Street Beat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Dette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  

Street Beat var et dansk rockband, dannet i 1982 i København af keyboardspilleren og komponisten Henrik Carlsen og bassisten Bo Møller. De to første sangere var Cæcilie Norby og Nina Forsberg. Desuden var Kristian Skovgaard Lassen, trommer, Lasse Riege, guitar og Rolf Vedel Petersen, percussion med tidligt i bandets lineup.

I 1984 skrev Street Beat kontrakt med det engelske pladeselskab, Steinar Records, der bl.a. også udgav den islandske gruppe Mezzofortes plader. Street Beat nåede at udgive 2 singler: In Love og Rap'n'Scratch.

I 1986 udgav de deres første album: Gaga Jungle Land, som dog ikke solgte stort. Bandet spillede på mange gymasier landet over og optrådte ofte i 80'ernes kendte musiksteder: Montmartre i Nørregade, Musikcafe'n i Magstræde og i Aarhus i Vestergade 58. Desuden på 5øren og andre store udendørsarrangementer i Fælledparken, Charlottenlund Fort og Gilleleje Festival.

Desuden optrådte de flere gange i dansk TV, bl.a. med en direkte livetransmitteret koncert fra Albertslund i den bedste sendetid fredag aften On the Rocks. Optrådte også i svensk radio med en live-optagelse fra Musikcafe´n i København.

Derefter kom blandt andet Mikael Roupé, Mia Martinez, Ann-Louise Mathiesen, Morten Due og Charlotte Vigel. Bandet gjorde deuden brug af en tremands hornsektion, som gennem tiderne har rummet trompetisterne Henrik Bolberg Pedersen, Claus Mott, Henrik Beck, Jan Glæsel, Ole Hansen og Jeppe Kaas og saxofonisterne Niels Macholm, Thomas Hass og Bobby Ricketts.

I 2016 udgav Henrik Carlsen albummet Street Beat Revisited, hvor mange af de oprindelige sange blev opdateret i nye arrangementer og med nye tekster. Henrik Carlsen spillede selv alle instrumenter og indspillede albummet i sit soveværelse.

Musikgruppe Stub
Denne artikel om en dansk musikgruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.