Diskussion:Kraka (tænketank): Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Linje 32: Linje 32:


Jeg håber på, at dette løser sig :)
Jeg håber på, at dette løser sig :)

Bedste hilsner
Bastian

Versionen fra 18. sep. 2018, 11:27

Flytteforslag: Kraka (tænketank)

Redigeringskrig

Der var ved at opstå, hvad der kaldes en redigeringskrig. Derfor vil jeg gerne, jf. Brugerdiskussion:BasKraka#Fonden Kraka opfordre BasKraka beskrive her på diskussionssiden, hvad der ønskes ændret, og hvorfor.--Kjeldjoh (diskussion) 17. sep 2018, 15:49 (CEST)

Hej :)

For det første ønsker jeg navnet ændret til "Tænketanken Kraka" eftersom det er navnet der bruges af alle personer og i alle medier. Det har I vist også en norm om, er det korrekte. Derudover ønsker jeg teksten ændret så den er faktuelt korrekt og ikke mindst neutral:

Krakas mission er ikke at fremtidssikre velfærdssamfundet i Danmark. I stedet forsøger Kraka at tilvejebringe og formidle viden, der kan medvirke til at balancere hensyn og politiske beslutninger. Alt arbejde foretaget af tænketanken er alene baseret på faglighed og ikke en politisk ideologi. Kraka gør meget ud af at være helt neutral og uafhængig. Derudover er ingen politologer ansat men kun økonomer og studentermedarbejdere.

Det er også faktuelt forkert, hvad Peter Mose siger. Kraka støttes af en lang række danske virksomheder, men er på ingen måde talerør eller på anden vis lobbyister for nogle. Alt Krakas arbejde er uafhængigt af alle politiske ideologier og erhvervsmæssige ønsker. Ellers ville tænketankens troværdighed stå for mål. Det er derudover ikke særligt troværdig eller neutralt at benytte et citat af en tilfældig konsulent som beskrivelse af Danmarks eneste uafhængige tænketank.

Det er korrekt at Tænketanken har senior fellows og ansatte med baggrund i De Økonomiske Råd og Finansministeriet. Ingen af disse er dog kunder hos Kraka, så dette er også misvisende. Her benyttes en meget subjektiv udtalelse af en CBS professor og hans syn på tænketanken som en legitim beskrivelse af tænketankens arbejde. Endnu en gang er kilden ikke særlig god.

Til sidst kan jeg se, at vedkommende som har skrevet dette, har skrevet stort set alt ud fra en enkelt artikel i Information - heller ej en særlig fyldestgørende kilde at anvende.

Jeg foreslår derfor, at teksten om TÆNKETANKEN KRAKA skrives om, så det der står er neutralt, korrekt og beskriver hvad virksomheden foretager sig. Lige nu beskrives den med et utal af forkerte konklusioner og subjektive holdninger fra ikke-neutrale kilder.


Der kunne i stedet stå noget a la dette: Kraka er en samfundsøkonomisk tænketank, der blev oprettet i 2011 med det formål at skabe en tænketank, der alene var baseret på faglighed og fakta og altså uafhængig af politiske ideologier.

Tænketanken ledes af direktør Peter Mogensen og består derudover primært af økonomer.

Tænketankens arbejde består i at udarbejde samfundsøkonomiske analyser, der skal tilvejebringe og formidle viden til den brede offentlighed, som kan medvirke til at balancere hensyn og politiske beslutninger i den brede debat om kommende politiske tiltag og udfordringer.

Tænketanken støttes bl.a. af Realdania, Landbrug & Fødevarer, Mærsk, Falck, Ingeniørforeningen i Danmark, Deloitte, Dansk Byggeri, DI - Dansk Industri og Grundejernes Investeringsfond.

Dette er blot et forslag, men helt generelt foreslår jeg ihvertfald, at det nuværende fjernes. Jeg vedhæfter ydermere et link til en bog om tænketanke, hvis I selv ønsker at skrive noget, som i det mindste er objektivt og korrekt. https://www.djoefbladet.dk/artikler/2016/10/tv-ae-rpolitiske-t-ae-nketanke-vinder-frem.aspx

Jeg håber på, at dette løser sig :)