Spock

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Leonard Nimoy som Spock (tv.) ved siden af William Shatner som James T. Kirk.

Spock, eller mere korrekt Mr. Spock, er en fiktiv person i Star Trek universet.

Den skuespiller som langt de fleste personificerer rollen med er Leonard Nimoy, som spillede rollen i de oprindelige Star Trek serier, Spock forekommer også i de animarede Star Trek serier, en to delt episode of Star Trek: The Next Generation, otte af Star Trek filmene, samt adskillige Star Trek bøger, tegneserier og videospil. Yderligere har adskillige skuespillere spillet rollen. 1984 Star Trek film Star Trek III: The Search for Spock. I 2009 filmen Star Trek og efterfølgeren i 2013 Star Trek Into Darkness, var det atter Nimoy der hoppede i uniformen og spillede Spock samtidigt med at Zachary Quinto spillede den yngre version af Spock. på hver sin tidslinie. Spocks roller ombord på starship Enterprise, tæller science officer, first officer, og senere kommandør af to versioner af rumskibet. Spock's blandede etnicitet (menneske-Vulcan) er en vigtig del af rollen samt den måde han portrætteres. Sammen med Kaptajn James T. Kirk og Dr. Leonard "Bones" McCoy, er han en del af de tre centrale roller i Star Trek serien samt filmene. Efter han trådte tilbage fra Starfleet, fik han en stilling som ambassadør for federationen og havde en stor rolle i mæglingen mellem federationen og Klingon riget. I sine senere år, fik han stillingen som ambassadør i det Romulanske stjerne emperie og var involveret i et skæbnesvangert forsøg på at redde Romulus fra en supernova.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]