Sundby Tennisklub

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sundby Tennisklub
Sundby Tennisklub klubhus.JPG
Sundby Tennisklubs klubhus i den nordlige ende af tennisbanerne i Sundby Idrætspark.
Generelle informationer
Type Forening
Interesse Tennis
Hjemsted Amager, Danmark
Grundlagt 28. april 1937; 82 år siden (1937-04-28)
Eksterne henvisninger
www.sundbytennisklub.dk
CVR-nummer 76417814Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Sundby Tennisklub (eller ST, Sundby TK) er en dansk tennisklub beliggende på Amager, som blev stiftet den 28. april 1937. Idrætsforeningens klubhus og anlæg, bestående af 5 grus- og 3 kunststofsbaner med lysanlæg, er en del af Sundby Idrætspark. Klubben har i dag godt 270 medlemmer[1], hvoraf godt 50 er juniorer, og er medlem af lokalunionen, Københavns Tennis Union og derigennem Dansk Tennis Forbund.

Klubbens juniorafdeling arrangerer i samarbejde med Københavns Tennis Union et åbent årligt tilbagevendende indendørs soft tennis-turnering, Copenhagen Open, der rangerer som det officielle Københavnsmesterskab.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Sundby Tennisklub startede med to grusbaner og godt 50 medlemmer i 1937, som de næste 40 år voksede til fire baner og godt 200 medlemmer. I 1977 byggede Københavns Idrætsanlæg tre kunststofsbaner med tilhørende lysanlæg som erstatning for tre grusbaner, som var i dårlig forfatning. Banerne stod færdige i 1978 og forlængede tennis-sæsonen med to måneder – fra april til oktober/november. Trods utallige henvendelser til Københavns Idrætsanlæg siden midten af 1970'erne, indviede foreningen først sit reelle klubhus med køkken i 1992, som førhen bestod af et halvtag til læ i tilfælde af regn. Foreningens medlemsantal blev mere end fordoblet i 1980'erne og 1990'erne til godt 500 seniorer og 100 juniorer, hvilket var det højeste i klubbens historie. I 1996 blev klubbens anlæg således udvidet med yderligere to grusbaner beliggende i forlængelse af Sundby Idrætsparks hal 3. I 2010 blev store dele af hegnet omkring anlægget udskiftet, og de tre kunststofbaner blev udskiftet med tre kunstgræsbaner, som også kan benyttes af fodboldspillere i vintersæsonen.

Siden omkring midten af 1990'erne har tennissporten oplevet en tilbagegang over hele landet, hvilket har påvirket STs medlemstal. Klubben havde pr. 1. januar 2011 335 medlemmer. I løbet af 1990'erne startede klubben sin egen sommerturnering for seniorer og juniorer, Amager Open, som var succesfuld i dens første leveår, men grundet for få tilmeldinger måtte turneringen lukke.

Indtil videre ligger klubbens bedste resultater tilbage i 1970'erne og 1990'erne, hvor STs bedste hold spillede en række år i 3. division udendørs samt 2. division. Siden slutningen af 1990'erne har foreningens juniorafdeling haft flere Københavnsmestre i både inden- og udendørs samt en enkelt Danmarksmester i minitennis.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]