Sylvia Pinel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sylvia Pinel

Sylvia Pinel (født den 28. september 1977 i L’Union nær Toulouse, Haute-Garonne i regionen Occitanie) er en fransk politiker. Hun er formand for det radikale venstreparti, medlem af Nationalforsamlingen og tidligere minister.

Partiformand og primærvalg[redigér | rediger kildetekst]

Den 17. februar 2016 blev Sylvia Pinel valgt til formand for det radikale venstreparti.

Den 1. december 2016 meddelte Frankrigs siddende præsident François Hollande fra Parti Socialiste, at han ikke ville genopstille ved valget i 2017.

Socialistpartiet og det radikale venstreparti udskrev et fælles primærvalg (la Belle Alliance populaire) i januar 2017. Sylvia Pinel opstillede, men hun opnåede kun flertal (53 procent) på den lille øgruppe Saint-Pierre og Miquelon. Dermed hun gled ud allerede i første valgrunde den 22. januar 2017. Det blev socialisterne Benoît Hamon og Manuel Valls, der kom til at gå videre til anden valgrunde den 29. januar.

Ministerposter[redigér | rediger kildetekst]

Fra 2012 til 2016 havde Sylvia Pinel ministerposter i de socialistiskradikale regeringer Jean-Marc Ayrault I og II, Manuel Valls I og Manuel Valls II.

Medlem af Nationalforsamlingen[redigér | rediger kildetekst]

Sylvia Pinel var medlem af Nationalforsamlingen for en kreds i Tarn-et-Garonne i 2007–2012. Hun genindtrådte i Nationalforsamlingen den 12. marts 2016, og hun blev genvalgt i 2017.

Næstformand for regionsrådet[redigér | rediger kildetekst]

Den 4. januar 2016 blev Sylvia Pinel første næstformand for regionsrådet i Occitanie. Valget til denne post medvirkede til, at hun trådte ud af regeringen en måned senere.

FrankrigSpire
Denne artikel relateret til Frankrig er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump