Spice Girls

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Spice Girls
Spicegirlscologne.JPG
Spice Girls
Information
Oprindelse London, England
Genre Popmusik
Aktive år 1994-2000, 2007-2008
Pladeselskab Virgin Records
Medlemmer Emma Bunton
Geri Halliwell
Melanie Chisholm
Victoria Beckham
Melanie Brown
Eksterne henvisninger
TheSpiceGirls.com

Spice Girls var en musikgruppe fra England bestående af 5 piger. De var et af de første af 1990'ernes konceptbands og havde meget stor succes i hele verden frem til gruppens opløsning i 2001. Deres første single og store hit var Wannabe fra det første album, Spice udgivet i 1996. Deres andet album, Spice World, udkom i 1997.

Der florerede en del rygter i 2007 om, at gruppen planlagde at lade sig gendanne. Således skulle Prins William og Prins Harry have skrevet til pigerne og bedt dem deltage i en mindekoncert for deres mor Prinsesse DianaWembley 1. juli 2007.[1] Den 28. juni 2007 blev forventningen indfriet, da Spice Girls annoncerede, at de ville blive gendannet for at spille ved 11 koncerter.[2]

Indholdsfortegnelse

1994-1995[redigér | redigér wikikode]

En annonce i bladet "The Stage" var det som startede det hele. I annoncen stod der: "Er du smart, ambitiøs, og kan lide at synge og danse?". Hundrede vis af piger besvarede mailen, og tid efter tid blev de forskellige piger sorteret, og gik igennem forskellige workshop hvor de blev smidt ud hen ad vejen. Til sidst stod 5 piger: Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Melanie Brown, Victoria Adams, og Michelle Stephenson. De flyttede ind i et lille hus så de kunne lære hinanden at kende. Gruppen gik under navnet "Touch". Med tiden fandt Michelle ud af hun ikke klikkede så godt med de andre piger så hun stoppede, og i stedet kom Emma Bunton med i gruppen. Pigerne fik få lommepenge at klare sig for, og kørte til arbejde hver morgen i Geri's lille bil. De modtog sangundervisning og danseundervisning. Producenterne ville stadig ikke give dem kontrakt, så en dag fik de nok og tog rundt og sang for forskellige mennesker, og en dag skrev de så kontrakt med Simon Fuller. Så fik de navnet Spice Girls og lavede en masse demobånd.

I september 1995 skrev de kontrakt med Virgin Records.

1996[redigér | redigér wikikode]

  • Gruppens første single, Wannabe, udkommer i juli.

Medlemmer[redigér | redigér wikikode]

  • Emma "Baby Spice" Bunton Hun blev døbt "Baby Spice" af BBC, da hun er den yngste og har et, for mange, babyagtigt udtryk med det blonde hår.
  • Melanie "Sporty Spice" C Dette blev hun døbt af BBC, da hun altid virkede sporty i tøjet og dansen.
  • Melanie "Scary Spice" B Dette blev hun kaldt på grund af sit hår. Hun havde det der store "Bonghår." Men nu vil hun til at kaldes "Lady Spice", da hun har glattet krøllerne og ser mere voksen ud.
  • Geri "Ginger Spice" Halliwell Dette blev hun kaldt, fordi hun havde det røde, friske og energiske look, da 'ginger' er engelsk slang for 'frisk rødtop'.
  • Victoria "Posh Spice" Adams (sidenhen Victoria Beckham) Hun blev kaldt Posh, fordi hun så mest stilfuld og alvorlig ud. Posh betyder 'fornem' eller 'fin'.

I 1998 valgte Geri Halliwell at forlade gruppen, der herefter fortsatte på egen hånd.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Musikgruppe Stub
Denne artikel om en musikgruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.