Sporskifte (Flensborg)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sporskiftes beliggenhed i Flensborg
Det Danske Hus i Sporskifte
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Sporskifte (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Sporskifte)

Sporskifte (dansk) eller Weiche (tysk) er en bydel i det sydlige Flensborg, der blev etableres i årene kort før 1864 omkring en ny Jernbanestation cirka 4 kilometer syd for bykernen. Bydelen består af de to statistiske distrikter Sophiegård (Sophienhof) i øst og Skæferhus (Schäferhaus) i vest. Bydelen har cirka 6.800 indbyggere [1]. I Sporskifte krydser Hærvejen (Oksevejen) landevejen mellem Flensborg og Husum.

I 1900-tallet blev området udbygget med parcelhuse og voksede efterhånden sammen med nabobyen Veding. Nordøst for bydelen opstod store erhvervsområder. I 1912 fik bydelen med Vor Frelsers Kapel er en lille kirke. I 1967 blev kapellet afløst af den moderne Fredskirke øst for Husumvejen. Den danske menighed holder gudstjenester i det danske forsamlingshus ved Oksevejens Skole.

Et militærområde, som opstod her efter 2. verdenskrig, blev i år 2000 omdannet til et nyt boligområde med flere nye rækkehuse. Området markedsføres under navnet Gartenstadt Weiche (Havebyen Sporskifte).

Bydelen er hjemsted for SC Weiche Flensburg 08.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]


BySpire
Denne artikel om en by er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump

Koordinater: 54°45′19″N 9°24′8″Ø / 54.75528°N 9.40222°Ø / 54.75528; 9.40222