:29 (CET)

Lige i øjeblikket er jeg faktisk på Windows og kan derfor køre AWB, så det bør kunne lade sig gøre. Det er vel alle tilfælde af "|klasse=stub", der skal rettes til "|klasse=Stub"? --Palnatoke (diskussion) 17. jan 2014, 20:11 (CET)
Ja, jeg har oplevet det på alle hvor jeg er kommet forbi WPFodbold, og hvor botten har indsat stub - har dog rettet når jeg så det. Ved ikke om det laver ged i det? --Pixi Uno (diskussion) 17. jan 2014, 20:25 (CET)
Nej, en rettelse som beskrevet vil alligevel ignorere de steder, hvor s'et er stort. --Palnatoke (diskussion) 17. jan 2014, 22:06 (CET)

Hej, kunne botten ikke overtales til at tage årstallet med fra overskriften på filmsiderne, eller går den kun i en database? - Nico (diskussion) 14. jul 2015, 15:34 (CEST)

Jeg fik desværre ikke årstalsfeltet med i det udtræk, jeg arbejder med, kun premieredatoen (og det felt er ikke altid udfyldt). Jeg vil prøve at få årstallet også. --Palnatoke (diskussion) 14. jul 2015, 16:36 (CEST)

Dobbeltliste af film

[rediger kildetekst]

Der synes at være en hel del tilfælde med dobbeltlisting: Skal vi vædde en million?/Skal vi vædde en Million?, Blade af Satans Bog/Blade af Satans bog, osv. Hvad gør vi ved det? — Fnielsen (diskussion) 11. aug 2015, 19:03 (CEST)

Vi går gennem dem og får indholdet samlet sammen - Steen har en liste: Bruger:Steenth/DFI dublet. --Palnatoke (diskussion) 11. aug 2015, 20:25 (CEST)
Denne liste giver også et godt overblik: https://tools.wmflabs.org/wikidata-todo/duplicity.php?wiki=dawiki&mode=list (Skrev Fnielsen (diskussion • bidrag) 11. aug 2015, 20:29‎. Husk at signere dine indlæg.)
Bruger:Steenth/DFI dublet bliver matchet på url til dfi. Deruodver opdatere jeg den 3 gange om ugen.. hvis der skulle komme nye til. (og fjern den som er blevet sammeskrevet) --Steen Th (diskussion) 11. aug 2015, 21:12 (CEST)

Skabelon forældet

[rediger kildetekst]

Botten sætter nu en skabelonen forældet på informationer om personer fra Salmonsens og DBL, men for dem der var døde på udgivelsestidspunktet er de vel ikke forældet? - Nico (diskussion) 6. nov 2016, 23:51 (CET)

Hvorfor ikke? Der kommer ny forskning til hele tiden. Naturligvis med forskellig hastighed (der kommer f.eks. mere ny viden om Mozart end om tilfældige toldembedsmænd), men det må formodes at vi om ethvert væsentligt emne ved mere i dag end vi gjorde for 80 år siden. --Palnatoke (diskussion) 6. nov 2016, 23:57 (CET)
Måske ved vi mere men det betyder ikke at den gamle viden automatisk er forældet. Der er stor forskel på naturvidenskabelige artikler, hvor det virkelig er sådan, og biografier. Tostarpadius (diskussion) 7. nov 2016, 00:00 (CET)
Jo, det betyder faktisk at den gamle viden skal revurderes; især når det gælder biografier, hvor en væsentlig del er nutidens vurdering af personen. Og samtidens (og den nære eftertids) vurdering, set med nutidens øjne. --Palnatoke (diskussion) 7. nov 2016, 00:05 (CET)
Vurderinger må revideres, det er sandt. Men en bot ser ikke hvis de er på banen. Tostarpadius (diskussion) 7. nov 2016, 00:15 (CET)
"Hvis" er det afgørende ord - for det sker jo stort set aldrig. --Palnatoke (diskussion) 7. nov 2016, 00:18 (CET)
Selvfølgelig må forældet stof fjernes eller markeres som citater. Jeg har ikke altid gjort dette, derfor at dansk Wikipedia er fuldt af vurderinger fra oldtiden. Men jeg er enig i at det er nutidens viden og videnskabelige konsensus vi må formidle. Tostarpadius (diskussion) 7. nov 2016, 00:32 (CET)

Hvad kan botten, hvordan virker den og hvordan bruges den?

[rediger kildetekst]

Håber ikke at jeg kommer ulejlig, men jeg synes det er flot, at der er nogle der vælger at skrive en bot til Wikipedia Danmark. Vi har jo ikke så mange indbyggere i dette dejlige land, så det er nice, at nogen vælger at bruge kræfter på at skrive en bot. Nu synes jeg bare ikke, at jeg rigtig kan se nogen dokumentation på botten på forsiden. Så derfor nogle korte spørgsmål:

- hvornår startede botten - hvordan virker botten (ai eller template) - er der en kildekode man kan se - hvad skriver botten om - hvilke artikler vælger botten at skrive om - kan jeg få den til at skrive en artikel

Tak for tålmodigheden.--Albin Schmitt (diskussion) 23. aug 2017, 00:50 (CEST)

@Albin Schmitt: Du kan se her at botten startede i marts 2011. Jeg antager at den er template-baseret. Det er Bruger:Palnatoke der har styret botten. Jeg har ikke set kildekode offentlig, så du bliver nok nødt til at spørge Palnatoke direkte. Du kan se under brugerbidrag hvad botten skriver om. Senest har det været om film. Før har Palnatoke brugt den til runesten. De film botten valgte at skrive om, var nok bestemt af den information der var på DFI's database/hjemmeside, mens runestensartiklerne må have været bestemt af informationen på http://runer.ku.dk. — Fnielsen (diskussion) 23. aug 2017, 21:53 (CEST)
@Fnielsen: Tusind tak <3 --Albin Schmitt (diskussion) 23. aug 2017, 22:19 (CEST)
Jeg har benyttet AWB og et plugin, som gør at man kan gå fra et regneark og en "ifyldningsartikel" til en række artikler. Hvad film angår, fik jeg i et par omgange udtræk fra Filmdatabasen, men jeg fik ikke det hele, og det var ikke alle steder, at data var velformatterede. Og der var også en del steder, hvor jeg ikke fangede at der var problemer med data, før botten havde oprettet artiklen. P.t. er Bruger:Steenth i gang med at få flere filmartikler bot-oprettet. Jeg ved ikke, hvor langt han er i processen. AWB er i øvrigt et glimrende værktøj til at rette hyppigt forekommende stavefejl. --Palnatoke (diskussion) 24. aug 2017, 19:03 (CEST)
AWB er et godt værktøj og kildeteksten er tilgængelig. Men jeg bruger pywikibot til håndtering af interfacet til mediawiki og har formateret filmartiklerne ved udtræk via DFI's api, som har jeg formateret til artikler med php. Og jeg har fået lukket hulet. Så alt, der var i filmdatabasen i starten af juli, er med nu. Steen Th (diskussion) 24. aug 2017, 23:41 (CEST)

Violation of a reability of Nestorkrøniken

[rediger kildetekst]

Good Day There is no online translator into Danish.

https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Hj%C3%A6lp:Nybegynderforum&action=edit&section=11 

Add to this article WikiProject ukraine All article tells about people and things of Ukraine of that time. In this article nothing is present connected with Russia. This article deceives the Danish readers Also this violation of a neutrality and forgery of information. Kiev Ukrainian city. According to the political map of the world it entered the Russian Empire from 1721 to 1917. and from 1919 to 1923 (the moment of creation of the USSR) Up to 1721 Dews these not on the international world map and in the international diplomacy of that time. And there was Moskovia https://fr.wikipedia.org/wiki/Moscovie https://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Duchy_of_Moscow


All specified governors in this article it is ancient Ukrainians (inhabitants Ruthenium) Nestor wrote the chronicles in the modern Ukrainian city of Kiev. Correct please and replace on WikiProject Ukraine Use WikiProject Russia is incorrect from positions of a historiography and historical estimates of the past. 

The Danish Wikipedia has to inform truthfully on historical processes. past. --Bohdan Bondar (diskussion) 6. maj 2018, 14:58 (CEST)[svar]

Please write in English or Danish. --Palnatoke (diskussion) 6. maj 2018, 15:05 (CEST)[svar]

Placering af stubskabeloner

[rediger kildetekst]

Absolut en mindre ting, men jeg undrer mig bare: Hvorfor flytter botten alle stubskabelonerne ned i bunden under kategorierne, som f.eks. her? Det virker ikke logisk, eftersom stubskabelonen alligevel vises oven for kategorierne (der jo per definition er nederst), og det er heller ikke i overensstemmelse med Wikipedia:Stilmanual#Artiklens opbygning. Vh. SorenRK (diskussion) 6. dec 2018, 14:15 (CET)

Det er det, AWB gør aom standard. Jeg tænker at det kan indstilles et sted, men har ikke fået tjekket det. --Palnatoke (diskussion) 6. dec 2018, 14:25 (CET)
Tjek venligst igen. Botten sætter fortsat stubskabeloner under kategorierne. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jan 2020, 19:46 (CET)
Ærgerligt. Så må nogen gøre det manuelt, for jeg har ikke fundet noget sted i indstillingerne at rette det. --Palnatoke (diskussion) 10. jan 2020, 20:04 (CET)
Jeg tror at det kan nemt gøres med Pywikibots program category.py. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jan 2020, 20:19 (CET)
PS. Men Kategori:Mandlige cykelryttere bliver for stor uden en underopdeling. Der er pt. 1.456 artikler om mandlige cykelryttere på dawiki. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jan 2020, 20:44 (CET)
Det kunne være ide at kontakte udviklerne omkring AWB. Det kunne været et problem, som de kan hjælpe med. AWB har nogle værktøjer, som ikke er med i pywikibot. Men vi mangler nogle som er god til AWB og kan hjælpe med opgaver, som er lettere at håndtere med den. --Steen Th (diskussion) 10. jan 2020, 21:20 (CET)
Jeg er ikke sikker på om det er en bug eller bare en indstilling, der ikke er hvor jeg kan finde den, men nu har jeg spurgt. --Palnatoke (diskussion) 10. jan 2020, 22:01 (CET)
Og så er der en Phabricator-ting. --Palnatoke (diskussion) 10. jan 2020, 23:21 (CET)

Lyset holder mig med selskab eller Ljüset håller mig sällskap

[rediger kildetekst]

PalnaBot skapade sidan Lyset holder mig med selskab vilket verkar vara felaktigt. Jag har flyttat sidan till dess, enligt DFI, korrekta danska titel. Jag ville bara uppmärksamma er om detta ifall det är så att PalnaBot kan ha något fel på sig och gjort så här på andra artiklar. Hälsningar Sabelöga (diskussion) 18. jun 2021, 23:10 (CEST)