Diskussion:Lagkagehuset

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 19. May 2020 05:31

Uden overskrift 2[rediger kildetekst]

Hvorfor "Ole & Steen Lagkagehuset", når det ikke er navnet ?

I udlandet måske, men ikke i Danmark : https://www.google.com/search?q=20213094 (Skrev 77.241.143.157 (diskussion • bidrag) 16. maj 2019, 20:05. Husk at signere dine indlæg.)

Skattely og corona[rediger kildetekst]

"afsløret, at Lagekagehuset er ejet af selskaber, der er hjemhørende i skattely-lande" [1]

Det kan være lidt problematisk at benytte ordet "skattely". Ordet benyttes ikke i EU jargon og Jersey og Luxembourg er ikke på EU's nuværende liste og "ikkesamarbejdsvillige" lande. I TV 2's artikel er der divergerende opfattelse af "skattely": "bliver af eksperter opfattet som skattely" og "ikke en del af EU’s liste over skattely" [2].

Man kan også diskutterer hvor meget der er "afsløret". Ejerskabet har jo hele tiden været offentligt tilgængeligt i den åbne database.

Fnielsen (diskussion) 19. maj 2020, 00:06 (CEST)[svar]

Ja, ordvalget, "afsløret" tyder på af skribenten følger godt med i sensationsmedierne. Det kan man sagtens formulere mere neutralt.
Om man kan betragte EU's skattely-liste som neutral er nok lidt tvivlsomt. Der tegner sig jo et billede af at EU-landene ikke på listen optager EU-medlemslande og heller ikke medlemslandendes formelt selvstændige delstater, så som Jersey. Der må man hellere se på en uafhængig liste, fx Oxfam-listen. Bliver interessant at se om Jersey ryger på listen igen ved næste revision, her efter Brexit.
Men det er for så vidt ligegyldigt, for Wikipedia skal ikke selv vurdere om Lagkagehusets penge placeres i skattely, men videreformidle eksperters og andre meningsdanneres mening. --Madglad (diskussion) 19. maj 2020, 01:11 (CEST)[svar]
Enig i at der ligger en vurdering i om et land betegnes som et skattely eller ej. Men det meste af den her diskussion hører vel hjemme på wiki-siden om skattely? RhinoMind (diskussion) 21. maj 2020, 19:28 (CEST)[svar]
Det vi med rimelighed kan diskutere her, er om ejerskabet af Lagkagehuset kan knyttes til begrebet skattely. Altså sådan rent objektivt. Det er min viden om emnet ikke stor nok til at vurdere om Lagkagehuset kan. Men, der er vist ingen tvivl om at de er blevet anklaget for det fra mange sider. Det kan vi i hvert fald med rimelighed skrive i artiklen. RhinoMind (diskussion) 21. maj 2020, 19:28 (CEST)[svar]


Nu er Lagkagehuset blot én af flere virksomheder anklaget for at placere forretningen i skattely i forbindelse med udbetaling af statslig Corona-støtte. Hvordan er det her håndteret på de andre sider, med de andre virksomheder? Her er listen fra TV2.

Nu er listen langt fra fuldstændig. I TV2's artikel nedenfor, forklares det at i alt 274 skattely virksomheder med forretninger i Danamrk, har modtaget statslig Corona-støtte.

Ja, vi kan kun omtale, hvad der fremgår af andres vurderinger. Og det giver en indirekte forklaring på, hvorfor diskussionen dukker op ifm. Lagkagehuset - det er et kendt navn, der er blevet hevet frem i medierne. Men det generelle spørgsmål om skattely hører selvfølgelig hjemme i Skattely. --Madglad (diskussion) 21. maj 2020, 21:27 (CEST)[svar]