Super8 filmuddannelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Super8 (egentlig Super8 Filmuddannelsen) er en aarhusiansk alternativ uddannelse til Den Danske Filmskole. Super8 blev grundlagt i 2002 med etableringsstøtte fra Den Vestdanske Filmpulje og fungerer som en forening hvor uddannelsens elever er medlemmerne. Super8 er tilknyttet Aarhus Filmværksted, Filmby Aarhus og Zentropa. Uddannelsen samarbejder blandt andet med Nordisk Film & TV Fond.

Super8 har til huse i Kulturhuset Godsbanen i det centrale Aarhus og i Filmby Aarhus. Der optages 3 filminstruktører, 3 filmproducere og 3 manuskriptforfattere hvert andet år. Uddannelsen tager 3 år og der fokuseres primært på kortfilmsformatet - de seneste årgange har dog også produceret novelle- og spillefilm. Alle elever medvirker i produktionen af midtvejsfilm og afgangsfilm. Formålet er at skabe film at høj kunstnerisk kvalitet og høj teknisk standard. Uddannelsen består af forelæsninger, workshops, øvelser og produktion. Under uddannelsen klargøres eleverne til arbejde i den professionelle danske filmbranche. Det er endvidere i uddannelsens interesse at styrke talentudviklingen i provinsen.

I uddannelsens første 10 år er 51 elever gradueret og der er blevet produceret 35 kortfilm. Flere af disse har deltaget i filmfestivaller.

Super16 og 18 Frames[redigér | redigér wikikode]

Sammen med den københavnske filmuddannelse Super16 og den Odense-baserede 18 Frames, danner Super8 de danske alternative filmuddannelser. De 3 uddannelser samarbejder jævnligt. Super16 blev grundlagt i 1999 og har til huse i Nordisk Films studier i Valby. Super8 er inspireret af denne og er således en aarhusiansk søster-uddannelse hertil. Uddannelsernes navne henviser til ældre filmformater.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.