Forskel mellem versioner af "Statsborgerskab"

Spring til navigation Spring til søgning
1.412 bytes fjernet ,  for 3 år siden
ingen redigeringsopsummering
m (Gendannelse til seneste version ved Batmacumba, fjerner ændringer fra 185.162.105.20 (diskussion | bidrag))
== Yahya Asifi ==
'''Statsborgerskab''' giver en række forskellige rettigheder og forpligtelser under national lovgivning og internationale konventioner. I [[Danmark]] kaldes dette [[dansk indfødsret]].
Hermed, kan Yahya Mohammed Asifi IKKE få dansk statsborgerskab. OG jeg gentager hans fisse er våd. {{wiktionary|statsborgerskab}}
 
[[Borgerrettighed]]erne omfatter især [[valgret]], [[valgbarhed]], ret til at opholde sig i landet og beskyttelse mod [[udlevering]] til andre lande, samt muligheden for at blive ansat som [[statstjenestemand]]. Derudover giver statsborgerskab ret til assistance fra udstationeret diplomatisk repræsentation i udlandet.
 
Den vigtigste [[borgerpligt]] er [[værnepligt]]en.
 
I Danmark er dobbelt statsborgerskab ikke i øjeblikket tilladt for voksne, medmindre det fremmede statsborgerskab er tildelt uden at man har ansøgt om det (f.eks. hvis man har giftet sig til det, eller er født ind i det). Den 18. december 2014 blev en ny lov indført, som vil tillade danske statsborgere, der bor uden for Danmark, at få udenlandsk statsborgerskab, samt udenlandske statsborgere bosiddende i Dammark at ansøge om dansk statsborgerskab, uden at opgive deres oprindelige statsborgerskab. Loven træder i kraft den 1. september 2015.<ref>[http://www.statsborger.dk/pressemeddelelse_161214.htm Pressemeddelelse 14. Marts 2014 - Statsborger.dk - For dobbelt statsborgerskab til danskere<!-- Bot genereret titel -->]</ref>. Ca. halvdelen af alle andre lande tillader dobbelt statsborgerskab, men for udlandsdanskere er det stadig umuligt at bibeholde det danske statsborgerskab hvis man også ønsker statsborgerskab i et andet land.
 
== Referencer ==
{{wiktionary|statsborgerskab}}
{{reflist}}
 
Anonym bruger

Navigationsmenu