Diskussion:Indre by (Aarhus)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Omdir. Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Omdirigering på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Beskrivelse af restauranter[rediger kildetekst]

En række restauranter mm langs Åen? det lyder som om der er 7-8 stykker,det er jo ikke sandheden lad os holde os til sandheden og den er at der er omkring 30 steder langs åen som er restauranter, Cafeer, barer, lounger, nightclubs, for flere af restaurenterne bliver til clubs om natten såsom Ziggy nightclub og Toro Nightclub (Skrev 83.88.130.86 (diskussion • bidrag) 1. jun 2008, 11:15. Husk at signere dine indlæg.)

Det er mig, der ændrede beskrivelsen, og jeg mener simpelt hen, at den lange opremsning ser træls ud. Jeg vil dog godt gå med til at bruge tallet 30, men hvis du vil nuancere det, kunne man måske skrive "restauranter, natklubber mm." (og bruge kommaer ved opremsning, ikke bindestreger).
Lige en anden ting: I Vesterbro (Århus) har du ophævet et par af mine rettelser. Det kan jeg i hvert fald ikke acceptere, for det hedder "trafikeret", ikke "trafkeret", og når der nu er en artikel om Botanisk Have (Århus), så er det da oplagt at bruge den. --Arne (Amjaabc) 1. jun 2008, 11:22 (CEST)
Du har fjernet alle mine rettelser i Vesterbro-artiklen, men det, jeg havde fjernet, var ikke neutralt, hvilket det skal være i Wikipedia. Se Wikipedia:Skriv Wikipedia fra et neutralt synspunkt. Især kommentaren om den afslappede stemning er ikke særligt neutral, mens det allerede ovenover er nævnt, at Øgadekvarteret hører til Vesterbro, så derfor mener jeg ikke, at der er meget tilbage i afsnittet. Prøv at se min velkomst på din IP-adresse fra i går, Brugerdiskussion:83.88.130.202. --Arne (Amjaabc) 1. jun 2008, 11:28 (CEST)

Indre by vs. Midtbyen[rediger kildetekst]

Jeg har altid kaldt Aarhus Midtby for Midtbyen. Som født og opvokset i byen er jeg vant til at sige Midtbyen om området indenfor alleerne. Indre By er et udtryk for den indre by i København, ikke for smilets by. Peter Mulvany (diskussion) 20. jul 2012, 01:26 (CEST)
Det kan jeg godt følge dig i - hvad med at lave et forslag om det? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. jul 2012, 11:04 (CEST)

Ovenstående er netop fulgt op af, at "Indre by" af Bruger:TriBeCa i artiklen er erstattet af "Midtbyen". Imidlertid har vi allerede Midtbyen (Aarhus), som i øvrigt også fandtes i 2012. Jeg har foreslået at sammenskrive disse to artikler, men den geografiske afgrænsning i de to artikler er ikke ens: I nærværende artikel afgrænses området af de tre alleer (Nørre, Vestre og Sønder), mens det i den anden artikel afgrænses af Ringgaden.

Personligt kender jeg kun til "Midtbyen" (ikke "Indre by"), men jeg kender omvendt ikke til den præcise afgrænsning. Hvis navnet kun skulle afgrænses af alleerne, må der være et eller flere navne for området fra alleerne til Ringgaden, og det erindrer jeg (efter 40 år i byen) ikke at have hørt om. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 29. mar 2020, 21:31 (CEST)

Midtbyen[rediger kildetekst]

Jeg beklager den grove redigering og knap så finpusset, af artiklen Indre By (Aarhus). Den burde selvfølgelig sammenskrives med Midtbyen, hvem end der tager æren for dette. Men det gjorde bare ondt på mig at læse en sådan ignorant beskrivelse af Aarhus Midtby, som om det var skrevet af en ubekendt af byen, eller med tydelig Københavneri (beklager udtrykket).

Den gamle centrale del af Aarhus kaldes Midtbyen, afgrænset af Alléerne, med de forhenværende gamle byporte. Mod syd kan der dog argumenteres for at området fra Godsbanearealerne afgrænset af banelegemet i syd og Hovedbanegården til Spanien også er en del af Midtbyen. Som eksempelvis Latinerkvarteret, er Banegårdskvarteret et kvarter i bydelen Midtbyen, der ligger i Aarhus C. Midtbyen er omkranset af Havnen, Nord- (nu Aarhus Ø) og Sydhavnen, Frederiksbjerg, Vesterbro, /Øgadekvarteret og Nørre Stenbro.

Jeg forstår ikke hvorfor Midtbyen nu skal betegnes som City, og/ eller bruges betegnelsen åbenbart også om hele Aarhus C, som man vil opfatte på dansk at stå for Aarhus Centrum. C = Centrum, dvs alt indenfor Ringgaden, inklusiv Marselisborg og med undtagelse af Trøjborg (hvilket burde gøre at Nørre Stenbro ligger i Centrum og ikke Trøjborg, som er Aarhus Nord. Omvendt er begge kvartere en del af Skt. Johannes Sogn). Dette er alt sammen med til yderlige uenighed. Jeg vil gerne bidrage til dette, men har i virkeligheden begrænset tid.


Mvh --TriBeCa (diskussion) 2. apr 2020, 10.35)

Konklusion[rediger kildetekst]

Konklusion:
Diskussionen blev startet i 2012, hvor det blev det blev påpeget at Indre By ligger i København, hvilket ikke er bestridt. Så denne artikel, Indre By (Aarhus), skal indskrives i Midtbyen (Aarhus). Med mindre der fremføres belæg for at betegnelsen "Indre By" anvendes om Midtbyen, skal Indre By (Aarhus) herefter slettes, ellers oprettes en omdirigering. Diskussionerne om anvendelse af "City" og af geografisk afgrænsning bør fortsætte på Diskussion:Midtbyen (Aarhus). --Madglad (diskussion) 2. apr 2020, 11:19 (CEST)