Syddansk Universitet Esbjerg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Syddansk Universitet – Esbjerg (SDU-Esbjerg) er en del af Syddansk Universitet, beliggende i Esbjerg. Her uddannes primært indenfor folkesundhedsvidenskab og økonomi. Endvidere er der en kandidatuddannelse i marinarkæologi og en bacheloruddannelse i sociologi og kulturanalyse.[1]

Forskere fra især Institut for Historie har sammen med Fiskeri- og Søfartsmuseet (også i Esbjerg) etableret et virtuelt forskningscenter: Center for Maritime og Regionale Studier, CMRS. Fra juni 2006 er det tidligere Center for Forskning og Udvikling i Landdistrikter, CFUL lagt ind under SDU's samfundsvidenskabelige fakultet, nu som Institut for Forskning og Udvikling i Landdistrikter, IFUL, foreløbig med placering i det tidligere Erhvervsudviklingscenter EU-Vest.

Nyt campus 2020[redigér | rediger kildetekst]

Den 17. november 2020 flyttede SDU Esbjerg sit campus fra universitetsområdet ved Niels Borhsvej, som var delt med Aalborg Universitet Esbjerg, til nybyggede faciliteter ved Degnevej opført for 120 millioner kroner. [2][3] Her deler det nu i stedet campus med University College Syddanmark.[4][5][6] I forbindelse med flytningen blev Danmarks største frihedsarkiv, Historisk Samling fra Besættelsestiden 1940-1945,[7] skilt fra SDU og er i dag placeret sammen med Esbjerg Museum.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ https://www.sdu.dk/da/om_sdu/byerne/esbjerg/uddannelse
  2. ^ "Campus til 120 millioner kroner: Se Esbjergs nye universitet". JydskeVestkysten. 28. januar 2021.
  3. ^ "SDU Esbjerg". Jakobsen & Blindkilde A/S.
  4. ^ "Markering af UC SYDs og SDU's nye bofællesskab". UC SYD. 2. oktober 2019.
  5. ^ "Nyt SDU Esbjerg". SDU.
  6. ^ "SDU Esbjerg og UC SYD flytter i bofællesskab". SDU. 2. oktober 2019.
  7. ^ "Historisk Samling fra Besættelsestiden".
SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°28′55″N 8°29′10″Ø / 55.48205°N 8.48610°Ø / 55.48205; 8.48610