Diskussion:Google-søgning

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Godt forslag. Men KUN så længe at artiklens navn kommer til at være "Google-søgning" og IKKE "Google (søgemaskine)". Da "Google-søgning" er det korrekte navn for Googles søgemaskine, i Danmark og på Dansk. Som eksempel, tjek "søg" tasten på google.dk forside på Dansk, og google.com på Engelsk. Eller Tyskland, Google-Suche - Google.de (Skrev 77.241.133.19430. mar 2019, 10:21‎ (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg mener Google (søgemaskine) må være det primære navn. Der er ikke noget specielt ved Google-søgning/Søgning på Google, der blot er én (godt nok den mest brugte) blandt mange andre søgemaskiner. Jeg mener hellere ikke der er brug for begge artikler.- Nico (diskussion) 30. mar 2019, 10:58 (CET)

Google .....[rediger kildetekst]

Google har mange produkter, rigtig mange. Google-søgning er bare en af dem. Men det er altså officielt navnet på dansk. Ligesom Google translate på Dansk hedder Google oversæt.

Det vil ingen subjektive meninger om det ændre på.

Det er ikke alle Google produkter der har et officielt Dansk navn, f.eks Google maps. Men Google-søgning har og er altså et officielt dansk navn.

For venlighedens skyld linker jeg her, til forskellige sprog, og deres respektive navne på deres sprog, for Google-søgning. ( spoiler - de hedder Google-søgning oversat til deres sprog - logisk ikke )

Hvis ikke dette overbeviser, så ved jeg virkelig ikke hvad gør.

Og jeg troede faktisk Wikipedia var fakta, og ikke subjektive meninger.


Åben dem helst fra desktop/skrivebord, da man vil se et redirect link øverst til højre, til søgemaskinen - med navnet.

Google Search https://support.google.com/websearch/?hl=en#topic=3378866

Google Søgning https://support.google.com/websearch/?hl=da#topic=3378866

Google Sök https://support.google.com/websearch/?hl=sv#topic=3378866

Google Zoeken https://support.google.com/websearch/?hl=nl#topic=3378866

Google-Suche https://support.google.com/websearch/?hl=de#topic=3378866


Det kunne være rart med nogle meninger fra andre. - Nico (diskussion) 30. mar 2019, 16:07 (CET)

Flytteforslag: Google-søgning

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Vi har i forvejen artiklen Google (søgemaskine) som blev oprettet i 2017. Jeg mener ikke der brug for begge, og den oprindelige har vores normale flertydigformat. Opretteren af Google-søgning mener flytningen bør gå den anden vej. Der er en diskussion på Diskussion:Google-søgning også. -- Nico (diskussion) 30. mar 2019, 16:38 (CET)

  •  Flyt - som forslagsstiller. - Nico (diskussion) 30. mar 2019, 16:38 (CET)
  •  Flyt - Som Nico. Teknisk set er det vel mere en sammenskrivning, men det bør ligge under substantivet og ikke verbet (eller en substantiveret form af verbet). —Pugilist (diskussion) 30. mar 2019, 16:42 (CET)
  • Sammenskriv - Skulle dette ikke havde været et Sammenskrivningsforslag? Jeg er enig med opretteren i at artiklen skal hede noget i stil med Google-søgning eller Google Søgning, på samme måde som artiklerne om andre softwareprodukter hedder Microsoft Word og Adobe Photoshop, dvs. vikrskomhed+produkt. --Kjeldjoh (diskussion) 1. apr 2019, 08:53 (CEST)
  •  Kommentar Det kan godt være at produktets officielle navn er "Google Søgning", for at adskille det fra Googles andre produkter og fra firmaet selv, men jeg har svært ved at finde kilder til dette. Argumentationen i Diskussion:Google-søgning overbeviser mig på ingen måde om at navnet skulle være "Google-søgning". I daglig tale kaldes søgemaskinen vel stadigvæk bare "Google" og kan derfor fint beskrives i artiklen Google (søgemaskine). --DenBlaaElg (diskussion) 21. maj 2019, 22:23 (CEST)[svar]
Konklusion:
Det er egentlig en sammenskrivning, men der er fuld opbakning til forslaget. --|EPO| COM: 31. mar 2020, 11:41 (CEST)

en.wikipedia[rediger kildetekst]

en.wikipedia har kaldt deres artikel for hvad søgemaskinen helt korrekt hedder på Engelsk (https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Search ) , derefter lavet en tilføjelse i starten (Google Search, also referred to as Google Web Search or simply Google ) - hvorfor ikke gøre det samme rigtige for den Danske ?.

Altså noget i stil med :

da.wikipedia.org/wiki/Google-søgning

"Google-søgning, også kaldt Google Web Search eller bare Google" (Skrev 212.27.20.47 (diskussion) 30. mar 2019, 17:26. Husk at signére dine indlæg.)