Superleague Formula

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Superleague Formula er en motorsportsserie for formel-biler, der blev kørt første gang i 2008. Serien er bemærkelsesværdig derved, at samtlige deltagere har fodboldklubber fra hele verden som hovedsponsor, heriblandt en række af de helt store fra Europa som Liverpool F.C., Borussia Dortmund og AC Milan. Bilerne har derfor de enkelte klubbers trøjefarver. I 2009-sæsonen deltager FC Midtjylland[1], der har fået danske Kasper Andersen som kører i et team, der også omfatter en bil sponsoreret af Liverpool F.C.

Alle deltagende biler er bygget af Panoz og har 4,2 liters V12 motorer og svarer derved til biler i Formel 1. Det første år blev der kørt 6 løb, men målet er at øge dette. Den første sæson blev en pæn succes med over 100.000 tilskuere, heraf 34.000 til sæsonens sidste løb i Jerez. Planen er for udvidelse er følgende:

Bil fra Superleague Formula i PSV Eindhovens farver
Sæson Løb i alt
År 2 8
År 3 12
År 4 17

Resultater[redigér | redigér wikikode]

Sæson Antal runder Antal hold Antal kørere Fodboldklubber
Antal Vinder Andenplads Tredjeplads
2008 6 11 25 18 Kina Beijing Guoan (Davide Rigon) Holland PSV Eindhoven (Yelmer Buurman) Italien A.C. Milan (Robert Doornbos)
2009 8 - - - England Liverpool F.C. (Adrián Vallés) England Tottenham Hotspur (Craig Dolby) Schweiz FC Basel (Max Wissel)

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

  1. Pressemeddelelse, www.fcm-haandbold.dk, hentet 21. april 2009

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Sport Stub
Denne artikel om sport er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.