Superheroes

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Superheroes
Genre Pop
Electronica
New Wave
Aktive år 1996 - 2006
Pladeselskab Crunchy Frog Records
Medlemmer Thomas Troelsen (Vokal, Synthesizer)
Thomas Christensen (Trommer)
Tanja Simonsen (Vokal, Synthesizer)
Lars Hovendahl (Basguitar)
Bjarke Staun (Guitar, Synthesizer)
Asger Tarpgaard (Guitar)
Eksterne henvisninger
http://www.superheroes.dk
http://www.myspace.com/superheroesdk

Superheroes var et dansk pop/rock band, som blev dannet i 1996 og opløst i 2006. Tre af bandmedlemmerne er fortsat sammen i Private.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Det hele starter tilbage i 1993 i den lille landsby Oddense, der ligger lidt nordvest for Skive, hvor Thomas Troelsen og Asger Tarpgård, der har kendt hinanden siden børnehaven, som 12-årige danner deres første band. De laver nogle forskellige musikalske projekter inden de tre år senere slår sig samme med Tanja Simonsen og kort tid efter resten af det oprindelige line-up i Superheroes. Bandnavnet stammer fra titlen på én af Troels tidligere sange.

De får hurtigt skrevet en række sange, og i 1997 udgiver de deres demo, også kendt som "Det Blå Album", på grund af coveret. Den bliver indspillet på den lokale musikstudie Twilight Studio og mixet af Leo Stengaard. Samtidigt begynder de også at spille til fester rundt omkring i lokalområdet, blandt andet til flere gymnasiefester på Skive Gymnasium og HF. Nummeret "Naive" fra demoen bliver et hit i P3-programmet "Det Elektriske Barometer".

Optændt af deres success med demoen, pakker de i 1997 deres instrumenter og drager til Tambourine Studioes i Malmö for at indspille det der kommer til at blive rygraden i deres debutalbum "Dancing Casanova". Pladeselskabet Crunchy Frog Records hører dem, og de bliver enige om en kontrakt på én plade, der sidenhen bliver fornyet et par gange.

Albummet "Dancing Casanova" får en god presseomtale, dog mest fordi bandets medlemmer er rimeligt unge, og kommer fra midten af ingenting. Nummeret "See You at the Railroad" bliver et hit i radioen, og bandet begynder for alvor at turnere.

I slutningen af 1998 bliver Lars Hovendal dog nødt til at tage til Kina på grund af sit arbejde, og i stedet træder Bjarke Staun ind i bandet som bassist (og senere endvidere guitarist og keyboardspiller).

Hen over sommeren 1998 begynder de så småt at indspille de første sange til "Igloo"-albummet, hvoraf "Johnny and I" EP-en udkommer året efter, og bliver bandets andet radiohit.

Det er også i 1999 at bandet for første gang spiller på Roskilde Festivallen, og samme år bliver deres debutalbum udgivet i Japan.

I løbet af sommeren og vinteren 1999 indspiller de resten af "Igloo"-albummet i Tambourine Studierne, og i foråret 2000 udkommer "Igloo" så, der bliver godt modtaget af radiostationerne. Samme år spiller bandet igen på Roskilde, og er nu blevet så populære at de trækker 5-6000 festivalgæster til deres telt, der kun kan rumme 2500. Ud over Roskilde, får de vha. en masse koncerter rundt omkring i landet konsolideret sig som liveband.

I 2001 vælger de at koncentrere sig om det udenlandske marked, og giver koncerter på en lang række festivaller rundt omkring i Europa. Herhjemme udgiver de EP'en "Las Vegas" med titelmelodien "So Far" fra TV-serien "Langt fra Las Vegas", der sidenhen viser sig at blive bandets største radiohit. Efteråret og vinteren bliver brugt på at indspille deres tredje album "Superheroes", hvilket foregår i Thomas Troelsens eget nybyggede Delta Lab Studio, så de slipper for at blive forstyrret af producer og pladeselskab. De udgiver EP'en "Turn Me On" som en forløber i januar 2002, og selve pladen kommer så i april 2002.

I løbet af 2003 går bandet så småt i gang med at samle materiale sammen til et nyt album, men det går lidt trægere denne gang.

Den 25. oktober 2004 udkommer de for første gang i England med et album, der fortrinsvist består af sange fra "Dancing Casanova" og "Igloo". Albummet får titlen "Behind Our Masks We Are Perfectly Ordinary People".

Det går dog stadigvæk trægt med at få indspillet det fjerden album, og den 11. oktober 2006 beslutter bandet så at gå i opløsning. Dog vælger de tre oprindelige medlemmer; Thomas Troelsen, Asger Tarpgård og Tanja Simonsen at fortsætte i deres nyopstartede band "Private", hvorfra det første album udkom i løbet af foråret 2007.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Studiealbums[redigér | redigér wikikode]

Singler og ep'er[redigér | redigér wikikode]

Demoer[redigér | redigér wikikode]

Opsamlingsalbum[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]