Diskussion:Fornuftig person

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Bonus pater?[rediger kildetekst]

Jeg synes det lyder som det samme som bonus pater. Hvad er forskellen? @Tøndemageren: har du en kilde til at begrebet "fornuftig person" bruges som et juridisk begreb på dansk? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 3. aug 2018, 09:11 (CEST)

Nej, det har jeg ikke. Jeg har blot gjort et link blåt i WP:Juridisk trussel - og fulgt samme link, som findes på en.wiki. Dog vil jeg sige, at som jeg hurtigt læser den artiklen på en.wiki, så er der forskel på de to. Men er en hurtig læsning, så kan være det samme? mvh Tøndemageren (diskussion) 3. aug 2018, 09:59 (CEST)
Jeg er ikke jurist, men jeg synes efter en gennemlæsning af en:Reasonable person at det svarer til bonus pater. Begge kommer ind på anvendelse i forbindelse med erstatningsansvar, men udelukker ikke anden brug. Den engelske en:Bonus pater familias drejer sig om begrebet i Romerretten, men siger også: analogous to that of the reasonable man in English law. Min konklusion er at en:Reasonable person bør flyttes fra Fornuftig person (Q2900682) til Bonus pater (Q2909867), hvorfra en:Bonus pater familias fjernes. Denne artikel kan så sammenskrives med bonus pater. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 3. aug 2018, 10:24 (CEST)