Spice Girls

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spice Girls
Spice Girls
Information
Oprindelse London, England
Genre Popmusik
Aktive år 1994-2000, 2007-2008, 2018-nu
Pladeselskab Virgin Records
Medlemmer Emma Bunton
Geri Halliwell
Melanie Chisholm
Victoria Beckham
Melanie Brown
Eksterne henvisninger
TheSpiceGirls.com

Spice Girls var en britisk pigegruppe, der blev dannet i 1994. Bandet bestod af Melanie Brown ("Scary Spice"), Melanie Chisholm ("Sporty Spice"), Emma Bunton ("Baby Spice"), Geri Halliwell ("Ginger Spice"), og Victoria Beckham (dengang Victoria Adams) ("Posh Spice"). De havde kontrakt med Virgin Records og udgav deres debutsingle "Wannabe" i 1996, som nåede førstepladsen i 37 lande.[1][2] og etablerede dem som et globalt fænomen. Den var et af de første af 1990'ernes konceptbands og havde meget stor succes i hele verden frem til gruppens opløsning i 2001. Gruppen udgav tre albums, inden de gik i opløsning i 2000. Siden har de været samlet til en turne fra 2007-2008 og ved enkelt begivenheder.

Medlemmer[redigér | rediger kildetekst]

I 1998 valgte Geri Halliwell at forlade gruppen, der herefter fortsatte på egen hånd.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

1994-1995[redigér | rediger kildetekst]

En annonce i bladet The Stage var det, der gav anledning til gruppens dannelse. I annoncen stod der: "Er du smart, ambitiøs og kan lide at synge og danse?" Hundredvis af piger besvarede annoncen, og efterhånden blev ansøgerne sorteret og gik igennem forskellige workshops, der fungerede som et udskilningsløb. Til sidst stod fem piger tilbage: Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Melanie Brown, Victoria Adams samt Michelle Stephenson. De flyttede ind i et lille hus, så de kunne lære hinanden at kende. Gruppen gik under navnet "Touch". Med tiden fandt Michelle Stephenson ud af, at hun ikke fungerede så godt sammen med de andre piger, så hun stoppede, og i stedet kom Emma Bunton med i gruppen.

Pigerne fik få lommepenge at klare sig for og kørte til arbejde hver morgen i Geris lille bil. De modtog sangundervisning og danseundervisning. Producenterne ville stadig ikke give dem kontrakt, så en dag fik de nok og tog rundt og sang for forskellige mennesker, og en dag skrev de så kontrakt med Simon Fuller. Så fik de navnet Spice Girls og lavede en masse demobånd.

I september 1995 skrev de kontrakt med Virgin Records.

1996[redigér | rediger kildetekst]

Gruppens første single, "Wannabe", udkom i juli.

Efter opløsningen[redigér | rediger kildetekst]

Der florerede en del rygter i 2007 om, at gruppen planlagde at lade sig gendanne. Således skulle prins William og prins Harry have skrevet til pigerne og bedt dem deltage i en mindekoncert for deres mor prinsesse DianaWembley 1. juli 2007.[3] Den 28. juni 2007 blev forventningen indfriet, da Spice Girls annoncerede, at de ville blive gendannet for at spille ved 11 koncerter.[4]

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Uddybende Uddybende artikel: Spice Girls' diskografi

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Simon Fuller: Guiding pop culture". BBC News. 18. juni 2003. Hentet 18. september 2011.
  2. ^ Jeffrey, Don (8. februar 1997). "Girl Power! Spice Girls". Billboard. 109 (6): 5. ISSN 0006-2510.
  3. ^ Digital Spy 8. maj 2007: Spice Girls to reunite for Diana concert?
  4. ^ Spice Girls vil være stjerner igen – Politiken.dk

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MusikgruppeSpire
Denne artikel om en musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.