Støttrup (Hvilsom Sogn)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Støttrup. (Se også artikler, som begynder med Støttrup)

Støttrup ligger imellem Aalestrup og Møldrup. Støttrup ligger i Hvilsom Sogn, men i modsætning til det øvrige sogn ligger Støttrup ikke i Mariagerfjord Kommune, men i Viborg Kommune.

Området havde indtil 1950 egen skole, hvorefter den blev nedlagt. I dag er bygningen lavet om til et udslusningshjem kaldet Støttruphus, der er særlig henvendt til unge og midaldrende, der har problemer med rusmidler. Efter 1950 skulle områdets børn gå i skole i Hvam. Hvam er en lille by 2 kilometer fra Støttrup. Skolen i Hvam lukkede dog i 2006, og sidenhen har områdets børn gået i Møldrup, Aalestrup, Fristrup, Hvilsom eller Bjerregrav skole. Foruden skole har der også været smed, torv og gårde.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Dansk geografiSpire
Denne artikel om geografi i Viborg Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
Jan Bruegel d. Ä. 008.jpgDenne artikel om lokaliteten Støttrup (Hvilsom Sogn) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 56°38′41.97″N 9°32′19.84″Ø / 56.6449917°N 9.5388444°Ø / 56.6449917; 9.5388444